Månedsmagasinet på Costa del Sol
Velkommen til Det Norske Magasinets april-utgave 2020!

Velkommen til Det Norske Magasinets april-utgave 2020!

Det er nesten umulig å unngå å nevne Corona-viruset i denne månedens lederartikkel. Spesielt siden jeg skrev i forrige måneds leder at jeg ikke hadde tenkt å ofre det en tanke! Slik er det iblant når man lager et månedsmagasin, med en deadline, en trykningsdato, og en distribusjonsdato. Informasjonen blir ikke alltid korrekt eller oppdatert, og jeg skulle nå selvsagt ønske jeg kunne bite i meg de ordene igjen… Selvsagt ofrer jeg Corona en tanke, jeg som alle andre. Hvert minutt er dagliglivet en påminnelse om hvilken bisarr situasjon vi befinner oss i for øyeblikket, verden over. Det påvirker oss alle, enten vi vil eller ikke. Vi har familiemedlemmer og venner som vi er glade i og redde for, vi er kanskje selv både redde og sårbare, og man skal også ta godt vare på barna i denne spesielle situasjonen.

Nå er det kanskje mange som tenker at å være journalist kan ikke være det verste yrket i denne perioden. Vi kan riktignok jobbe fra hvor som helst, men Corona-krisen har også store ringvirkninger for pressen. De aller fleste medier er i dag finansiert av reklameinntekter. Det gjelder både medier man betaler for, og gratis magasiner som Det Norske Magasinet du nå holder i hånden. Når våre annonsører må stenge ned og våre lesere har portforbud, så er det en utfordring å fortsatt holde hjulene i gang. Det er selvsagt vanskelig å annonsere for bedriften sin hvis den holder stengt, for da får man ingen effekt av annonsen allikevel. Og det er problematisk å trykke og distribuere et magasin som ingen får, da distribusjonsstedene er stengt ned og ingen kommer seg ut for å hente magasinet uansett.

Verden kommer til å endre seg som følge av corona-epidemien, det er det ingen tvil om. Økonomien, reisevaner, sosial omgang og det meste annet vil ta andre og nye former enn det vi er vant til. Samtidig så vil det komme en tilnærmet normal hverdag igjen på et eller annet tidspunkt, og da vil nok ting relativt raskt falle på plass igjen. Jeg vil tro at de fleste som drev med et eller annet de både likte og var flinke til, vil velge å starte opp igjen med det som de holdt på med da krisen inntraff, og sakte men sikkert vil verdenssamfunnet på ny blomstre. Men det kan ta tid, veldig lang tid, og klok av skade skal jeg ikke gi meg ut på noen spådommer om hvor lenge her i Det Norske Magasinet.

Denne måneds utgave av Det Norske Magasinet er som vanlig en komplett utgave, men magasinet publiseres inntil videre kun på nett, pga. årsakene som nevnt ovenfor. Vi håper allikevel at du som leser finner like stor nytte og får like stor glede av magasinet som du ellers pleier å gjøre. La oss ta godt vare på hverandre i denne vanskelige perioden, og støtte og hjelpe hverandre som vi best kan. I kriser er det rom for raushet, omsorg og omtanke, og nå synes det viktigere enn noen gang.

På gjensyn kjære lesere og venner,

Tom Halvorsen

Av Tom Halvorsen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.