Månedsmagasinet på Costa del Sol
Skolen – skieventyr og besøk i Zoo

Skolen - skieventyr og besøk i Zoo

Skieventyr på Spanias tak

12 elever fra 4. til 10. klasse og fem lærere var med da skolen i slutten av februar gjennomførte årets tradisjonelle skidag i Sierra Nevada.

– Så flott vær og føre! Bernhard Wee (9.klasse) og Andreas Mokkelbost (10.klasse) er kjempefornøyd med skidagen som – tradisjonen tro – ble lagt til fantastiske Borreguiles. For Bernhard er det fjerde gang han er med, for Andreas er det første møte med Spanias fantastiske skianlegg på nesten 3.000 meter.

Snowboard og slalom
De norske elevene fordelt seg i omtrent like store grupper på slalom og snowboard, og ”Estación de esquies” hadde nok å by på til de norske elevene: I området finnes nemlig mer enn 100 alpinløyper på til sammen 100 km, 31 heiser og høyder opptil 3.400 meter.
Som vanlig etablerte Den norske skolen sin base på den solrike plassen rett nedenfor alle skiheisene. Her var de fleste elevene innom for å spise, drikke eller ta en liten pause fra aktivitetene.

Fra strand til fjell
– Kjempeflott! Det er nok ikke så mange i Norge som vet hvor bra dette er, sa noen av elevene. For her oppe i Sierra Nevada finnes alt, fra stupbratte og krevende heng for proffene, slakke fjellsider for folk flest, spesielt tilrettelagte bakker for kulekjøring og ”teppeheiser” med småbakker for de aller ferskeste. Alle finner et tilbud på spanjolenes populære vintersportssted.
Den lange skisesongen og de forholdsvis korte avstandene gjør at en alpintur til Sierra Nevada lett kan kombineres med after-ski nede ved Middelhavet, eller med mer kulturelle opplevelser. For Spanias mest berømte turistattraksjon, Alhambra, ligger bare 45 minutters kjøring unna.

Utfordringer for alle
Den lille byen Pradollano (2.100 meter over havet), er utgangspunktet for alle som vil innta skiparadiset i Sierra Nevada. Her finnes mange gode parkeringsmuligheter, flust av overnattingstilbud, barer og restauranter, butikker som tilbyr alt slags utstyr og utleietilbud på brett- og ski i alle fasonger.
Man kan ta skiheis rett ut til løypene fra Pradollano. Men de fleste velger å ta telecabina´en opp til Borreguiles, nesten 600 meter høyere opp i fjellet. Herfra går det heiser i nær sagt alle retninger og til både svarte (mest krevende), via røde – til blå – og grønne løyper (svært enkle). I tillegg finnes det gode serveringsmuligheter og uteserveringer dersom du vil la skiene stå og heller ønsker å nyte vårsola i drøyt 2.500 meters høyde.
 

Lærerikt i Zoo

Mens noen dro til Sierra Nevada, valgt 50 elever å tilbringe turdagen blant slanger, pinnsvin og andre rare skapninger.

Dyktige og kunnskapsrike guider fulgte med de norske elevene rundt i Fuengirola Zoo. Guidene forklarte og viste fram mye av hva dyreparken har å by på. Først var elevene i et klasserom der de fikk møte både ilder, insekter, pinnsvin og slanger.
Det kan jo være greit å vite litt om slanger, for mange av dem ser helt like ut selv om noen er ufarlige, mens andre kan være svært giftige. Guiden vår viste fram to slanger som er lette å ta feil av. Begge var røde med svarte og hvite striper.
– Det er rekkefølgen på de hvite og svarte stripene som viser hvilken type som er giftig, forklarte guiden vår.
Deretter fikk de norske elevene en rundtur i parken og kikket på ulike fugler, fisker, slanger, krokodiller, flodhester, aper og mange andre arter. Høydepunktet for de fleste elevene var nok møtet med de flotte tigrene. Elevene lærte at tigerhunnen får unger annethvert år. Tigerparet som er i Fuengirola Zoo har tidligere fått to unger og det antas at det blir en ny familieforøkning dette året.
I tillegg vartet Zoo opp med et show der eksotiske fugler fløy over hodene på elevene.
Og som det gjerne heter: Etterpå var alle enige om at det hadde vært en fin tur. For opplegget i Zoo var godt tilpasset skolebesøk, bl.a. i undervisningsrommet, og guidene bød på god og pedagogisk kunnskap på engelsk.

Av Idun Østgaard

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.