Månedsmagasinet på Costa del Sol
Et godt gjemmested midt i Madrid

Et godt gjemmested midt i Madrid

Hotel Orfila

Det er rundt 350 hoteller i Madrid, en by som har over tre millioner innbyggere, mens selve regionen har over seks millioner. Umiddelbart er det derfor lett å tro at byens hoteller ligger inneklemt midt i sentrum av byen, gjemt i én av de 21 barrios´ene eller langs de store, flotte men svært støyende avenyene som er typisk for hovedstaden.
Det finnes unntak. Hoteller som ligger gjemt i hyggelige sidegater, borte fra ståk og støy, men likevel rett ved alt det som er viktig. I Madrid handler det om et fantastisk utvalg av museer og monumenter, samt forførende plasser og uimotståelige spisesteder.
Et av disse er Hotel Orfila.

Palass fra 1800-tallet
Hotellet ble i 1999 etablert i et palass fra slutten av det 19. århundret. Bygningens prektige fasade er bevart, og interiørets design respekterer fullt ut datidens majestetiske stil, og hallen gir mer en fornemmelse av at man befinner seg i nettopp et privat palass mer enn på et hotell. Derfor føler man seg under oppholdet som én av de privilegerte fra forgangne tider.
De klassiske møblene stammer alle fra 1800-tallet og er hentet til Spania fra flere forskjellige land, for eksempel er mange av de antikke stolene fra Venezia. Takmaleriene er små kunstverk, og det samme er mange av marmorstatuene og selvfølgelig maleriene som sjenerøst preger nesten hver eneste krik og krok.
Bare ett år etter åpningen ble da hotellet også medlem av den eksklusive hotellkjeden Relais Chateaux. Hotellene i denne kjeden må ha fire eller fem stjerner, ha færre enn 100 værelser og oppfylle spesielle krav knyttet til hotellkjedens filosofi der det blant annet fokuseres på karakter og sjarm, i tillegg til at hotellets restaurant må ha høy standard.

Orfilas have
Hotellets restaurant, El Jardín de Orfila, lever fullt ut opp til dette kravet og tiltrekker seg gjester av det mer sofistikerte slaget, både på grunn av en svært klassisk innredning og på grunn av kjøkkenets kreativitet.
Menyen kan best beskrives som Middelhavs- og kreativ, men vi skal la et par av rettene tale for seg selv. Det Norske Magasinets utsendte prøvde først ferske østers med gelé av gin og tonic, dernest Lubina med hjertemuslinger på potet-mousseline og trøfler samt sprø caneloni med fiken, foie og osteis. Og vinkartet består av et utvalg på over 300 viner.
Man kan velge å sitte i den vakre innendørs restauranten eller ute i hagen der man er omgitt av mimoser, sypresser og mange andre planter som gjør det til en oase i ordets egentlige mening.

Hotellets latinerkvarter
Hele Orfila er et mikromuseum og kunstgalleri i seg selv, mens den nokså lille gatestubben som hotellet har tatt navnet sitt etter, er en del av et mini latinerkvarter. Bare på Calle Orfia ligger sju kunstgallerier. Her er dessuten et par kafeer og andre spisesteder.
Bare et par minutters gange fra hotellet ligger den store plassen Plaza de Colón, oppkalt etter Christoffer Columbus. Her krysser flere gater hverandre, blant annet avenyen Paseo La Castellana og Calle Génova. Som et tegn på spanjolenes oppdagelse av ”den nye verden” og utbredelse av ”hispanismen”, henger her verdens største spanske flagg.
Også innenfor en rimelig gangavstand finnes museene Prado, Reina Sofia Museum og Thyssen-Bornemisza. Det samme gjør in-shoppingstedet Mercado de Fuencarral og Puerta del Sol, Madrid og hele Spanias midtpunkt, samt Plaza Santa Ana med Hemingways foretrukne taverna. Om man beveger seg lenger inn mot bysentrum, avsløres en lang rekke andre spennende kafeer og spisesteder, som også er gode gjemmesteder i Madrid.

Hotel Orfila
32 værelser, 12 av dem er suites (opp til 65 m2).

Priser fra 250 euro per værelse.
Meny i Jardín de Orfila fra ca. 50 euro.
Orfila 6, 28010 Madrid
Tlf.: 917 027 770
www.hotelorfila.com

Av Jette Christiansen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.