Månedsmagasinet på Costa del Sol
Julegaver som bringer nytte og glede

Jeg gikk min vanlige morgenrunde i forretningen og gledet meg over alle de nye og spennende tingene som hadde funnet veien til hyllene. Jeg vil så gjerne informere så mange som mulig om de livsberikende og deilige mulighetene som finnes for å sikre helse og trivsel. Plutselig slo det meg at i vår tid der det generelt snakkes om helse og livsstil som aldri før, vil også jeg gå nye veier og la julegavene til venner og familie ha temaet helse. Med oppfinnsomhet og entusiasme gikk jeg i gang med å ta fram ting fra hyllene, slik at de, i tillegg til å være helsebringende, også bar preg av å være personlige gaver. På den måten fikk jeg vist at det var den enkeltes velbefinnende jeg hadde i tankene ved valget av årets julegaver.

Til venninnens datter
Jeg har en god venninne hvis datter nettopp har født en flott, liten pike. Jeg har fulgt hennes datter gjennom alle år, og jeg har alltid en liten gave til henne som jeg legger under juletreet. Fordi jeg vet at hun har et stort ønske om å amme, valgte jeg å fylle en liten kurv med ammete som også er en velsmakende te, blandet med forskjellige melkeøkende urter, men også fennikel som motvirker luft i magen som mange ammende mødre klager over. I kurven ble det også puttet en lekker krem fra Weleda som hjelper mot de strekkmerkene som så ofte følger med en graviditet. I tillegg la jeg med en hørfrøolje fordi de flerumettede oljene 3 og 6 er viktige for både mor og barn, og oljen motvirker også forstoppelse som ofte er en nybakt mors plage. Jeg avsluttet med våte renseservietter, helt uten parfyme, parabener og fargestoffer mest beregnet til babyen.

Til min egen datter
Jeg synes min datter som er i 40-årene, har et stresset, men flott liv. Hun sykler i all slags vær til sammen 30 km om dagen. Dessuten dyrker hun sport og gjør mye for å holde seg i form. Arbeidsdagene går ofte med til slitsomme prosjekter. Til henne pakket jeg inn en fakirmatte som er en forholdsvis ny oppfinnelse. Matten kan man stå eller ligge på, alt etter behov. Den er med på å redusere stress, øke immunforsvaret, aktivere blodgjennomstrømmingen m.m. Med i pakken kom også en øyenkrem og en dagkrem med Q 10 som er med på å minimere de fine små rynkene som begynner å oppstå i hendes alder. Fordi familiejulen skal holdes hos henne i år, vet jeg at det ikke blir spart verken på god mat eller drikkevarer. Derfor pakket jeg også med en pose hvetegress som består av frysetørkede, friske hvetespirer. Produktet er basedannende og hjelper til med å nøytralisere syredannelsen som oppstår når det blir spist for mye kjøtt, samt sukker og godteri. Produktet er sprengfylt med konsentrert cellenæring og har et lavt innhold av kullhydrater og kalorier.

Til mitt ene barnebarn
Mitt eldste barnebarn Mads går på universitetet og leser ernæringsvitenskap. Han er arvelig belastet, uten å være fanatisk, med sin voldsomme interesse for helse. Derfor var det en selvfølge at jeg valgte den nye boken til Henrik Dilling: ”Lev sundt med vitaminer og mineraler”. Jeg hadde i sin tid gleden av å utdanne meg til biopat samme sted og på nesten samme tid som Henrik Dilling, og jeg husker ham som en fantastisk dyktig person. Boken viser at hans faglige dyktighet fortsatt er intakt. Boken er en lettforståelig guide gjennom kroppens behov for vitaminer, mineraler, fettstoffer og antioksidanter og sykdomsforebyggende kost. Jeg vet at Mads skal feire nyttårsaften med noen livlige venner, så jeg la også ved en liten eske med kaktuspiller. Kaktuspillen som er ekstrakt fra den meksikanske nopalkaktusen, forebygger tømmermenn, slik at man formen er tipptopp dagen derpå. I tillegg til sine studier, må han passe jobben som bartender på en nattklubb. Litt rart, for dette er den samme nattklubben som jeg som svært ung pleide å frekventere. Dessuten dyrker han kampsport. Så det må mye krefter til. Derfor la jeg med en pakke Maximum som i tillegg til vitaminer og mineraler også inneholder ginseng, chorella, gele royale, guarana, bygg, ingefær, m.m. Til slutt la jeg med en Macadamia nøttekrem. I Australia og på Hawaii regnes kremen for den ypperste og smaker herlig.

Til mitt andre barnebarn
Mitt andre barnebarn Morten trengte, rett etter sin gymnaseksamen, å oppleve litt annet enn skolebenken. Derfor har vi nå den glede i Annis Vitalshop å nyte hans helt vidunderlige kreativitet, arbeidsglede og arbeidsinnsats. Fordi jeg er redd for at han leser denne artikkelen, kan jeg ikke avsløre for mange av gavene til han. Jeg vil likevel nevne én som jeg vet han blir glad for og som jeg har ham mistenkt for å ha gjettet likevel. Det er Imedeen Tan optimizer. Han er nemlig rødhåret, elsker solen og havet og er idrettsmann som sin bror. Dessverre tåler han ikke solen. Dvs. vi ga ham et år en pakke Imedeen Tan optimizer, og plutselig tålte han solen og fikk til og med en flott brunfarge. Han har lenge hatt lyst på dette produktet, men en ”lærlinglønn” rekker jo ikke så langt, så jeg vet han blir glad for denne gaven. Hans øvrige gaver forblir en hemmelighet, men det kunne hypotetisk godt tenkes å være økologisk valleprotein fordi han er en virkelig fitness-entusiast. Fysisk trening øker behovet for proteintilskudd. Derfor er det viltig for ham å få et økologisk proteintilskudd i hverdagen.

Til min sønn
Peter, min sønn, er i 40-årene og bor og arbeider i Luxemburg. Han har en travel hverdag. Jeg vet han er glad i å lage mat, men at det kan være vanskelig for ham å få i seg tilstrekkelig med grønnsaker. Derfor har jeg bestemt meg for at han skal få den nye boken om smoothie som heter ”High on smoothies,” skrevet av Mads Bo Pedersen. Det er en bok som handler om, hvordan vi kan drikke våre grønnsaker slik at de smaker lekkert og helt vidunderlig. Det er fokus på brokkoli, bønner og spinat. Boken inneholder 30 oppskrifter på sunne, grønne smoothies uten sukker og andre søte tilsetningsstoffer. Boken som er anbefalt bl.a. av Chris MacDonald, gir også informasjon om hvordan man ved hjelp av disse næringsholdige smoothies´ene får et verktøy for å sikre stabilt blodsukker og høyt energioverskudd. Fordi jeg vet at Peter blir med på julefeiringen med familien, men har en sart mave, pakker jeg med en flaske Silicol i pakken. Silicol legger seg som en lindrende hinne i magen og hjelper derfor på ”overspising” av ”god” mat.

Til mitt tredje barnebarn
Mitt tredje barnebarn, Esben, studerer fortsatt, og det må pugges mye før han kan sette russelua på hodet. Han er svært opptatt av hvordan han kan bruke hjernen optimalt fordi han som én av sine store hobbyer også spiller innviklede dataspill. Derfor får han en eske lecithin i julepakken sammen med vitaminer og essensielle fettsyrer. Lecithin er et næringstoff for hjernen. 30 % av hjernens tørrstoff består av lecithin. Lecithin leverer cholin som kroppen bruker til å framstille acethylcholin som er et viktig transmitterstoff for hjernen. Så man kan si at lecithin også sørger for at det ikke oppstår hull i hukommelsen. I en stresset skolehverdag er det også godt å vite at lecithin er med på å gi et mentalt velbehag og virker beroligende.

Til banken
Jeg avslutter med en julegave til den lille banken jeg har benyttet siden jeg første gang satte mine ben her på kysten for snart 20 år siden. Det er alltid en deilig opplevelse å gå i banken. De er alltid smilende, gir morsomme kommentarer, klapper hundene mine og er aldri sure over at jeg ikke snakker så mye spansk. I kurven putter jeg urtepencil fordi de hver dag er utsatt for smitte fra alle oss kunder. Urtepencil består av en kombinasjon av legende urter som øker kroppens forsvarsmekanismer. Til slutt litt julegodter.

 

Av Anni Dahms – Annis Vitalshop

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.