Månedsmagasinet på Costa del Sol
Velkommen til Det Norske Magasinets mai-utgave 2024!

Velkommen til Det Norske Magasinets mai-utgave 2024!

Er det ikke fabelaktig! Etter måneder med tørke og en vinter uten nesten en dråpe med regn, kom de etterlengtede bygene så det riktig fosset i påsken. Plutselig forandret landskapet seg nesten fra én dag til den neste, fra grått og støvet til irrgrønt og levende. Og siden har markende vært fylt av rosa, gule, blå og lilla villblomster. Denne våren har vært helt spektakulær i sin grønnhet og fargeprakt. Solgule raps som vokste til kjempeplanter som rakk oss til livet, var de første vårblomsten som spratt. Så kom valmuene i en utbredelse som vi aldri før har opplevd her, med hele åkre farget skarlagenrøde. Og i det siste har gyvelen med sin sprenggule prakt tatt over langs de andalusiske landeveiene og gjør enhver bil- eller sykkeltur til en sann glede.

Det er utrolig hvordan naturen kan ta seg opp og hva den kan gjøre ved hjelp av bare litt vann. Men dessverre er nok naturen den siste mange tenker på i disse dager, når rundt regnet 75 000 bassengeiere bare i Málaga-provinsen drømmer om å fylle sine private svømmebasseng …

For oss som bor her i sør året rundt, er våren den beste tiden å utforske og nyte naturen. I denne utgaven av magasinet har vi dratt litt inn i landet til den hvite landsbyen Casares hvor det norske paret Marianne Evina Brudevold og Jan Henriksen Fossedal har slått seg ned og laget et sant naturparadis. Villa Esencia (Essensens Villa) er et helbredende sted for folk som ønsker å bli inspirert til å leve sunnere og lære å ta vare på seg selv fra et holistisk perspektiv. Stedet er også åpent for de som ønsker en personlig retreat eller bare trenger noen dager på et fristed til å nyte fred og ro i det grønne.

Vår faste reiseskribent, Else Byskov, bringer oss til fots fra kystbyen Algarrobo Costa øst for Málaga til den lille fjellandsbyen Algarrobo. Denne gangen er det snakk om en litt kortere og flatere vandretur enn vanlig, og selv om det ikke er noe feil med en god matpakke, skulle destinasjonen ha flere spisesteder åpne enn da artikkleskribenten var der.

Samtidig trenger man jo ikke å reise så langt inn i busjen for å nyte alt det som vokser og spirer for tiden. Selv en rusletur i den lokale parken eller en morgentur langs strandpromenaden kan gjøre nytten. For de som liker å bringe liv og farger inn i sin egen hage, har min kollage Sara Laine skrevet en informativ artikkel om 9 planter som ikke trenger for mye vann og som derfor egner seg til planting i både hager og potter på den noen ganger litt for strålende og hete Solkysten.

Mai er ellers proppfull med arrangementer, feriaer og begivenheter. (Se månedens ?Que Pasa?) Vi tar deg ellers med på en sving oppom Ronda, hvor restaureringen av den smale, risikable gangstien fra 1700-tallet nå gjør det mulig for nesten alle og enhver å komme ned i byens 100-meter dype kløft for å se byen fra undersiden via den nyåpnede Desfiladero del Tajo.

Uansett om du foretrekker å plante i egen hage eller dra på utflukter eller begge deler – det viktige er å komme seg ut og nyte naturoen nå mens den er på sitt aller vakreste. Grip sjansen før sommervarmen skikkelig setter inn.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.