Månedsmagasinet på Costa del Sol
Oppgrader immunforsvaret ditt

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

alt

Min beste venn befinner seg i Mexico, så da jeg første gang så på tv om den nye influensaen som var brutt ut i Mexico, løp jeg til telefonen og fortalte ham alt han burde gjøre for immunforsvar for å holde seg sterk og rask.
Pandemi eller ikke, så er det alltid bra å verne om immunforsvaret.
Immunforsvaret er et fantastisk system med nettverk av celler, organer, væsker som hjelper til med å forsvare oss mot de millioner av bakterier, virus og sopper som daglig bombarderer oss gjennom huden, slimhinnene i luftveiene og mage-/tarmkanalen. Helsen vår avhenger av effektiviteten av immunforsvaret. Derfor er viktig å holde immunforsvaret i bra form.
Lytt til kroppen din, føl etter hvordan den har det. Sørg for å få sovet godt og nok. Et godt valgspråk er ”gå i seng samme dag du står opp”.

Viktige aspekter ved et godt immunsystem:
Sørg for en sunn, ren og, i størst mulig grad, økologisk kost. Ta en god avgiftning en gang imellom. Pass på med belastninger som tobakk, alkohol og for mye kaffe.
Unngå for mye stress. Og se at få deg sol, luft, mye vann og mosjon.
Alle forhold henger sammen og påvirker hverandre, også livslyst, tankene våre og følelsesmønstre har innflytelse på immunforsvaret. Sørg for å få deg mang en god latter.
Alle former for problemer med immunforsvaret, for eksempel hyppige virusinfeksjoner kan skyldes noe så enkelt som sinkmangel. Så selv om du synes du har et forholdsvis bra kosthold, kan det være en hjelp til bedre immunforsvar å ta et multivitamin/mineralprodukt, evt. kombinert med aminosyrer/proteiner og litt ekstra sink.
Ren økologisk yoghurt smaker vidunderlig. Ønsker du å styrke immunforsvaret, er det en god ide å starte dagen med et par desiliter yoghurt med litt müsli uten sukker. Flere undersøkelser viser at yoghurt styrker immunforsvaret. Forskning gjort av George Halpen som er professor i immunologi ved University of California, beviste at det infeksjonshemmende stoffet gammainterferon i blodet steg med 500% både hos gamle og unge ved daglig inntak av 3 desiliter yoghurt i ett år. Det er alltid best å få mest mulig av næringsstoffene fra mat. Kosttilskudd holder jeg mye av og erkjenner nødvendigheten av det, men de må aldri bli en sovepute for å spise all verdens dårlig mat. Kosttilskudd bedrer immunforsvaret slik at du ikke blir så lett syk, og de hjelper også til at du raskere blir frisk, om du har vært så uheldig å bli syk.

Små tips
Det har i løpet av denne tiden med alt snakket om influensa også vært mye snakk om hvor viktig det er med hyppig håndvask. Jeg anbefaler at det brukes en såpe med tea tree olje som kan fjerne bakterier og virus fra håndflater og negler.
I disse tider skal du selvfølgelig kontakte legen din hvis du får influensasymptomer. Du kan som selvhjelp ta 1 g C-vitamin hver time i 6 timer. Deretter kan du fortsette med 1 – 4 gram, fordelt over dagen de neste dagene.
Vær glad for feber! Det er bare et velfungerende immunforsvar som kan sette i gang feber.
Louise Hay skriver i sin bok, ”Sunn i sinn – sunn i kropp”, om influensaen at en sannsynlig medvirkende årsak kan være: ”Mottakelighet for masse-negativitet. Frykt. Tro på statistikk. Du kan endre ditt tankemønster og si som en bekreftelse: ”Jeg setter meg utenfor over alle gruppemeninger eller tidsberegninger. Jeg er fri for all belastende innflytelse.”


Gode kosttilskudd:

Co-enzymet
er involvert i mange ting bl.a. kretsløpet, inflammasjoner og immunforsvaret. Daglig doser på 100 – 200 mg. Q 10 kan nå fås i en spesiell form som er lett opptakelige for kroppen. Jeg tar dem selv og synes virkelig at jeg kan merke forskjell. Produktet heter BioActive Q10 Uniquinol som inneholder ubiquinol i en spesiell form som er nyttig for folk som kan ha vansker med å oppta vanlig Q10 – f.eks. eldre, samt folk med lever- eller problemer med bukspyttkjertelen.

• Echinacea
er kjent for sin evne til å stimulere kroppens immunforsvar. Har etter min mening størst virkning om den tas ved de første tegn på sykdom.

• Astragalus
er en kinesisk urt som tradisjonelt brukes for å styrke immunforsvaret. Astragalus finnes bl.a. i et blandingsproduktet OmniVital som både styrker immunforsvaret og gir energi.

• Hvitløk
har vist seg virksom overfor både bakterier og virus. Det er gjort dyreforsøk som viser en beskyttende virkning overfor virus.

• Bio-Glukan
er et nytt produkt som har vist seg å hjelpe til med å styrke det naturlige immunsystemet. Det er et normalt forekommende sukkerstoff som hører til et av de viktigste middel mot alle former for infeksjoner, spesielt i disse tider hvor antibiotika- og vaksineresistens er så vanlig.

• L-Carnitine
er aminosyre som har vist seg også å være et godt middel mot et dårlig immunforsvar. Dessuten hjelper L-Carnitine også med å gi deg mye energi.

• Alpha Lipoic acid
er en av mine favoritter fordi det er en sterk og bredt virkende antioksidant som blant mye annet også virker styrkende på immunforsvaret.


 

Av Anni Dahms, Anni’s Vitalshop

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet