Månedsmagasinet på Costa del Sol

Helsebringende spas – nå fra San Pedro
Spa-forhandleren Aquapool Spas stengte sist måned forretningen i Centro Idea, Mijas, og vil i stedet samle kreftene om forretningen i San Pedro.
– Vi åpnet forretningen i Centro Idea for tre år siden. Spa-fabrikanten i USA sa da til oss at det ifølge deres erfaringer ikke var marked for to store butikker i området og at undersøkelser viser at kunder gjerne kjører opp til 60 kilometer for å kjøpe en spa. Men tidene var svært gode, så vi satset, forteller Anja Kielskov som ikke angrer fordi det tross alt har vært tre gode år.
– Men vi har sett nøye på tallene, og vi er sterkest i San Pedro der vi dessuten etter fem år nyter godt av en rekke samarbeidspartnere, som arkitekter, byggherrer og eiendomsmeglere som nå under krisen viser stor samarbeidsvilje og dermed henviser mange kunder til oss, fortsetter Anja.

Ikke bare et motefenomen
En annen årsak til at man vil satse på forretningen i San Pedro, er at denne er den største av de to.
– Forretningen i San Pedro er på 500 kvadratmeter, og det betyr at vi kan stille ut flere forskjellige modeller av spas, i tillegg til at vi der har et prøverom der kunden altså kan oppleve hvor deilig det er å bruke en spa, forklarer Anja som ikke er redd for at spa bare er et motefenomen.
– Våre kunder er faktisk forbauset over hvor mye de bruker sine spas. Noen bruker dem til og med to ganger om dagen, fordi varmen og massasjen er bra for mange ting. Spa´en er gjennomtenkt slik at de ulike delene av kroppen blir massert, og etter en tur i spa´en slapper hele kroppen av. Det er også bra for blodomløpet fordi blodårene utvider seg i det varme vannet. Det gir også bedre blodomløp til hele kroppen. Mange velger en tur i spa´en om morgenen fordi det gir dem energi, mens andre foretrekker å benytte den før de går til sengs om kvelden fordi velvær gir god nattesøvn, forklarer hun.

Norske Synnøve Møller er en av Aquapool Spas’ tilfredse kunder:
– Det er snart fire år siden jeg kjøpte spa, og i vinterhalvåret som jeg tilbringer her i Spania, bruker jeg hver eneste dag, forteller 75 år gamle Synnøve som i 1990 fikk diagnosen MS.
– Heldigvis er min variant av MS nokså mild, og jeg kan fortsatt komme rundt med en krykke. Sykdommen betyr at jeg har mange nevrologiske muskelsmerter, og de forsvinner helt når jeg glir ned i det varme vannet i min spa. Det er så deilig avslappende å bli massert av vannboblene – kroppen min har det så mye bedre etterpå, alt fungerer bedre, smiler Synnøve som sammen med sin nå avdøde mann kjøpte huset i Torreblanca for snart 20 år siden.
– Som MS-pasient har jeg det mye bedre i spansk klima enn i det norske, men i de varmeste sommermåneder reiser jeg til Norge, for det blir tross alt for mye for meg. Det er ingen swimmingpool i mitt hus, og da jeg så spa´en hos Aquapool tenkte jeg: Hvis den kan hjelpe på min helsetilstand og samtidig fungere som “pool” for barna når de kommer på besøk fra Norge, ja så slår jeg jo to fluer i ett smekk. Selv lar jeg meg massere i spa’en en time hver morgen, mens barna synes det er hyggeligst å sitte i den om kvelden.
Aquapool Spas fortsetter med å selge de populære spa’ene fra Hot Spring i butikken i San Pedro.
– Hot Spring har vært på markedet i 32 år, og vi har et bra salg av dem til både skandinaver, engelskmenn og tyskere. Og spanjolene viser større og større interesse for spa, det er jo flott, sier Anja.

Veletablert spansk byggefirma nå også for skandinaver
Antonio Cuevas som er opplært i byggebransjen på Costa del Sol og som i dag styrer firmaet hans far for mange år siden etablerte, har inngått et samarbeid med svenske Larissa Johnsson og norsk-danske Tom Muller. Antonio Cuevas er byggmester i byggefirmaet Cuevas Construction som tar seg av arkitekttegninger og den etterfølgende oppføringen av huset. Dessuten sørger Cuevas Construction også for tømrerarbeid, el-installasjoner, VVS, gulvvarme, swimmingpools, og renoveringer samt mindre oppgaver som istandsetting av bad, legge fliser og skifte av gulvbelegg.
Larissa og Toms funksjon er å fungere som kontaktpersoner og mellomledd mellom kunden og Antonio Cuevas for å gjøre kommunikasjonen mellom selve byggefirmaet og kunden enkel. Larissa har i mange år vært ansatt innenfor eiendomsbransjen i Madrid og er vant til å ha med alle nasjonaliteter å gjøre og forstår derfor deres kvalitetsbehov og ønsker. Tom sørger for at kunden hele tiden holdes oppdatert ved å sende ut ukentlige e-post og fotos fra byggearbeidene eller renoveringen, dersom kunden ikke befinner seg i Spania. Fordi Tom tidligere har beskjeftiget seg med dekorasjon og mote, kan han også assistere under arbeidet med innredning og farger.
Antonio var allerede som svært ung byggmester for 80 arbeidere og har arbeidet for alle nasjonaliteter. Det gir seg uttrykk i stor punktlighet, god organisering av arbeidsoppgavene og høy kvalitet slik kundene er vant til fra Skandinavia. Derfor kommer Antonio heller fem minutter for tidlig for å sikre seg at arbeidet utføres i henhold til kundens forventninger.

All verdens nyheter på Restaurant Lucia
Høsten på Lucia byr på en mangfoldighet av nyheter. Restauranten som har eksistert i Fuengirola i 19 år, er kjent for sin hyggelige, familiære atmosfære og for det store utvalget av tradisjonelle skandinaviske retter.
Lucias på forhånd store utvalg av smørrebrød er nå utvidet med bl.a. omelett etter eget ønske eller luksussnitter med reker, laks og kaviar. Også for- og hovedrettene har fått en ansiktsløftning og byr nå også på bl.a. Chorizo Campesino, Scampi i Pernod, andebryst á la Orange, lammekoteletter og dampet fisk á la Dorthe. Dorthe er også en nyhet på Lucia. Hun har tidligere vært innehaver av Ellington og har brakt mange nye ideer med seg til Lucia.
Skipperstuen er også blitt satt i stand og er nå en tv-stue der det vises sportsarrangementer samt landskamper og andre klubbkamper, og så vil det selvfølgelig også være mulighet for å nyte god musikk.
Restaurant Lucia har alltid vært kjent for sin hyggelige patio der man kan sitte og nyte maten i fred og ro, men etter renoveringen av veien og fortauet foran restauranten, kan man nå også nyte sin kaffe eller lunsj foran restauranten.
Gjester som er gode til å spille klaver eller gitar, får lov til å underholde på restauranten, men det tilrådes likevel at man har mer enn én tone her i livet, hvis man har lyst til å opptre på restauranten.
Lena, Anders, Gerrie, Dorthe og Poul-Erik ser fram til høsten og byr alle gamle og nye gjester velkommen til en ny sesong.

Høreapparater betyr en forskjell
Høreapparater gir en bedre livskvalitet. Det svarer 85 prosent av deltakerne i en internasjonal undersøkelse.
Den nye undersøkelsen er gjennomført av Hear-It – en sammenslutning av brukerforeninger og produsenter fra Europa og USA som blant annet har spurt deltakerne om tilfredshet og livskvalitet. Og, det er en overveldende stor tilfredshet med høreapparatene blant deltagkerne.
85 prosent svarte ”ja” på spørsmålet om hvorvidt høreapparater hadde betydd en positiv forskjell i deres liv. Hele 94 prosent ville anbefale andre med hørselstap å skaffe seg et høreapparat.
Om det dreier seg om større eller mindre hørselstap, har ifølge undersøkelsen ikke betydning for graden av tilfredshet.
Hear-Its generalsekretær, danske Kim Ruberg, sier i en pressemelding at det har vært utbredte fordommer og stigmatisering av det å gå til anskaffelse av et høreapparat.
– En av misforståelsene er at de ikke virker. Her er en dokumentasjonen av at de virkelig hjelper, sier han.
– Hørselstap er en av de mest alvorlige funksjonsnedsettelser i forhold til sosiale og private forhold for både den som er rammet og for omgivelsene. Denne undersøkelsen viser at det nytter å behandle et hørselstap, og jeg vil oppfordre alle med høreproblemer å få gjort noe med det, sier han.
500 deltagere fra forskjellige land har deltatt.
Vil du ha testet hørselen eller prøve et av de nye, fantastiske høreapparatene helt gratis, er du velkommen til å ringe Hanne Rothe, AudioMas på tlf.: 951 260 702.

Kromand åpner ny restaurant i Los Boliches
Lørdag 19. september holdt Kromand, alias Finn Løvgreen, og Lars Juelsgaard åpningsmottakelse for deres nye restaurant i senteret Sierra Mijas i Los Boliches. Det ble servert både mat og drikke, samt musikk av Egon Kjær.
Kromand er ikke et ukjent ansikt blant skandinaver på Kysten. Han har siden 1999 vært i restaurantbransjen på Costa del Sol. Restaurant Kromand er basert på et nyt og annerledes konsept enn det Finn tidligere har været kjent for, og henvender seg til et bredt publikum der fokus ikke ligger på en spesiell nasjonalitet, men derimot på annerledes anretninger med et dansk eller spansk islett. Likevel vil det også bli servert tradisjonell dansk husmannskost som stekt flesk med persillesaus.
Restaurant Kromand holder åpent til lunsj og er derfor det ideelle møtested for mange mennesker i området. Etter et par timers siesta om ettermiddagen, åpner restauranten igjen til middag.
– Jeg tilbyr et pent utvalg av annerledes tapas, ciabattabrød med mørbrad eller serrano-skinke og mye annet til lunsj, og middagsmenyen består av fire forskjellige forretter og hovedretter som byttes ut etter årstidene, forteller Finn.
Finn står selv på kjøkkenet og legger vekt på kvalitet, tilberedning og anretning.
– Ofte ser man utkokte grønnsaker som smaker av vann. Slik er det ikke hos Kromand. Det er nemlig ikke nok at entrecôten smaker bra, tilbehøret må være like bra, fortsetter han.
Finn ”Kromand” Løvgreen ser fram til å møte både kjente og nye ansikter på restauranten som allerede har blitt et populært møtested for skandinaver på kysten.

Restaurant Casa 20 fortsetter suksessen
Etter den lange, varme sommeren er restauranten Casa 20 som ligger på strandpromenaden i Fuengirola, få hundre meter fra havna, igjen klar til å ta imot alle skandinaver som besøker restauranten utenfor høysesongen når alle turistene har reist hjem igjen.
Som til nå vil det bli servert danske spesialiteter som dansk wienerbrød samt populære hotdogs som er høyt elsket av både dansker og nordmenn. Dessuten vil det også bli servert en dagens rett som vil være en eller annen form for dansk eller norsk husmannskost.
Casa 20 byr også på kystens kanskje beste kaffe, og restauranten har derfor blitt et godt frekventert samlingssted for både unge og gamle som vet at på Casa 20 er det alltid hyggelig, enten man nyter husets kaffe, en kald øl eller en hotdog eller to…
Grunnen til at Casa 20 er så populær, er den varme, familiære stemning som hviler over stedet og som skyldes at de danskiranske innehaverne av restauranten engasjerer seg i gjestene og deres forgodtbefinnende. Mange gjester blir budt velkommen med kyss på kinnet, det blir snakket om sommerferien og alt det spennende som har skjedd siden gjestene sist besøkte Casa 20.
Casa 20 er enkel å finne, særlig det store, danske flagget utenfor restauranten er ikke til å ta feil av når det stille og rolig blafrer i middelhavsvinden.


Barnetøyforretningen Mi Perla setter farge på høsten
Barnehagen og skolen er godt i gang, og sommerens gleder er erstattet av frikvarterer med klassekammeratene og lekselesing. Men selv om høsten og vinteren langsomt nærmer seg, er det ingen grunn til at hverdagen må være kjedelig. Akkurat som det er krutt i ungene året rundt, byr barnetøyforretningen Mi Perla på Plaza de la Hispanidad, rett ved feriaplassen i Fuengirola på tøy til både jenter og gutter i sterke farger og fantasifulle mønstre som setter liv og farge på hverdagen.
Susanne som eier Mi Perla, forteller at moten innenfor barnetøy har gjort en dramatisk kursendring. Tidligere var det den mer klassiske og romantiske stil som foreldre og barn var opptatt av. Nå er det den nye trenden med sterke farger og morsomme mønstre som gjelder, særlig blant barna som kan bevege seg i tøyet og samtidig se søte og pene ut. Barna vet godt selv hva de vil ha på når de når en viss alder, men heldigvis har Susanne funnet et merke som også foreldrene liker svært bra.
Mi Perla fører slitesterkt kvalitetstøy til alle, alt fra de små til de større barna, men dessuten har forretningen også et lekkert utvalg av hårspenner, solbriller, armbånd og lignende, – også til mødre. Stikk innom Mi Perla og la sesongens lekre moteklær overbevise deg. Ved innmelding i Mi PerlasVIP-klubb kan man få de siste nyhetene innenfor barnetøymoter. Bare send en sms med teksten MX MIPERLA til 7766, så er du med.

DTC Construction – internasjonalt byggefirma med skandinavisk erfaring
Charlie og Juan José har de siste 10 årene jobbet innenfor byggebransjen på kysten og er kjente ansikter blant mange skandinaver. Paret har nå gått solo etter å ha vært partnere i et dansk byggefirma. Nå tilbyr de alle former for renoveringer, ombygninger, el- og VVS-arbeid, samt flislegging.
Charlie og Juan José forteller at deres mange skandinaviske kunder gjennom årene betyr at DTC Construction kan tilby løsninger som er tilpasset skandinavenes behov og ønsker om godt kvalitetsarbeid. Dessuten garanterer Charlie og Juan José punktlighet og en effektiv og korrekt gjennomføring av arbeidsoppgavene. De har tett samarbeid med både elektrikere og VVS-fagfolk og kan derfor tilby kundene en komplett løsning der det er tatt høyde for alle detaljer.
Byggefirmaet dekker hele kyststrekningen samt områdene inne i landet der det bor mange skandinaver. Charlie og Juan José påtar seg alle former for oppgaver, alt fra oppsetting av noen fliser til større oppgaver som komplett renovering av kundens bolig.
Den skandinaviske erfaringen kombinert med parets engelske/spanske bakgrunn betyr at firmaet kan utføre mange forskjellige stilarter innenfor bygging, og de er mer enn villige til å komme med ideer om hvordan de aktuelle oppgavene kan løses.
Charlie og Juan José kommer gjerne innom kundene for å kikke på det forestående arbeider for deretter å utarbeide et uforpligtende tilbud. For mer informasjon, kontakt Charlie hos DTC Construction.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.