Månedsmagasinet på Costa del Sol

alt

At Spania er et tapasland, vet vi jo godt. Vi har alle sammen hørt at tapas betyr lokk, og opprinnelig var det stykke brød eller pølse som ble brukt som lokk over et glass øl eller vin for å unngå at insekter skulle falle i glasset. At en tapeo er en hyggelig måte å spise på, er vi også helt klar over. Men dessuten bør vi tenke på at et måltid med tapas gir oss en variert kost, fordi de små rettene er tilberedt med hver sine ingredienser – og altså ikke, som hjemme i Norge, der en stor rett med få ingredienser utgjør et helt måltid. Sunt er det at tapas serveres i bitte små porsjoner som man bestiller etter hvor sulten man er. Vi mennesker har en tendens til raskt å spise alt som er på tallerkenen. Man vil derfor ikke forspise seg med tapas – magen får tid til å føle metthet før neste tapas bestilles.
En ting er å gå på tapasbar, noe ganske annet er det å lage maten selv. Bestem deg for å lære å lage to nye tapas hver måned. Følg med i Det Norske Magasinet og gled ikke bare magen, men også familien og vennene dine med spanske tapas.

Månedens tapas (Oppskrifter til én tapa):

Ansjosegg
Du bruker:
1 hardkokt egg delt i to på langs
1 marinert ansjos fra boks eller glass(de i olivenolje er best)
1 ts kapers
1 ts finhakket løk
1 ts Dijon sennep
2 ts fløte
Oliven og purreløk til pynt

Beregn et egg per tapa.
Plommen tas ut og blandes med finhakket ansjos, finhakket løk, hakkede kapers og sennep. Konsistensen justeres med litt fløte. Så fylles blandingen i hviten som pyntes med en oliven og purreløk.

Habassalat
Du bruker:
1 håndfull kokte bønner(habas)
1 papirtynn skive panceta eller jamón ibérico
1 håndfull friske mynteblader eller hierba buena
1 ts finhakket løk
1 håndfull ristede pinjekjerner
Lidt salt
Olivenolje

Stek panceta´en helt sprø i en tørr panne og fordel det på en liten tallerken sammen med de øvrige ingrediensene i en skjønn blanding. Stenk en god porsjon olivenolje over.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.