Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Mai og juni er måneder med mange læringsmål som skal landes og vurderes, med tilhørende tentamener og kanskje litt stress. Men dette er også tiden for å reise på skoleturer, ekskursjoner, opplevelser og masse kos. I år avvikler vi spanske temadager siste uken før sommerferien, og avslutter med en durabelig, spansk temafest. Den siste uken i mai har barnetrinnet vært i Nerja og sett grottene, 5. og 6. trinn har overnattet på skolen, og etter hvert blir det idrettsdag på stranden og turer til Málaga og Córdoba.


På grottesafari i Nerja. Elevene tok mange bilder og lærte mye mer enn de tror selv. Foto: Linda Sakseide.

I Nerja er det grotter. Svære grotter. Med gedigne dryppsteinsformasjoner. Det er nesten som en underjordisk verden; spennende og mystisk. Tenk at her, inne i fjellet, har det bodd mennesker! Første til fjerde trinn har vært på skoletur til en av verdens aller største grotter, og vi spør om de kan fortelle litt fra turen.

Hvordan var det nede i grottene? 

– Det var kult, sier Lærke. – Vi fikk ikke bruke lys (blitz), men jeg tok mange bilder. Noen ble litt rare, men jeg fikk noen fine også.

– Det er litt kaldt nede i grottene, og det bor flaggermus der inne, skyter Loke inn. Han forteller at klassekameratene lette etter flaggermus, men ingen så dem.

– Jeg så flaggermusegg, sier Lorenzo. 

Men flaggermus legger jo ikke egg? 

– Nei, men jeg så egg. 

– Så dere noe annet da? 

– Ja det var noe som het fossefall, for det så ut som en foss, liksom, sier Leonor. – Som var laget av stein.

– Het det dryppsteinsformasjoner? 

– Ja, det.

– Lærte dere noe på turen, da? 

– Jeg vet ikke om jeg lærte noe, men det var ganske gøy, sier Leonor.

– Har det bodd mennesker der inne? 

– Ja, det har det, og så var det en stor sal der man kunne ha fest. Det var fem gutter som fant grottene … Og så var vi på lekeplassen! forteller Nathalie.

– Var det en fin tur? 

– Ja, veldig, bekrefter Lorenzo, Loke, Nathalie, Lærke og Leonor.

Her spiser barnetrinnet matpakke i parken utenfor grottene. Etterpå ble det et gøyalt besøk på en lekeplass med hinderløype. Foto: Linda Sakseide

Overnatting på skolen

Det er vanlig, nesten som en tradisjon, at elevene i 5. og 6. trinn får overnatte på skolen. Det er få ting som er like stas! Kvelden ble veldig bra, til tross for litt regn og rykter om at skolen har fantasmas (spøkelser).

Til kveldsmat ble det grilling i skolegården. Salaten og tilbehøret hadde sjette trinn laget selv i mat og helse-timen. Etterpå ble det diskotek og kino i kultursalen, og elevene rigget seg til med madrasser og soveposer, i musikkrommet og i klasserommene sine. Kveld ble til natt, og noen hadde det altfor gøy til å sove. Før frokost i kantina ble det morgentrim i ballbingen for trøttingene, som avspaserte på fredag for å ta igjen litt søvn.

Overnatting på skolen. Her er det baluba på et av gutterommene, slik det skal være! Foto: Siri Nybakk.

Skoleplass 2021/22

Det ser det ut til at skolen får høyere elevtall igjen allerede neste skoleår, men det er fortsatt noe ledig kapasitet på noen trinn. Selv om søknadsfristen for lengst er utløpt, er det derfor fortsatt mulig å søke, og restplassene fordeles fortløpende etter ventelisteprinsippet – altså førstemann til mølla. 

Bli kjent med skolen og få et innblikk i hverdagen på våre nettsider www.dnsmalaga.com, og ved å følge oss på Facebook www.facebook.com/dennorskeskolen/

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet