Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Topp underholdning i din HotSpring-spa
Det er spennende nyheter fra Aquapool Spa i San Pedro. Her har man nettopp fått en ny, flott spa fra HotSpring, USA, i showroomet, og den kommer med enda mer vekt på design, med bløte kurver og lys fra springvann, nakkeputer og betjeningsknapper.
– HotSpring introduserer også et moderne musikksystem der man har pop-up høyttalere og forsterker innebygget i spa’en – med sin personlige iPod linket opp.
Dessuten kan man få koblet til et tv som tåler all slags vær og som sitter på siden av spa’en. Som de sier i USA: ”Sit back, relax and be entertained”. Man kan ikke ha det bedre, forteller Anja Kielskov fra Aquapool Spa.
Den nye lekre modellen kan nå sess, høres og oppleves i Aquapool Spa’s showroom i San Pedro de Alcántara. Husk at du også kan prøve spa’en.


Silversea Cruises – verdens ledende 6-stjerners tilbyder av luksuscruise
Med Silversea Cruises får man som gjest en opplevelse uten like i førsteklasses omgivelser. Silversea har gjennom mange år satt internasjonal standard innenfor cruisebransjen. Det merker man som gjest, fra man går ombord til man går i land etter endt reise. En viktig detalj hos Silversea er at deres cruiseskip ikke har vanlige kahytter, men derimot bare luksuriøse suites, hvor av 80 % har terrasse i teaktre. Dessuten er det til hver suite tilknyttet en privat butler som hjelper til med alt det gjesten har behov for. En annen luksusdetalj er Silverseas ”alt inkludert”-konsept som betyr at drikkevarer, vin og drinks, samt drikkepenger er inkludert i prisen.
Cruiseskipets restaurant rangeres som den fineste og beste cruiseskiprestaurant, og gjør det enkelt for gjestene ved å tilby fri bordplassering som betyr at man kan spise hvor, med hvem og når man har lyst.
Engelske Peter Conway-Hann har siden Silversea Cruises etablering i 1994 vært firmaets offisielle representant i Andalucía, på Gibraltar og i Portugal og er derfor spesialist innenfor faget og kan sette sammen nøyaktig det cruiset man drømmer om. Mulighetene er mange, men en ting er sikkert: Hos Silversea Cruises kommer gjestene og deres behov for en førsteklasses opplevelse alltid i første rekke. For ytterligere informasjon, ring kontoret på Gibraltar tlf. 00 350 200 60347 eller til det spanske mobilnummeret 0034 609 557 423.Den skandinaviske dyrlegeklinikken Pet Vet Kamu feirer 10 års jubileum
11. desember var det 10 år siden, dyrlege Susanne Kamu åpnet dyrlegeklinikken Pet Vet Kamu i sentrum av Fuengirola. Det ble feiret samme dag med en hyggelig mottakelse der kunder og venner av huset var invitert til et glass Cava og snacks.
Ifølge Susanne har det de siste 10 år skjedd utrolige framskritt innenfor dyrlegebransjen. I motsetning til tidligere er det i dag mange spesialister innenfor nevrologi, kirurgi, EKG, med mer som gjør det mulig som dyrlege å kunne tilby både hunder og katter alt fra A-Å.
I forbindelse med sitt 10-års jubileum kunne Susanne også feire at klinikken har blitt utvidet og at det nå er en helt separat avdeling der man finner fôr, kosttilskudd, hundeleketøy og mye mer. Dessuten betyr ansettelsen av den engelsktalende dyrlegen Miguel at klinikken nå har to dyrleger som begge er kyndige til å hjelpe hunder og katter på alle måter.
For ytterligere informasjon om dyrlegeklinikken, se www.petvetkamu.com.


Fakirmåtter og gangstaver – det perfekte med fokus på helse
Time Shipping Spain som har tilknytning til Sverige, Storbritannia og Spania, markedsfører og selger nå mange forskjellige produkter på Costa del Sol, som for eksempel fakirmatter og gangstaver som fokuserer på helse samt forebygging av sykdommer. Dessuten tilbys hudterapeutiske behandlinger i kundens eget hjem. De første produktene som lanseres før jul, er fakirmatten (Yantramattan) www.yantramattan.se, som i Sverige er utnevnt til årets julegaveidé, samt de testvinnende gangstavene fra Axess, www.axess.com.
Som utgangspunkt henvender Time Shipping Spain seg til skandinaver på Costa del Sol, men virksomhedens nettverk i Spania er stort, og det overveies i nær fremtid å satse på hele det spanske markedet.
Firmaets terapeuter som er diplomutdannnede i Sverige, tilbyr ansikts- og spabehandlinger i avslappende omgivelser.
Time Shipping Spain har stor kompetanse og erfaring innenfor helseveiledning, med spesialitet på helse- og profilundersøkelser, samt forelesninger. I Sverige har firmaets salg av treningsutstyr via http://www.pulsefitness.com/home.htm dessuten vært en stor suksess.
Man kan besøke Time Shipping Spain på C/Leo i Riviera del Sol i Mijas Costa. Enklest er det likevel å henvende seg til firmaet via e-post; timeshipping.spain@euphony.es eller på telefon +34 670 653 693. Personalet svarer og hjelper kundene med å oppnå et helhetskonsept som omfatter helse, velvære og forebygging av sykdom.

 


Centro Omega utvider med himmelske opplevelser
Kystens mest populære fotpleier, Yolanda fra Centro Omega, har igjen nyheter på klinikken i Fuengirola sentrum. I november begynte María nemlig på sin nye jobb som massør og har allerede fått mange trofaste kunder.
María, som opprinnelig er fra Valladolid, snakker bra engelsk og er derfor også i stand til å kommunisere med de ikke-spansktalende kundene om de problemer som hennes behandlinger kan avhjelpe. Utdannelsen har hun tatt i Katalonia på Escuela de Masaje Dr. Sagrera Ferrandiz, som er den eneste godkjente massørutdannelse i hele Spania. Utover fysiologisk massasje, arbeider hun med soneterapi og Reiki-healing – og gjerne en kombinasjon.
Fysiologisk massasje har vært kjent i flere tusen år for sin positive innvirkning på muskler og kropp. Den fysiske påvirkning av muskelvevet under massasjen medvirker til en rekke forbedringer av kroppens funksjonsevner, bl.a. forebygging og avhjelping av infiltrasjoner, anspente muskler, isjasproblemer og hodepine som skyldes spenninger, forbedring av blodsirkulasjonen, leddenes bevegelighet og styrke, samt utskillelse av skadelige avfallsstoffer. Massasjen er også med på å gi rankere holdning og økt velbehag.
Mens Reiki er en mer spirituell behandlingsform, er soneterapien svært konkret og kombinasjonen av disse tre gir fantastiske resultater, har María funnet fram til. Hvorvidt metodene kan kombineres, og med hvilke behandlingsformer, bestemmer hun når hun møter kunden og har lyttet til deres ønsker og behov.
Det Norske Magasinets utsendte trengte en antistressmassasje før deadline, og Mária foreslo en avslappende rygg, nakke- og hodebunnsmassasje, soneterapi og cellulittmassasje på bena. Behandlingen foregikk i et rom, svakt opplyst av stearinlys og var helt topp, enormt avslappende og behagelig. Cellulittbehandlingen av bena føltes særdeles effektiv, og det samme gjorde soneterapien. En slik himmelsk opplevelse varer i nesten en og en halv time og koster 45 euros. Ryggmassasje alene koster 25 euros. Idet Centro Omega, som kjent, også tilbyr fotpleie, slanke- og skjønnhetsbehandlinger, kan man med fordel slå to – eller flere fluer i et smekk.
For nærmere informasjon om behandlinger samt tidsbestilling, kontakt Centro Omega på 952 59 20 08.Nytt ansikt hos Flor Valentin

I forbindelse med åpningen av Flor Valentin II ved Centro Ideas hovedinngang, fikk Janne og Anna bruk for enda en kollega som forstår seg på blomster, dekorasjonsartikler og boliginnredning. Da Tonny Larsen en dag stakk innom butikken og fortalte at han nettopp hadde solgt sin egen blomsterforretning, tok Janne sjansen og spurte om han kunne tenke seg en jobb. Det kunne han – heldigvis, for Tonny er en erfaren blomsterdekoratør med et stort kreativt talent.
– Jeg hadde min egen blomsterbutikk i Danmark i 19 år, men ønsket om å flytte til Spania gjorde at jeg ville selge den. Pga. krisen tok det halvannet år før jeg fant en kjøper, men nå er jeg fastboende her og jeg elsker det, sier Tonny.
– Det har alltid vært min drøm å flytte hit, og min familie og venner har ofte sagt: En dag kommer han ikke hjem igjen.” Og slik har det blitt.
– Jeg har været kanonheldig med å få jobb i Flor Valentin, og Janne er verdens beste sjef. Selvfølgelig var jeg litt bekymret over å skulle arbeide for en annen etter alle årene som selvstendig, men det går fantastisk bra. Det er også deilig å ha fått kolleger, slik at man har noen å snakke med om sine ideer, samt søke inspirasjon hos. Jeg er virkelig glad for min beslutning om å flytte og for mitt nye liv i Spania, forteller Tonny.

 


Indisk restaurant – nå på norsk
En norskeid, indisk restaurant i Spania er en uvanlig kombinasjo, men den gir oss mulighet til å spise original indisk mat og samtidig få råd og veiledning om hva som best passer våre smaksløker og temperament, hvilket tilbehør som passer til hvilke karriretter, få forklart hva de forskjellige rettene inneholder – og alt sammen på norsk.
Gulfam Raja som har pakistanske røtter, men som er født og har vokst opp i Oslo, åpnet sis sommer restauranten Village Tandoori på Paseo Maritimo (nummer 98) i Los Boliches, Fuengirola.
Restauranten er nå godt etablert, og Gulfam håper at mange nordmenn vil stikke innom for å prøve litt eksotisk mat.
– Menyen er naturligvis på norsk, men jeg vil også gjerne hjelpe til med å forklare og guide gjestene gjennom de mange forskjellige rettene. I tillegg till indiske retter har vi også pakistanske og afghanske som på noen områder ligner indisk mat, forteller Gulfam.
Og det er mange retter på menyen. Kormas, Tikka Masala, Jalfrezi, Rogan Ghos og naturligvis Tandoori, som har gitt navn til restauranten – med lam, kylling, fisk, reker eller kongereker, samt grønnsaksvarianter – er noen av de karrirettene som Village Tandoori tilbyr. Dessuten er det mange forskjellige slags ris og brød, blant annet papadams og nan – f.eks. én med kokos og rosiner, en annen med hvitløk og ost, samt forskjellige chutneys.
– Alt er hjemmelaget. Vår kokk har arbeidet på 5-stjerners hoteller i India, har 30 års erfaring og er nok én av de beste indiske kokkene i Andalucía. Han tilbereder også månedens spesialitet som i julemåneden er Nashilla, tilberedt med whisky,” avslutter Gulfam som gjerne arrangerer fester i forbindelse med fødselsdager eller lignende.
Stikk innom Village Tandoori som holder åpent hver dag fra kl. 15.00 til 23.00, fredag, lørdag og søndag til kl. 24.00.

 


Restaurant Colinas del Faro – En ny stjerne på kysten
4. desember åpnet en ny restaurant i El Faro med utsikt både til Middelhavet og fjellene. Restauranten Colinas del Faro drives av tyske Hermann og russiske Svetlana og byr på et spennende kjøkken med fokus på retter fra Middelhavslandene.
Hermann er kjent i Tyskland som kokk og kjøkkensjef på flere fasjonable restauranter, flere av dem med Michelin-stjerner, men dessuten har han vært kokk for sportsstjerner og politikere.
Colinas del Faro er et godt valg for store familiesammenkomster og til par som ønsker en romantisk middag. Restauranten byr som utgangspunkt på en a la carte meny som endres en gang i måneden. Dessuten er det hver dag forskjellige spesialiteter på menyen. Lunsjmenyen kjøres fra mandag til lørdag og skiftes på ukentlig basis, og om søndagen serveres brunsj i tidsrommet 10.00–15.00.
Det brukes bare friske råvarer og produkter. Menyen består primært av kjøtt med forskjellig tilbehør eller salat og saus eller en lekker dressing, fisk, kanin og vegetarretter.
I julen holder restauranten åpent 24., 25. og 26. desember med en spesiell julemeny. Nyttårsaften tilbyr restauranten velkomstdrink, en luksus gourmetbuffet og et glass Cava og en spennende dessert kl. 24.00 til bare 29,50 euros. Det anbefales å bestille bord i god tid fordi det ventes fullt hus alle dager.

 


Nye SolarVenti hos Técnicas Maro
Nå også i hybridutgave til varm luft og/eller varmtvann.
SolarVenti-konseptet vinner fram på Solkysten. Hvem trenger ikke noen hundre kubikkmeter ny, varm og tørr luft til villaen eller leiligheten her på Costa del Sol? Og når fuktigheten samtidig blir drevet ut?
– Dette er grunnlaget for vår kampanje, forteller Hanne Mundbjerg fra Técnicas Maro: – Der er så mange boliger her nede der fuktighet er en plage, – ofte hele året rundt. Svært mange av våre kunder leder etter et alternativ eller et sunt supplement til aircondition.
Det finnes nå seks størrelser, og det siste nye er et SolarVenti-panel som kan kombineres med en varmtvannsbeholder. Ideen er at man kan velge om panelet skal produsere varmt vann eller varm luft.
– Vår erfaring er at mange har behov for en eller annen form for ventilasjon, både de månedene de bor her, men også mens de er bortreist.
Etter noen år med testing i Skandinavia, har SolarVenti-løsningene som er 100% basert på fornybar energi, nå for alvor slått igjennom under sydlige himmelstrøk. Naturlig nok!

 

Av Norske Magasinet

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet