Månedsmagasinet på Costa del Sol

Ekstrakt av havtornbær styrker sarte og ømfindige slimhinner
Omega 7 inneholder et dokumentert ekstrakt SBA-24, av havtornbær som med sitt kombinerte innhold av fettsyrer, Omega-3, -6, -7 og -9 har vist seg å kunne styrke og vitalisere sarte og ømfindige slimhinner.
Slimhinnene verner kroppen. Våre slimhinner er så og si vårt filter mot omverdenen. De beskytter alle indre og ytre åpninger ved å holde ”forurensingen” ute og slippe næringen inn. Slimhinnene må for å kunne oppfylle sine funksjoner, alltid være fuktige. Tørre øyne og tørr munn skyldes sarte slimhinner. Problemet med kroppens hud og slimhinner er noe mange eldre menn og kvinner opplever.
Munntørrhet er en særdeles hyppig og plagsom tilstand som cirka 10 prosent av befolkningen lider av. Det er forskjellige årsaker til tørre slimhinner. Ofte er det en naturlig følge av de hormonelle endringene som kroppen gjennomgår når vi blir eldre. De fleste kvinner får også utvidet kjennskap til problemet. Men det kan også være en følge av medisinering eller andre utenforliggende påvirkninger.
Tørre og sarte slimhinner kan oppleves over hele kroppen: Øyne, munn, nese-svelg og kan også plage kroppens intime deler slik at sexlysten minkser kraftig.

Munntørrhet kan ofte gi dårlige ånde
En af de kjedelige virkningene av munntørrhet er hull i tennene. Man kan oppleve irritasjon og svie i munnslimshinnen som gir problemer med å svelge mat og store problemer med å bruke proteser, i tillegg til at dårlige ånde ofte kan forekomme.
Munntørrhet gir ofte en smaksforandring, slik at maten ikke lenger smaker slik den pleier. Det kan påvirke lysten til å spise, og man kan få vansker med å få i seg tilstrekkelig med næring. Det kan også være at munntørrhet påvirker lysten til å være sammen med andre mennesker i sosiale sammenhenger fordi man kan ha vansker med å snakke og spise.

Omega 7 kan fås i Vitamina i Centro Idea, Mijas.

Av Vitamina, Centro Idea

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.