Månedsmagasinet på Costa del Sol
Veras Veranda: Marengs med bringebœr

Jeg elsker marengs for de er gode til så mange ting. De kan brukes til dessert, hvor man lager dem som små reder og fyller dem med friske bær og krem eller is. Man kan også knuse dem og drysse dem på en kake eller over iskrem. Eller knuse dem og blande dem med krem og legge mellom lagene på en kake. Eller kanskje som mine barn – bare spise dem som de er. Det ingen grenser når det gjelder smak og behag. 

Her har jeg brukt tørrfrosne bringebær, fordi jeg hadde en rest etter desserten fra nyttårsaften, men man kan også tilsette kakao, lakris, romessens, eller hva du skulle ha lyst på. 

Det er best å bruke essenser eller noe tørt – og ikke sitronsaft eller alkohol, da deigen blir for tynn og lett flyter ut. Hos oss bruker vi ofte restene fra hva vi lagde til dessert – det er en god måte å få ryddet ut av kjøkkenskapene. 

Det er klissete å arbeide med, men de er også veldig tilgivende og holder oftest formen når de er først formet.  

Ingredienser:

5 eggehviter

250 gr. melis

1 knivspiss salt

1 beger tørrfryste bringebœr 

Slik gjør du:Sett ovnen på 120°.

Pisk eggehvitene med en elektrisk visp eller røremaskin til de danner små hvite topper. Tilsett melis litt etter litt mens du fortsatt pisker.

Dryss i salt og pisk inntil massen blir glatt og blank.

Rør de tørrede bringbœrene i med en slikkepott. Tilsett eventuelt konditorifarge for å gjøre dem lyserøde.

Fyll marengsdeigen i en sprøytepose med stjernetupp (eller bruk en skje) og form små topper på en stekeplate dekket med bakepapir.

Bak marengstoppene i 45-50 minutter til de er sprø, men fremdeles hvite utenpå og seige inni. 

La kakene avkjøles på stekeplaten.

Av Natalina Atlanta Bramsted

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.