Månedsmagasinet på Costa del Sol
El Campanario – Sjømannskirken Costa del Sol

El Campanario - Sjømannskirken Costa del Sol

Del

Besøksadresse
Avenida del Cortijo 3, Sitio de Calahonda, Mijas Costa
Postadresse:
Iglesia Noruega, Apt 258 La Cala, 29649 Mijas Costa
Telefoner:
+34 952 939 800
+34 650 446 348 (beredskapstelefon ved akutte behov)
elcampanario@sjomannskirken.no
www.elcampanario.no

Åpen kirke
Tirsdag – søndag kl 11-17

Gudstjenester
Hver søndag kl 16 på El Campanario
Hverdagsmesse onsdager kl 16
Tidebønn hver dag kl 13 og 16.30
Omvisninger onsdager kl 12 – 16

Kirkekafeen
Tirsdag-søndag 11-17
Salg av vafler, smørbrød, kaffe m.m.
Salg av varm lunsj hver dag fra kl 13.15
Lørdager grøt kl 13.15-16
Søndager grillbuffé kl 14 med påmelding

Familiefredag – hver fredag
Kl 16 – 21: Salg av taco til hele familien
Kl 16.30 – 18: ”Liv & Røre” fra 1. klasse
Kl 17.15 – 18: Korøvelse EC Singers
Kl 18 – 20: ”Friends Downstairs” fra 5. klasse
Kl 20 – 22: ”After Eight” fra 8. klasse
Kontaktperson for klubbene er Eli Wengshoel, tlf 635 655 932

Boule
Hver onsdag og lørdag kl 13.15

Kirkeskyss
Det organiseres kirkeskyss til El Campanario hver søndag med avgang fra Solbank i Fuengirola kl. 13.45. Påmelding til Sigmund Røynås på tlf. 679 595 834. Ring også hvis du vil bli plukket opp et annet sted.


Vi møtes på Sjømannskirken!

Sjømannskirken er et sosialt, kulturelt og kirkelig møtested for alle nordmenn som oppholder seg i utlandet. Ja, mer enn det; den søker å være et felles norsk hjem i utlandet!
Det er spennende å reise eller å bosette seg i et fremmed land. Og mange tenker at vi drar ikke til utlandet for å treffe nordmenn. Etter en tid utenlands er det likevel mange som oppsøker det trygge og hjemlige som en kan finne på en sjømannskirke. Det er godt å komme til et sted hvor det snakkes norsk, hvor man er trygg i de sosiale kodene og hvor man treffer landsmenn som forstår en på en annen måte enn utlendinger gjør.

Sosialt møtested
Med åpen kirke og kaféservering det meste av dagen er Sjømannskirken et sted man kan stikke innom på en uforpliktende måte. Bassenget, solingsområdet, boulebanen, biljardbordet og internettkafeen gir mulighet for aktivisering. På fredag ettermiddag og kveld er kirken åpen særlig for barn og unge som er med i klubber og kor. For de mer voksne er hagegruppen og kvinneforeningen gode møtesteder. Eller man kan arbeide som frivillig på kjøkkenet!

Kulturelt møtested
På Sjømannskirken holdes norske mattradisjoner høyt i hevd. Hver uke serveres det kjøttkaker, risengrynsgrøt og sild, noen uker også fiskegrateng til lunsj. Andre dager er det mer spanske retter til salgs. Kirkens berømte søndagsbuffé må heller ikke glemmes. Og for all del ikke vaflene!
Kirkerommet og den flotte patioen brukes ofte til konserter med hovedsaklig norske artister. Noe vi har satset ekstra på den siste tiden er å gjøre kirken til en arena for norske sangere, musikere og billedkunstnere – i alle aldre – som bor på Solkysten. Kirken har også kor for barn og unge hvor norsk språk og norsk musikk har en stor plass.
Sist, men ikke minst er kirken et sted hvor nordmenn i utlandet kan feire høytider som jul og 17. mai på ekte norsk vis.

Kirkelig møtested
På El Campanario feires det gudstjeneste hver søndag og onsdag kl 16. Dessuten er det tidebønn tre ganger hver dag. På vegne av Den norske kirke tilbyr Sjømannskirken også kirkelige handlinger som dåp, konfirmasjon, vielser, bisettelser og minneseremonier. Kirken har også et diakonalt arbeid som når mange som trenger ekstra støtte i vanskelige perioder.
Sjømannskirken er ikke først og fremst et service-senter, men et sted for de gode møtene mellom mennesker. Ditt norske hjem i utlandet!

_____

17. mai
Gudstjeneste i Fuengirola
I samarbied med 17. mai-komiteen i Fuengirola arrangerer Sjømannskirken nasjonaldagsgudstjeneste i Turistkyrkan 17. mai kl. 11. Det blir med barn og unge fra kirkens kor og klubber. Fuengirolas 17. mai-tog starter utenfor kirken umiddelbart etter gudstjenesten.
Nasjonaldagsfeiring på El Campanario
På El Campanario starter nasjonaldagsfeiringen kl 14. Det blir leker for små og store og kulturelt program med musikk og nasjonale sanger. Blant annet vil Giorgio Semprini og Trond Gilberg fremføre norske danser av Edvard Grieg for firhendig klaver. Man kan også få kjøpt lunsj, som består av dampet laks med jordbær til dessert. Hvis man vil spise lunsj, kan man melde seg ved å ringe kirken eller sende e-post.

Sommerkonsert med “Los Dos Cantores”
Onsdag 25. mai kl 18 forener den svenske og den norske kirkens kantorer, Rainer Lindh og Trond Gilberg, krefter og inviterer til en felles konsert på El Campanario. Konserten har gratis adgang.

To korbesøk
Tanumskogen Internasjonale Blandakor kommer til El Campanario 2. – 5. Juni og deltar på gudstjeneste søndag 5. juni.

Kopervik kirkekor deltar på høytidsgudstjenesten 1. pinsedag, 13. Juni kl 16.

Korene vil muligens også holde konserter under oppholdene sine. Følg med på internet eller på oppslag i kirken.

_____

To minutter med sjømannspresten

Det er alltid en grunn til å være redd.. Forrige utgave av det norske magasinet hadde på lederplass en (lett humoristisk?) gjennomgang av en del ganske skremmende endetidsprofetier og spådommer om verdens undergang. Slike spådommer har antakelig eksistert likeså lenge som menneskeheten har fantes, frykt er jo en helt naturlig menneskelig reaksjon. Og det er vel ganske selvsagt at vi blir redde når vår likevekt rokkes i form av krig, opprør og naturkatastrofer.
Jesu disipler var også redde. Jesus var tatt til fange og henrettet, og Bibelen sier at vennene hans hadde låst seg inne av frykt for selv å bli tatt. ”Da kom Jesus”, står det; ”han sto der midt iblant dem og sa; fred være med dere!”
Så enkelt: fred midt i frykten – midt i alle de gode grunnene vi faktisk har til å være redd; fred fra Gud vår Far og Herren Jesus Kristus. Legg frykten over på Gud, og lev livet du har fått denne våren. Gjør som vår kirkefader Martin Luther – han som sa: ”Om verden går under i morgen, ville jeg likevel gå ut i hagen og plante et tre.” Ha en fin vår i hagen eller ved verandakassen, og fred være med dere!
Mette Buvik

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.