Månedsmagasinet på Costa del Sol
Velkommen til Det Norske Magasinets april-utgave 2024!

Velkommen til Det Norske Magasinets april-utgave 2024!

Hva er suksess?

Når vi hører ordet suksess, ser mange umiddelbart for seg rikdom og berømmelse. De visuelle bildene vi sitter med er ofte stereotyper fra medieverden: raske Lamborghinis, NY skyskrapere, kjempevillaer, cocktail partyer med glitrende juveler og private jetfly.

Men suksess er jo så mye mer enn det. Suksess for en barnehavebestyrer kan være en dag alle barna er glade og fornøyde. Å finne et frimerke etter årelang leting som gjør samlingen komplett, kan være en suksess for frimerkesamlere. Suksess for en amatøratlet kan være å fullføre en maraton, selv om han kommer aller sist over målstreken. For noen er det en suksess å greie å komme seg opp fra sengen om morgenen eller å stå på sine egne ben. Det er nesten ingen begrensning for hva suksess kan bety, for det er en subjektiv vurdering hvor det aldri finnes et ‘riktig’ svar.

Oxfords ordbok definerer suksess som å oppnå et mål eller formål. Andre ordbøker går litt lenger og definerer det som en gunstig eller positiv avslutning av forsøk eller bestrebelse. Bare sekundært defineres suksess som oppnåelse av rikdom, stilling og ære, som kanskje de fleste først tenker på.

Suksess kan bety forskjellige ting for oss beroende på vår alder, kjønn, livssituasjon, hvor vi bor i verden og ikke minst hvor vi befinner oss i menneskets historie. Idéen om suksess kan også bero på verdier, lidenskaper og ferdigheter. Samtidig kan vi ofte ha helt adskilte oppfatninger om såkalt suksess i vårt profesjonelle og private liv. Derfor er det viktig å definere hva suksess betyr for oss, da det kan hjelpe oss å sette klare prioriteringer og fokusere vår energi og tid der det gjelder i stedet for å bli distrahert eller påvirket av andres meninger og forventninger.

Da jeg skulle møte denne månedens intervjuobjekt, viste jeg ikke helt hva jeg skulle forvente meg. Jeg hadde lest om John Brendmoes millioninvesteringer i Spania og i Norge og kjente til luksusboligene som han og familien bygger gjennom deres selskap Antima. Det er lett å dømme slik suksess og forvente den stereotypiske fremgangsrike forretningsmannen. Men da jeg møtte John, fikk jeg en positiv overraskelse. Han er en trivelig og jordnær kar med beina godt plantet på bakken. Det er selvsagt ikke tvil om at familien Brendmoe også er suksessfulle i den mer tradisjonelle forståelsen av ordet, men da jeg spurte storinvestoren om hva hans idé om suksess er, svarte han øyeblikkelig at for han er suksess å ha familien rundt seg og å ha helsen i behold. Kanskje det hele kommer fra Johns bakgrunn, da han som ung startet å male i farens malerforretning, for John foretrekker fremdeles å sitte med ‘gutta’ på malingspannene i stedet for å være på kontoret.

Spesielt når det ser snakk om Marbella, hvor alt kan kjøpes hvis man har økonomi til det, er det godt å møte noen som fremdeles setter pris på de enkle ting, som en tur i solnedgangen med sin 86-årige mor …

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.