Månedsmagasinet på Costa del Sol
Aloe Vera – den forbløffende helbrederen

Aloe Vera - den forbløffende helbrederen

Mennesket har brukt Aloe Vera-planten siden oldtiden. Kleopatra gav Aloe Vera æren for sin skjønnhet, og Alexander den store hadde alltid planten med i krig for lynraskt å kunne kurere sine skadde soldater den. Han dyrket den i kjerrer for alltid å ha ferske Aloe Vera-forsyninger. Etter hvert som sivilisasjonen beveget seg nordover fra Middelhavet, betød dette et kaldere klima. Aloe Vera ble ikke lenger var så utbredt, og plantens fordeler ble glemt av menneskeheten.

På 1930-tallet rapporterte amerikanske forskere begeistret om hvordan Aloe Vera kunne helbrede forbrenninger etter forsøk med røntgen- og ultrafiolette stråler. Så var Aloe Vera´en igjen på banen.

De nye erfaringene har siden gjort Aloe Vera til et av de aller mest effektive midler mot solbrenthet.

I dag da flere og flere forlanger naturlige produkter, uten risiko for skadelige bivirkninger, har Aloe Vera fått et virkelig comeback både som naturmedisinsk faktor og som kosmetikkmiddel.


Det finnes mer enn 200 forskjellige Aloe-arter som vokser i tørre områder i Afrika, Asia, Nord- og Sør-Amerika og Europa. Aloe Vera inneholder flere helende og bløtgjørende stoffer, og dens fantastiske helbredende og smertedempende virkningen på sår, brannsår, solbrenthet og til og med eksem og psoriasis, forklares som et resultat av et samvirke mellom alle disse forskjellige stoffene (såkalt synergi). Det har nemlig vist seg at hvis man isolerte de aktive bestanddelene i Aloe Vera og prøvde dem på bakteriekulturer, kunne disse ikke forhindre bakterievekst. Men Aloe Vera som helhet er i stand til å gjøre dette.


Den berømte tyske naturlegen Sebastain Kneipp (1821-1897) sa: ”Aloe Vera helbreder sår, så vel gamle som nye, og kan aldri noensinne være skadelig (i øyne eller sår). Uklare, rennende, røde øyner – kanskje med betennelse – helbredes når de bades med Aloe-saft.”

Men interessen for Aloe Vera er i vår tid gått enda lenger. Noen leger har oppdaget at Aloe Vera-juice (saft) også kan helbrede innvendige sår. Aloe Vera er usedvanlig lindrende og hemmer utskilling av magesyre som kan forverre allerede eksisterende sår. Mange mennesker som plages av leddgikt (arthritis) opplever også smertelindring når de daglig drikker Aloe Vera-juice.
Det er likevel ikke bare syke som kan ha glede av denne eldgamle legeplanten: Aloe Vera er med sitt rike innhold av næringsstoffer en sann sunnhetskilde.

Aloe Vera kan fås som juice, gel, spray, krem og som solkrem med faktor 15 og 30, after sun, mm. i Vitamina Shop i Centro Idea, Mijas.

Av Vitamina, Centro Idea

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.