Månedsmagasinet på Costa del Sol
Tenerifes lille hemmelighet

Bare en halvannen times lang flytur skiller fastlands-Spania fra Kanariøya Tenerife. Etter ytterligere noen kilometer i bil, kommer du til byen Garachico på nordvestsiden av øya; så godt som fri for masseturisme og med en godt bevart hemmelighet!

Han er ikkje så lite stolt, Dominique Carayon, daglig leder for Hotel San Roque i Garachico. Der han viser rundt i det firestjerners hotellet, legger han ut om stilarter, fargevalg, møbler og byggetekniske løsninger.
For det har vært en tung, lang og dyr prosess. Dominique forteller at i 1992 begynte familien hans arbeidene med å restaurere det gamle herskapshuset der de eldste delene ble oppført allerede på slutten av 1600-tallet.
I 1996 var samtlige byggearbeider endelig ferdig og hotellet kunne åpne. I dag framstår hotell San Roque som noe av det mest innbydende hotellet jeg kan tenke meg.

Ro blant kunst og historie
Livet som gjest på dette hotellet leves i et annet tempo og med en annen rytme enn andre steder, hevder Dominique som tar i mot oss i Hoffmann-loungen:
– Vi har prøvd å skape en atmosfære som skal innby til ro og fred. Poolen er hugget ut av lavamassen og på det øverste taket har vi solarium. Vi har lagt vekt på å skape rom for de gode samtalene, steder der du kan lese i fred og ro, meditere eller bare ta innover deg historien og kunsten, sier Dominique.

20 dobbeltrom
San Roque har 20 dobbeltrom, åtte av dem er standard rom, åtte har dupleksløsninger med egne oppholdsrom, to er junior-suiter og de siste to er suiter.
Suiten ”La Torre” tilbyr en fantastisk utsikt over byen og den nærmeste kystlinjen. Hvert eneste rom har fått sin helt spesielle layout-løsning, farge og personlighet.
– Men til tross for de unike løsningene, har alle rom samme komfort og service, bl.a. gjelder det jacuzzi, tv- og musikkanlegg, designmøbler og ikke minst samtidskunsten på veggene. Kunsten er det Dominique selv som har plukket ut og hentet til hotellet.

Aristokratisk
Det høye tårnet som rager over det meste av bebyggelsen i Garachico, tilhører den eldste delen av det lille hotellkomplekset.
Aristokraten Cristobal de Ponte fra Genoa har fått æren for både å ha grunnlagt selve byen og stå bak byggingen av dette tårnet som tidligere ble brukt som vakt- og utkikkstårn for skipstrafikken.
I årene etter at Columbus i 1492 gjenoppdaget Amerika, ble Tenerife nemlig et viktig knutepunkt i den stadig økende trafikken mellom de to kontinentene. I en lang periode var Garachico også hovedstad på øya.
Etterkommerne av Cristobal de Ponte oppførte på 1700-tallet og framover, flere av bygningene som i dag har blitt en integrert del av det lille hotellkomplekset.
– Restaureringen av disse historiske bygningene med sin formfullendte og elegante arkitektur, gir et inntrykk av fortiden her i Garachico, dens tradisjon og historie, sier Dominque.

En liten idyll
Fra å være den viktigste havnebyen på øya utover på 1500-tallet og fram til midten av 1600-tallet, mistet Garachico etter hvert sin betydning. Det skyldtes først og fremst to naturkatastrofer, i 1645 et vulkansk skred som drepte mer enn 100 mennesker og vulkanutbruddet litt over 60 år senere (1706). Store lavastrømmer ødela havna og store deler av bebyggelsen i byen, og dermed var Garachico uegnet som havneby.
Derfor framstår i dag byen som en litt søvnig fiskelandsby med en blanding av noen store og prektige byhus og sjarmerende, hvitkalkede småhus. Tar du deg en tur rundt i byen vil du oppdage flere historiske minnesmerker og mange typiske hus i ”kanari-stil” med sine trebalkonger og brosteinbelagte gater.

Den andre siden av Tenerife
Ønsker du et alternativ til sol, bading og masseturisme som preger sørsiden av den vakre øya, anbefales Garachico. Byen tilbyr flere attraksjoner i selve byen og i sin umiddelbare nærhet.
Er du av den aktive typen, kan Hotel San Roque tilby et bredt utvalg av aktiviteter, bla. mountainbiking, havfiske, fjellturer, tennis, dykking, ridning, golf og paragliding.
Med en leiebil, har du et flott utganspunkt for å utforske andre av Tenerifes mange attraksjoner.

Hotel San Roque
C/Esteban de Ponte 32
38450 Garachico
Isla Baja
Tenerife

Priser:
Firestjernershotellet tilbyr dobbeltrom fra 195 euro til 260 euro, avhengig av sesong. Dupleks koster fra 220 euro til 280 euro. Junior-suitene har rompris fra 275 til 320 euro. Dyreste suite (Suite de La Torre) koster 360 euro per natt.

Les mer om Hotel San Roque: www.hotelsanroque.com.

Av Arne Bjørndal

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.