Månedsmagasinet på Costa del Sol

Málaga ligger ved Europas ytterkant, men etter hvert er flyforbindelsene så gode at vi uten problemer kan dra på utflukter over det meste av det europeiske kontinentet. Vi bringer i denne serien appetittvekkere om byer og steder som vi kan reise til fra Málaga, uten å måtte mellomlande på en større lufthavn.

Genève er Sveits nest største by etter Zürich og ”hovedstaden” i den fransktalende kanton som er den vestligste av de sveitsiske kantonene, også den kalt Genève. Eller Genf på tysk, om man vil.
Byen ligger vakkert til som et postkort ved Genève –sjøen som er sentral-Europas største innsjø der også elven Rhinen renner ut i sjøen. Den ligger dessuten ved foten av Jura-fjellene og mot øst sess Alpene. Genèves gamle, kosmopolitiske sjarme og vidunderlige beliggenhet gjør byen til et populært reisemål hele året. Og mars er ikke noe unntak.

Overnatting
Jeg hadde booket oss inn på Hotel d’Angleterre som ligger i hjertet av Genèves shopping- og finansdistrikt. Hotellet er fra 1872 og ligger vidunderlig til ved bredden av Genève-sjøen. Det kombinerer på en fortrinnelig måte gamle sveitsiske tradisjoner med moderne komfort. Hotellet har bare 39 rom og seks suiter, og vi får tildelt et værelse med utsikt over sjøen med Jet d’Eau som har blitt kjennetegn og de fjerne toppene av Mont Blanc.
Vi ankommer ganske sent, så den første kvelden velger vi å spise i hotellets restaurant, kalt Windows, noe panoramavinduene forklarer. Den prestisjetunge guiden Gault & Millau utnevnte i 2006 restauranten til en av byens beste.
Vi hadde også vurdert å bo på La Réserve Genève Hotel and Spa som også er et av Genèves sagnomspunnne hoteller, men det avlegger vi i stedet bare en kort visitt under oppholdet. Det ligger i en vakker park, også ved sjøen, og er elegant med en avslappet atmosfære. Hotellets spa ville i seg selv være et opphold verdt. Vi får et uunnværlig tips under besøket som jeg iler til med å gi videre, – selv om det for de fleste nok er litt på siden: Vil man ha tipptopp-katering på sitt privatfly ut fra Genève, så tilbyr hotellets restauranter Le Loti og Tsé Fung franske og asiatiske retter eller hele menyer som blir brakt til lufthavnen umiddelbart før avgang.

På utforskning
Genève har som, resten av det gamle sentral-Europa, stolte, klassiske bygninger som preger sentrum slik at byen oser av historie.
De fleste butikkene ligger rundt den elegante Rue du Rhône, på Rue de la Confederation, du Marche og de la Croix d’Or. Genève huser dessuten over 40 museer, deriblant museet for kunst og historie, naturhistorisk museum, Røde Kors’ internasjonale museum og – ikke overraskende – klokkemuseer. Det er flere av den sistnevnte typen. Vi besøkte Patek Phillippe-museet og Cité du Temps der Swatch forteller sin egen lille plastikkhistorie.
Det er antikvitetsforretninger i overflod i den gamle byen, det samme gjelder gallerier og bistroer.

Ost, raclette og glühwein
Mens vi den første kvelden hasde valgt å spise noe som nærmest kan betegnes som internationalt på d’Angleterres restaurant, skal vi neste kveld ut for å utforske byen. Og menyen skal nå helst dreie seg om tradisjonell, sveitsisk mat. Hva det så enn måtte være. Sveits er som kjent et nesten multikulturelt land med både fransk, tysk og italiensk innflytelse, og ettersom dette bare er mitt andre besøk i landet, er jeg usikker på hva vi vil finne. Det synes å være et svært åpent spørsmål, og svaret varierer mye fra område til område. Ydmykt velger vi en bistro og kaster oss over ost (på spansk måte, noe som får servitøren til å kikke litt uforstående på oss), raclette og apfelstrudel. Og så blir det ”wein” uten ”glüh”.

Baklandet
Hele området rundt Genève er kjennetegnet av en ualminnelig vakker natur som inviterer til både fredelige og ekstreme fritidsaktiviteter på alle tider av året. Vi nøyer oss med å kjøre rundt måfå, og kommer uten større anstrengelser over historiske og kulturelle severdigheter slik som små middelalderbyer, eventyrslott og utgravinger, samt uttallige hyggelige kystbyer med marinaer og sjøpromenader. Dessuten er området spekket av maleriske vinmarker.
Før vi forlater Sveits, tilbringer vi et par dager i Lausanne, ca. 60 kilometer fra Genève. Dit ”eskaperer” vi sikkert en annen gang.

Av Jette Christiansen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.