Månedsmagasinet på Costa del Sol

Hvor rent er vannet i Málaga-provinsen?

Tilgang til rent drikkevann er anerkjent av FN som en grunnleggende menneskerettighet, men tross dette har milliarder av mennesker på kloden ikke tilgang til trygt og rent drikkevann. Det er egentlig et daglig mirakel at det strømmer vann ut av… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Mange biler uten gyldig tilsyn

Det er ofte lange bilkøer ved Solkystens ITV-kontrollstasjoner, men det betyr langt fra at alle bringer sine kjøretøy til tilsyn. Nesten 12 prosent av Málaga-provinsens kjøretøy sirkulerer i dag ulovlig i trafikken. Enten har de ikke overholdt tidsfristen for tilsyn… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Arbeidsuken reduseres

Det har lenge vært diskutert, og nå blir det en realitet. Før det spanske parlamentet tar sommerferie vil regjeringen ha innført en redusering av arbeidsuken til 37,5 timer for alle lønnsmottagere i landet. Det er arbeidsminister Yolanda Díaz som har… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Gratis yoga- og pilatesklasser på stranden

Vélez-Málaga på østre Costa del Sol har kunngjort at kommunens sommeryoga- og pilatesklasser på strendene starter den 1. juli. Klassene vil finne sted i Torre del Mar, La Caleta og Benajarafe, og alle klasser er gratis.  I Torre del Mar… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Droneprodusent: Málaga kan bli først med lufttaxi

I vår skrev Norske PLUSS om planer om dronetransport fra Málaga flyplass, og nå er dette fremtidsprosjektet nærmere en realitet.  Manuel Heredia, generaldirektøren for Crisalion Mobility, som er den første spanske produsenten av droner for passasjerer, bekrefter at Málaga vil… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Mijas-vann sluttes å selges på flaske grunnet tørken

I mange tiår har akviferen ved kilden La Ermitica ved foten av Sierra Blanca de Mijas vært under utviklingskonsesjon til en privat bedrift som har tappet vannet på flaske og markedsført det under navnet Aguas de Mijas. For en tid… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Guadalmedinas nye sti

Gualdalmedina er navnet på elveløpet som går rett gjennom sentrum av Málaga by. Navnet er arabisk og betyr guadal: elv, medina: bysentrum. I århundrer dannet elven grensen mellom bydelen innenfor bymuren som lå øst for elven og sletten vest for byen. I dag er dette slettelandet del av Málaga sentrum, men den gangen var det […]

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.