Månedsmagasinet på Costa del Sol
Gazpacho med glassert torsk og agurkkrem

Gazpacho med glassert torsk og agurkkrem

Det er ingen hemmelighet at gazpacho er en av de mest populære andalusiske rettene, men ikke mange vet at det krever et godt håndlag og stor innsats bak en god gazpacho. Det er nemlig et must å kombinere de forskjellige ingrediensene slik at det skapes en perfekt harmoni mellom de forskjellige smaksingrediensene.

Gazpacho er særlig populært om sommeren, og den lages i mange spennende variasjoner. Den kalde suppen kan f.eks. tilsettes fisk eller skalldyr. Spesielt tunfisk, kreps, jomfruhummer eller kaviar gir hver og en suppen en deilig, fersk smak både sommer og vinter og tilføyer en elegant touch til den tradisjonelle andalusiske retten.

Vi har her valgt å tilføye glæsset torsk. Det skyldes at torsk er enkelt å kjøpe, har flott hvitt kjøtt og lite bein. Dessuten er den enkel å rense og tilberede.

Som garnityr til den tradisjonelle gazpachoen serveres utskårne, ferske grønnsaker, ristet brød, et hardkokt egg eller iberisk skinke. Disse forskjellige garnityrene har inspirert oss til agurkkrem og sprø skinke.

Oppskrift til fire personer

Gazpacho:
1 glass jomfruolivenolie
1 fedd hvitløk
1/3 skrellet agurk
1/3 grønn pepper
1 kg tomater, helst svært røde
80 gr daggammelt brød opp løft i vann
2 spiseskjeer vineddik
1 ts. salt

Garnityr:
1 stykke torsk renset for ben men med skinn (ca. 200 g.)
100 gr iberisk skinke
1 stor agurk
Citronsaft
Fersk purreløk
1 plate husblas
1 sifon på ½ l.

Tilberedning gazpacho:
Bland hvitløk, agurk, pepperfrukt, brød, tomater, vineddik og salt til alt er godt blandet.
Tilsett deretter olivenolje.
Putt blandingen i en skål, og sett den i kjøleskapet.
Serveres kald.

Tilberedning garnityr:
Skjær torsken i små stykker på ca 50 g. Stek dem i olivenolje i et par minutter på 80 grader til torsken er helt hvit. Deretter settes torsken i kjøleskapet.
Putt skivene med iberisk skinke på et stykke bakepapir og varm dem i ovnen på 180 grader i 10 – 15 minutter, til fettet har forsvunnet og skinken er sprø og tørr.

Til agurkkrmen skrelles agurkene og blandes deretter med sitronsaft, purreløk for å framheve den grønne fargen og litt salt. Tilføy husblas som er oppløst i lunkent vann. Alt blandes godt sammen til det er helt flytende. Fyll blandingen i en sifon og sett den i kjøleskapet.

Hvis man ikke har en sifon, kan agurkkremen erstattes med agurker skåret i fine stykker, litt sitronsaft og finthakket purreløk.

Når alt er klart, tas gazpachoen ut av kjøleskapet. Tilsett torsken og skinken og til slutt agurkkremen.

God appetit!

Cerro de Hijar
Cerro de Hijar s/n, 29109 Tolox
Tlf. 952 11 21 11 – www.cerrodehijar.com.
 

Av Cerro de Hijar

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.