Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

En deilig sommer med masser av sol, vind og vann ligger snart bak oss. Men den har også vært hard for håret, hvis du ikke har passet godt på det.
Kanskje kjenner du at håret ”lå” bedre i vinter? Frisyren er endret, og kanskje var ikke frisøren helt heldig denne gangen – for det lå bedre etter sists frisørbesøk!
Men det skjer noe med håret om sommeren.
Tenk på hvordan du behandler kroppen din; du vasker den, smører den med fuktighetskrem. Beveger du deg i sola, smører du den med solkrem og aftersun-krem etterpå. Hvis du vil ha et sunt og naturlig hår, må du gi håret den samme oppmerksomheten som du gir resten av kroppen.

Selvregulerende
Fra naturens side er håret selvregulerende, og det er vi selv som ødelegger den naturlige balansen. Håret ditt er ikke skapt for å bli vasket med sjampo hver dag. Tvert imot fjerner sjampoen hårets naturlige fett, og ofte fører det til en økt produksjon av fett i hodebunnen.
Du kjenner nok situasjonen; du skal til byen og håret ser ikke ut. Etter en rask vask og skanning av innholdet på toaletthylla tar du noe tilfeldig i håret mens du fortsatt har skumrester. Så en rask tørk med føneren etterfulgt av gelé, bare for å være sikker på at frisyren holder. Men huff, håret er fortsatt like kjedelig.
Du har kanskje glemt at håret ditt er en levende organisme? Det må passes på og få tilstrekkelig næring, akkurat som huden og kroppen din. Det kan gjerne være en proteinkur om kvelden, solfaktorbeskyttelse om dagen og en hatt på hodet når du er ute i solen.

Hva kan du selv gjøre for håret ditt?
– Beskytt håret mot solas UV-stråler.
– Vask håret maks to ganger i uka, helst med en sjampo uten parfyme. Bruk lite sjampo. Det behøver ikke skumme!
– Tilfør håret ditt en fuktighetsgivende og nærende kur.
– Erstatt balsam med en hårkur.

Av Lena Zimakoff, Frisør Kazzi

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet