Månedsmagasinet på Costa del Sol

Snakk kjøkken med kjøkkenmennene
To ganger i året er det muligheter for en kjøkkenprat med sjefdesigner for og eier av Sønderborg Køkken, Johnny Petersen når han besøker firmaets filial Unique Lifestyle i Fuengirola
Det Norske Magasinet stakkk innom Åpent Hus i oktober, i forbindelse med Pettersens besøk. Da stod han og innehaveren av Unique Lifestyle, Henrik Birch Kristiansen, til rådighet for alle som ønsket personlig rådgivning.
Arrangementene er en enestående mulighet for å få de to kjøkkenekspertenes råd om alt fra de nyeste tendenser når det gjelder kjøkken til individuelle ønsker om totalinnredning, samt valg av design og materialer.
– Våre kjøkken har et tidløst design. Det gjelder både moderne minimalistiske kjøkken med jevne flater og grepløse skap og skuffer og romantiske landkjøkken som aldri går av moten. Vi er samtidig trendsettende når det gjelder ny design og materialer, forklarer Johnny Petersen som startet Sønderborg Køkken for mer enn 30 år siden.
– Når en kunde ønsker et nytt kjøkken, vil vi gjerne involveres på et tidlig stadium slik at vi kan gi råd om den totale innredningen, slik som gulvbelegg, veggmaterialer og belysning. Og kanskje har man ikke bare behov for et nytt kjøkken, men også behov for en totalrenovering av boligen. Og i den forbindelse hjelper vi også til – både med design av hele boligen og projektstyring, skyter Henrik Birch Kristiansen inn. Han kan du møte hver dag i forretningen i Fuengirola der Sønderborg Køkken har vært siden 1988. Henrik minner dessuten om at firmaets tidløse design og kjøkkenenes høye kvalitet ble dokumenter tidligere i år da man arrangerte en konkurranse om hvem som hadde det eldste kjøkkenet fra Sønderborg Køkken.
– Det var 20 år gammelt og står fortsatt like flott som da det ble satt opp. Det er ikke uten grunn at 40 prosent av våre kunder er gjengangere, sier han.
Sønderborg Køkken selges i dag i mange forskjellige land, blant andre USA, Japan og Norge. Mange av firmaets kunder på Costa del Sol er nordmenn som nyter godt av den fordelen at de kan se på prøver og materialer i forretningen i Oslo, selv om kjøkkenet designes og leveres fra den spanske avdelingen.
Johnny Petersen benytter dessuten sine besøk i Spania til å besøke firmaets kunder for å høre om de er tilfreds med det kjøkkenet som er levert.
– Bare på den måten kan vi lære og fortsatt utvikle våre designløsninger, forteller Johnny Petersen som gleder seg over at han denne gangen har besøkt en familie som han tidligere har besøkt i forbindelse med deres kjøkken i Oslo. 


Fart på feltet med smarte farger og mønstre hos Mi Perla
Lek, sport, ferie eller skole – barnetøyforretningen Mi Perla i Fuengirola har alt. I motsetning til tradisjonell barnemote, har Susanne Christensen, innehaver av Mi Perla, valgt å satse på annerledes barnetøy som fanger barnas interesse. Bluser og bukser i sterke farger, mønstre som setter fart på feltet med racerbiler, motorsykler, tog og mye mer til guttene og morsomme gamasjer i kraftig pink eller lilla samt patchwork-bluser med cowboy-underdel til jentene. Siste touch kan være et par funky lakkgummisko i pink til jentene med glidelås og snøring som også kan brukes på en regnværsdag, eller et par tøffe gummisko til gutter med gummipolstring og tøft mønster.
Mi Perla fører fortrinnsvis det danske klesmerket Molo, men har også Cottonfield og Jackpot, samt Pipi. Størrelsene går fra 0-12 år og er slitesterke kvalitetsklær i bomull som holder i vask etter vask, også selv om det er energi i ungene i skolegården eller på lekeplassen. Merket Pipi er spesielt kjent for sine vindjakker som også brukes som regnfrakker. Hos Mi Perla finnes Pipi-jakkene i mørkeblått til gutter og i pink til jentene. Og skal familien på skiferie i løpet av vinteren, kan man enkelt kombinere vindjakkene med en lekker fleecejakke.
Til de helt små er fleecedraktene ideelle fordi de ikke er for varme, men er utrolig deilige og bløte for barnet. Mi Perla har drakter til små jenter og gutter, med ermer som kan snus slik at de fungere som vanter på en kjølig dag.
I tillegg til et vidt spekter av spennende klær, har Mi Perla også solbriller, øreringer, hårstrikker, hårbøyler og armbånd ikke bare til jentene, men også til mødrene.
Mi Perla får hele tiden nye varer – felles for klærne er at det er annerledes, provoserende, fargerikt, praktisk og slitesterkt og holder seg lenge. Dessuten har Susanne forskjellige ideer på tegnebrettet som både barn og foreldrene vil kunne glede seg over.
Forretningens åpningstider varierer fra uke til uke, men fastsettes alltid lørdag og en uke fram. Som kunde må man også være oppmerksom på at man ikke kan betale med kredittkort.
For mer informasjon om høstens trender innenfor barnetøy, ring til Mi Perla på +34 633 230 740 eller besøk forretningen på Plaza de la Hispanidad i Fuengirola, rett ved feria-plassen. 


Flaskevann – trenger vi det, eller finnes det andre og bedre løsninger for rent drikkevann.
Vi har sakset følgende opplysninger fra bl.a. forskning.no v/Asle Rønningen, og andre kilder funnet på nettet.

Økonomi:

Literprisen er ca. 1000 til 1500 ganger høyere enn prisen på kranvann.
Helsefare:
Plastflasken produseres vanligvis av en plasttype som inneholder det giftige kjemikalie Bisphenol-A (BPA). Norges Geologiske Undersøkelser (NGU) har funnet et giftig kjemikalie Antimon overført fra plasten til vannet. Langtidseffekten av Antimon er det ikke forsket på, men det er kjent at BPA kan utvikle forskjellige typer kreft bl.a. brystkreft.
BPA utskilles fra plast til vann, og øker når temperaturen stiger. Tenk på hvilke temperaturer plastflaskene utsettes for i transportkjeden fra produsent via butikkens lager og til ditt hjem.
På lastebil til butikk opptil 60 grader. På lager i butikk ca. 40 grader. I bagasjerom i din bil opptil 50 grader, og hvor lagrer du flaskevannet?

Miljø:
For framstilling av plastflasker brukes det fossile råstoffer (ikke fornybar energi som olje/gass). I Norge går det med 3 ukers oljeproduksjon bare til produksjon av plastflasker for drikkevann.
I 2007 ble det globalt solgt 200.000.000.000 (200 milliarder) liter vann på plastflasker. Til denne produksjonen ble det globalt brukt 130 mill. fat (20.670.000.000 ltr.) olje.
I tillegg til produksjon av flasker kommer også den forurensing som forårsakes av all transport som disse enorme kvantum av plastflasker forårsaker, og at det tar 100 år eller mer for at plastflaskene som havner i naturen eller søppelfyllingen, brytes ned.
Bare en brøkdel av dette beløpet kunne sørget for at alle på jorden kunne fått rent drikkevann og tilfredsstillende sanitære forhold.
En liten by i South Wales, Australia, har innført forbud mot salg av drikkevann på plastflasker p.g.a. miljøkonsekvenser og sløsing med resursene (olje).
Det er flere byer som vurderer å forby salg av drikkevann på plastflasker ikke minst p.g.a. den enorme mengde søppel som plastflaskene forårsaker.
WWF er også meget bekymret over miljøskadene som forårsakes av plast både til lands og til vanns.
 

Betyr dette noe for deg og meg, og våre barn og barnebarn?
Ja, hvis man er opptatt av at drikkevannet skal være uten tilsetning som BPA, Antimon, salt, klor etc., og samtidig også tenker miljø, forurensning og lignende.
Det er vel ingen av oss som ønsker at våre barnebarn skal lide på grunn av langtidsvirkningen av kjemikalier vi kunne ha hindret at de fikk i seg fra drikkevannet.
Det finnes miljøvennlige og trygge løsninger som gir rent drikkevann, og uten at man må bære tunge plastflasker og med vann som kan inneholde BPA, eller drikke klorvann fra kranen. Dessuten er klor en gift som man absolutt ikke bør drikke. Ringer du Eirik Petterson på 675622312, kan han fortelle mer om enkle og rimelige løsninger som tilfredsstiller kravene til sikkert drikkevann, og uten at det koster en formue.
Kilder til artikkelen: earth911.com, earth-policy.org, us.oneworld.net, commondreams.org, webmd.com, NGU, samt div. artikler funnet på nettet.


Profesjonell sykepleier og hjemmehjelp til skandinaver
De siste 18 årene har sykepleier Kirsten Sonne kunne tilby privat sykepleie og hjemmehjelp til skandinaver på Costa del Sol. Selv om tingene har endret seg mye i løpet av disse årene, og det spanske helsevesenet har gjennomgått en revolusjonerende utvikling, er det fortsatt et stort behov for den pleie og hjelp som Kirsten Sonne tilbyr pensjonister her på kysten. Spansk helsevesen halter fortsatt og verken spanjoler eller skandinaver får dekket de behovene de har.
At Kirsten Sonne og hennes medhjelpere snakker alle skandinaviske språk og engelsk og spansk, er også til stor hjelp for mange eldre mennesker på kysten som ikke snakker spansk. Kirsten Sonne har i dag fire hjemmehjelpere ansatt, to danske, en norsk og en svensk. Derfor er hun i stand til å dekke hele det skandinaviske markedet.
Kirsten Sonne tilbyr alle former for sykepleie til både barn, unge, voksne og eldre. Sykepleien og hjemmehjelpen er bygget opp rundt prinsippet om at alle med riktig hjelp kan unngå et sykehusopphold. Kirsten Sonne tilbyr derfor både etterbehandling, sårbehandling, gjenopptrening, vanlig pleie, injeksjoner, hygiene, hjelp til innkjøp og matlaging, samt avlastning for familien. Sykepleien og hjemmehjelpen foregår i vante omgivelser i den pleietrengendes eget hjem sammen med familien og venner og i samarbeide med den behandlende lege.
Ofte kan det være vanskelig å innrømme at man har bruk for hjelp, men når først Kirsten Sonne har begynt å gi sykepleie eller hjemmehjelp, hører hun ofte folk si: ”Hvorfor kontaktet jeg deg ikke mye tidligere?”. Mange er redd for å få for mye å tenke på. Derfor starter Kirsten alltid med de behovene som umiddelbart må dekkes. Fordi familien ofte er involvert, sørger Kirsten Sonne for å føre dagbok over alle klienter. Hun sørger alltid for å holde familiemedlemmer à jour med det som skjer.
I tillegg til sykepleie og hjemmehjelp, assisterer Kirsten Sonne også ved dødsfall. Det kan både dreie seg om planlegging av formalitetene ved begravelsen før dødsfallet, men også rådgivning og assistanse etter dødsfallet. Kirsten Sonne samarbeider bl.a. med begravelsesbyrået Francisco Camero som er godt kjent blant skandinaver på kysten og som er svært effektiv og pålitelig. Han tar seg av alle aspekter vedrørende selve begravelsen, men alltid sammen med avdødes pårørende slik at alle er enige om hva som skal skje. Det første Kirsten Sonne spør om, er alltid hvordan den syke og familien har tenkt seg at begravelsen foregå og forklarer deretter hvilke muligheter som finnes i Spania. Dessuten sørger Kirsten Sonne alltid for å forberede de etterlatte på utgiftene i forbindelse med begravelsen. Det avhenger selvsagt av mange ting og kan dreie seg om alt fra mindre til større beløp, alt etter hvor omfattende man ønsker begravelsen skal være.
For ytterligere informasjon om Kirsten Sonnes sykepleie, hjemmehjelp og rådgivning i forbindelse med dødsfall, se www.kirstensonne.dk


Mer sikkerhet med Helle Hollis
Hos Helle Hollis tar man en rekke nye initiativer for å forebygge svineinfluensa. I det hele tatt spiller gjestenes sikkerhet en avgjørende rolle for det danske bilutleiefirmaet som også sørger for at bilene på alle måter er sikkerhetsmessig i orden.
Direktør i Helle Hollis, Hans Hugo From: – For Helle Hollis spiller kundenes sikkerhet stor rolle, og det er viktig at man som kunde føler seg trygg når man leier bil hos Helle Hollis. Vi vet at mange er bekymret for å bli smittet av svineinfluensa under reiser, og Helle Hollis har derfor tatt de nødvendige forholdsregler.
For å minimere risikoen under den delen av reisen som involverer billeien, blir alle biler nå desinfisert innvendig før utleie. Det er også stilt opp beholdere med desinfiserende gele i både resepsjonen og i området der bilene returneres. På den måten har man mulighet for å desinfisere hendene før og etter billeien.

Andre initiativer
Sikkerhet er mange ting, og med Helle Hollis kan man som kunde føle seg trygg under hele reisen. Før utleie blir alle biler sjekket av utdannet personale for å sikre at alt er i orden. Dessuten er alle biler utstyrt med selvlysende sikkerhetsvester, advarselstrekanter, instruksjoner om hvordan man skal forholde seg ved ulykker og et gratis nødhjelpstelefonnummer der engelsktalende personal kan kontaktes 24 timer i døgnet, alle ukens sju dager. Alle barnestoler er dessuten ECE godkjente hos Helle Hollis. 


Restaurant El Higuerón feirer 20 års jubileum
På Restaurante El Higuerón som ligger få minutters kjøring fra La Reserva de Higuerón i Benalmádena (like ved motorveien fra Fuengiorla mot Málaga), har man de to siste årtier spesialisert seg på å forene lokale rett fra Asturias og Andalucía. Denne kombinasjonen har vært en stor suksess og har falt i god smak hos gjestene.
Alle retter er tilberedt slik at de ser innbydende og forskjellige ut, og kombinasjonen av ingredienser setter et fantastisk særpreg på hver eneste bit. Restaurantens mest berømte rett er Fabada Asturiana som stammer fra en gammel oppskrift som har gått i arv fra generasjon til generasjon. Andre perler fra menyen er Albóndigas de Rabo de Toro, Salpicón de Bogavante, Langostinos og Carabinero som serveres med en mild sennepsdressing. Den mest berømte desserten er den asturianske Arroz con Leche som har en spesiell bløt og søt smak som du ikke møter andre steder.
Med en tradisjonell, men også annerledes meny som er basert på mange års erfaring, samt et høyt servicenivå, er Restaurante El Higuerón det perfekte stedet å nyte en hyggelig kvalitetsmiddag til en fornuftig pris.
Akkurat som oppskriftene går flere generasjoner tilbake i tid, har selve restauranten også en lang historie. Det startet i 1840 da restauranten åpnet sine dører for de mange reisende mellom Mijas og Benalmádena. I dag besøkes restauranten av alle aldersgrupper og nasjonaliteter, og selv om omgivelsene har endret seg siden 1840, ligger restauranten fortsatt i et fredelig område med en fantastisk utsikt til havet.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.