Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Sjømannskirken (Mai 2021)

To minutter med presten

Gjensidig velsignelse: pinsen og Ånden

Pinsen er den tredje store høytiden i kirken vår etter jul og påske. De ti dagene fra Kristi himmelfarts dag til pinseaften er en forberedelse til pinsen og tida etter. Da begynner forventningen om Den hellige ånd å gjøre seg gjeldende, den som skal gjøre vennene til Jesus i stand til å være vitner om oppstandelsen. Pinsen viser oss at vi ikke er alene, at Jesus lot sin Ånd være igjen hos oss for å gi oss mot, fellesskap og evne til å nå ut til hverandre.

Da jeg bodde i Egypt, gikk jeg av og til på gudstjeneste i den koptisk-ortodokse kirken. Noe av det fine ved den, er måten den slutter på: Etter å ha lyst velsignelsen går presten nedover midtgangen mens han skvetter vann over forsamlingen, som står med utstrakte hender og tar imot dråpene og tar dem med seg ut. Nattverden er også noe vi tar inn i oss og tar med ut i kroppene våre, slik at vi også har Jesus med oss ut av kirken igjen – sammen. 

Må vi få møtes «på ordentlig» til høsten og vinteren så det fellesskapet vi vet vi har, men som har vært være vanskelig å kjenne nå, igjen kan erfares på kroppen.

Jon Aalborg

Sjømannsprest/daglig leder Costa del Sol


17. mai på El Campanario

Velkommen til feiring av nasjonaldagen på Sjømannskirken. Arrangementet har påmelding på www.sjomannskirken.no/CDS/17mai og her er programmet for dagen:

12.00-18.00 ÅPEN KAFÉ

14.00 Tale for dagen

15.00, 16.30 og 17.30 Leker for barna

13.00 og 17.00 Nasjonalsangen synges

Allsang og musikalske innslag gjennom dagen.

Salg av pølser, is, vaffel og kake.

Pinsedag 23. mai

Kl. 12.00 Gudstjeneste

Kl. 18.00 Internasjonal pinsefeiring: økumenisk gudstjeneste. 

Fredag 28. mai

Kirken holder stengt på dagtid pga. lukket arrangement.

Kl. 19.00 Filmkveld for ungdommer.


Til alle i ungdomsskolealder!

Vi inviterer til filmkveld den 28. mai fra kl. 19.00 til 22.00. Det blir grilling, godteri, popcorn og film – avstemming på hvilken film blir gjort blant deltakerne. 

Husk påmelding på www.sjomannskirken.no/CDS/filmkveld.

Velkommen!

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.