Månedsmagasinet på Costa del Sol

Denne måneden er emnet slingbox. Hva er det, hvordan håndterer man den og hva kan den brukes til?

Hva er en Slingbox?

En Slingbox er en liten kasse som på baksiden har forskjellige inn- og utganger.
Den primære utgangen er Ethernett-porten som kobles til din internett-router, og den primære inngangen er antenneinngangen. Den nye versjon av Slingbox Pro har flere innganger enn tidligere modeller og bl.a. også en inngang til innhold i High Definition.

Prinsippet er det samme uansett hvilken port du benytter. Slingbox´en fôres med et signal som den så deler gjennem Ethernett-porten, først og fremst til ditt nettverk, men også ut på internett slik at du dermed kan se dine fjernsynsprogrammer i utlandet.

For å få adgang til tv-kanalene dine eller til andre kilder, må det installeres software på den datamaskinen som skal ha forbindelse til Slingbox´en. I softwaren tastes det en ID-kode som er helt unik for hver enkelt boks, og det kodeordet som er definert på nettverket som boksen er tilsluttet.
Gjennom en database finner man automatisk fram til boksen og vips, så er alt på plass. Takket være en intern tuner kan man til og med kode inn og skifte mellom alle de kanalene man vanligvis har hjemme og altså se mens man er på ferie. Med slingbox´en følger nemlig en slags infrarød oppfanger som kan plasseres foran for eksempel en digital set top-boks. På den måten blir det nå mulig, på avstand, å styre apparatet rent fysisk på samme måte som om du hadde sittet foran det med en fjernkontroll i hånden. Med softwaren får du fram en virtuell fjernkontroll, og de vanligste funksjonene kan nå styres. Det må i den forbindelse sies at man ikke kan skifte kanal under ferien, uten at apparatet også vil skifte hjemme i stuen. Altså, bare én seer om gangen. Dette er altså ikke en løsning for å dele et tv-signal på flere datamaskiner samtidig eller i et nettverk. I forbindelse med softwaren må det nevnes at det også er produsert en versjon for mobiltelefoner.

Hva med kvaliteten?
Flere ting spiller inn her. Når man streamer et signal ut på internett, er man først avhengig av upload-hastigheten for å sende ut signalet, og dessuten download-hastigheten for å hente det ned igjen. Signalet blir utsatt for en masse underveis, og et analogt kabel-tv-signal er det ikke nødvendigvis lurt å starte med. Tar man mulighetene med i betragtningen, er det tross alt ganske imponerende. Du får adgang til alle dine tv-kanaler overalt på kloden, og du kan til og med skifte mellom dem, slik du kan på tv´en din hjemme. Kvaliteten er varierende, men i forhold til at dette er direktesending, er det lettere å akseptere. På nettverket hjemme er kvaliteten mye bedre, og man kan gjerne ta med seg en bærbar pc rundt i huset og bruke den som et ekstra tv.

Det vil si, du må ha en god upload – og download linje, for at det skal fungere bra ”ute i verden”, men fordi internetthastigheter ikke er så dyrt lenger kan jo det aksepteres.

Konklusjon
Vår konklusjon er at det er en smart løsning, særlig hvis man beveger seg rundt i verden eller bor i utlandet deler av året. Det er ikke vanskelig å sette opp, og det følger forøvrig med gode bruksanvisninger for å sette opp systemet. Så er du i utlandet og savner tv-nyhetene, sporten, osv., kan du få ordnet alt via Slingbox.

Av Rune Skov og Kim Boldig

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.