Månedsmagasinet på Costa del Sol
El Campanario – Sjømannskirken Costa del Sol

El Campanario - Sjømannskirken Costa del Sol

Besøksadresse: Avenida del Cortijo 3, Sitio de Calahonda, Mijas Costa
Postadresse:
Iglesia Noruega, Apt 258 La Cala, 29649 Mijas Costa
Telefoner/Internett:
+34 952 939 800, +34 650 446 348 (beredskapstelefon ved akutte behov) elcampanario@sjomannskirken.no, www.elcampanario.no

Åpen kirke i juni, juli og august
Tirsdag – søndag kl 11-16

Gudstjenester
Hver søndag kl 16 på El Campanario
Middagsbønn hver dag kl 13
Omvisninger onsdager kl 12 – 16

Kirkekafeen
Tirsdag-søndag 11-16
Salg av vafler, smørbrød, kaffe m.m.
Salg av varm lunsj hver dag fra kl 13.15
Lørdager grøt kl 13.15-15
Søndager grillbuffé kl 14 med påmelding

Familiefredag – hver fredag (23. september – 11. mai)
Kl 16 – 21: Salg av taco til hele familien
Kl 16.45 – 18.30: ”Liv & Røre” fra 1. klasse
Kl 17.30 – 18.30: Korøvelse EC Singers
Kl 18.30 – 20: ”Friends Downstairs” fra 5. klasse
Kl 20 – 22: ”After Eight” fra 8. klasse
Kontaktperson for klubbene er Eli Wengshoel, tlf 635 655 932
Boule (september – mai)
Hver onsdag og lørdag kl 13.15

Sommer på Sjømannskirken
Vielser, bading, grilling, gudstjenester, åpen kirke og kafé er blant det du kan oppleve på El Campanario denne sommeren.

Mange gifter seg
I år vil rundt 80 norske par gifte seg i Sjømannskirken på El Campanario. Det er juni som er den store bryllupsmåneden, men kommer du innom i juli, august og september er det også gode sjanser for å treffe på et bryllupsfølge. De aller fleste brudeparene er bosatt i Norge. Noen par kommer helt alene for å gifte seg, mens andre tar med seg hele selskapet til Spania.
Bading og aktiviteter, åpen kirke og kafé
I sommermånedene juni, juli og august er Sjømannskirken åpen tirsdag-søndag kl 11-16. Kirken har et flott uteområde med patio og hage som står til disposisjon for alle som kommer innom. I hagen er det et stort svømmebasseng, og solsengene står og venter. Kirkens kafé selger is, brus, kaffe og vafler. I tillegg kan man kjøpe lunsj mellom kl 13 og 15. I kafeen er det også en sommerutstilling med norske og svenske malere som bor på Costa del Sol. Kirken kan man også aktivisere seg med bordtennis, biljard, boccia og andre spill. Kirken har gratis trådløst internett og to datamaskiner til disposisjon i internettkafeen.
Søndagsgrill, gudstjenester og tidebønner
Hver søndag kl 16 er det gudstjeneste i det vakre kirkerommet. Et annet høydepunkt på søndager er grillingen! Fra kl 14-15.30 kan man forsyne seg fra kirkens lekre grillbuffé. Inkludert i prisen på €12 for voksne og €6 for barn 3-12 år er dessert og kaffe. Man kan melde seg på grillbuffeen på en liste i kafeen eller ved å kontakte kirken på telefon eller e-post.
Hver dag kl 13 er det en kort liturgisk formiddagsbønn i tidebønnskapellet.
Sjømannskirken tar ikke sommerferie. Stikk derfor innom for en kaffekopp og en hyggelig prat hvis du er i området i sommer!

 

Hyggelige sommerpriser på gjestehuset
I sommermånedene juni, juli og august skrur vi ned prisene på gjestehuset.
Sjømannskirkens gjestehus er familievennlig og ligger i et kvarters gangavstand til stranden. Inne på kirkens område er det en flott hage med stort basseng og solingsplass. Man kan også aktivisere seg med bordtennis, biljard og boccia.
En solid norsk frokost er inkludert i prisen. Kirkens kafé er åpen i hele kirkens åpningstid (tirsdag – søndag 11-16) og selger vafler, kaffe, is og mineralvann. Det selges også varm lunsj eller smørbrød hver dag fra kl 13.15-15.
Priser i juni, juli og august
Dobbeltrom NOK 600
Enkeltrom NOK 450
Familierom NOK 750
Ekstraseng NOK 150/75

Sommerutstilling i kafeen
Gunnvor Sørhus, Börje Ekström og Judith Rugland stiller ut malerier i kirkens kafé hele sommeren. Dette er del av en serie med utstillinger av nordmenn som har tilknytning til Costa del Sol. Bildene er til salgs, og 40 % av salgssummen går direkte til Sjømannskirken.

Motta nyhetsbrev på e-post
Sjømannskirken sender ut nyhetsbrev på e-post hver uke med de siste oppdateringer og fyldig informasjon om arrangementer på kirken. Dette kan man skaffe seg ved å gå inn på www.elcampanario.no og følge lenken ”Motta nyhetsbrev”.

Konfirmant?
Høsten 2011 tar vi opp nytt konfirmantkull ved sjømannskirken El Campanario på Solkysten. Noen av konfirmantene går på den norske skolen i Benalmádena. Andre går kanskje på spansk eller internasjonal skole, men ønsker likevel å følge et norsk opplegg for konfirmantforberedelse. Undervisningen blir satt opp på ettermiddag/tidlig kveld noen uker fra ca midt i september om høsten, og på vårparten. Konfirmasjonen blir palmesøndag 2012 som er 1. april.
Konfirmantkurset innebærer også en weekend til Denia på Costa Blanca i månedsskiftet september-oktober, samt en tur til London, antakelig i mars 2012. Vi kommer tilbake med mer info her i magasinet og gjennom andre kanaler til høsten, men meld gjerne interesse allerede nå på e-post til mbu@sjomannskirken.no.

To minutter med sjømannspresten
“You`ll never walk alone” er selve kjenningsmelodien til et visst engelsk fotballag. Blant mange andre ting signaliserer den sangen samhørighet, fellesskap, lagånd og fravær av ensomhet. Alle er vi på én måte ensomme, og på en annen måte ikke. Og følelsen av ensomhet kan selvsagt variere, også i sol- og strandrike omgivelser på Costa del sol en sommerdag. Men vi som vandrer ensomme rundt omkring, gjør det ikke alene. Vi er alle i samme båt, og naboen som ser så omsvermet og populær ut, har helt sikkert sitt å stri med og sine ensomme stunder, han også. Så tenk litt på det, og ta litt kontakt, and you`ll never walk alone. Og hvis du likevel gjør det, så velkommen innom El Campanario i sommer!

Av Mette Buvik

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.