Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Vi engasjerer oss og lærer om miljø, fattigdom og gjenbruk. April har vært en måned med fokus på bærekraft på Den Norske Skolen, Málaga. FNs viktige bærekraftsmål er blitt løftet fram for alle elevene våre, og engasjementet har ikke latt vente på seg.

Vil hjelpe de fattige

Våre yngste elever har plukket søppel i nærmiljøet, og arbeidet i hjemmene for å tjene penger til de fattige familier i Venezuela. Nå er de i gang med å produsere maiblomster/sløyfer til inntekt for samme formål. Til og med NRK Supernytt har vist interesse for klassene, som har sendt inn filmede intervjuer til denne barnekanalen. 

Elevene i 1. – 2. tinn har laget maiblomster til inntekt for de fattige. -Se så fine! 

Gjenbruk

Dedikerte og ivrige var også mellomtrinnet under sitt tre dagers prosjekt der de kjøpte gamle møbler og gjenstander for å pusse dem opp og selge dem. Først dro elevene på loppemarked ved Palomaparken, og kjøpte gamle, billige ting til prosjektet. Så ble møblene pusset, grunnet, og malt. Elevene skal videre lage en hjemmeside der gjenstandene vil bli lagt ut for salg, og få et nytt hjem hos noen som ser verdien av gjenbruk. 

-Tenk at det tar 450 år før en plastflaske forsvinner om den blir kastet og ikke gjenvunnet! Elevene lærer, og ser samtidig på hvordan man kan bruke plast på nytt. Dette setter i gang kreative prosesser. Gjenbruk av plastflasker, som potter til planter og former til lysestakestøp er også gjennomført på mellomtrinnet i april.

Vi rydder søppel – 1. og 2. trinn tjener penger til de fattige i Venezuela.

Plástico no fantástico

Ungdomstrinnene har en helt annen vinkling inn mot bærekraftsmålene. De tar for seg plastforsøplingen i havet. Startskuddet har gått for dette store, tverrfaglige prosjektet, som kommer til å vare ut skoleåret og fortsette inn i 2021/22. Oppstartsdagen fikk elevene et foredrag med et dykkerfirma som jobber frivillig med å rydde under havoverflaten utenfor kysten i Fuengirola og Benalmádena. Elevene skal lage kunst av plasten de finner, og lære masse om forsøplingen, ryddearbeidet og gjenvinning av plast. Etter hvert skal skolen engasjere andre skoler i området her, lage informasjonsmateriell i form av brosjyrer og informasjonsfilmer i profesjonelt format. Det er opprettet en blogg der elevene selv kan legge ut det de lærer underveis. Du finner link til prosjektet på skolens hjemmeside.

På markedet var det mange slitte, gamle møbler og ting. Elevene hadde med seg et budsjett, og mange voksne som passet på at prisene stod i stil med verdiene før elevene fikk kjøpe. Dialogene og prutingen tok elevene selv, på spansk og engelsk. Nå blir tingene pusset opp for salg, og det blir spennende å se hvor mye de øker i verdi!

Skoleplass 2021/22

Det ser det ut til at skolen får høyere elevtall igjen allerede neste skoleår, men det er fortsatt noe ledig kapasitet på noen trinn. Selv om søknadsfristen er utløpt, er det derfor fortsatt mulig å søke, og restplassene fordeles fortløpende etter ventelisteprinsippet – altså førstemann til mølla. 

Bli kjent med skolen og få et innblikk i hverdagen på våre nettsider www.dnsmalaga.com, og ved å følge oss på Facebook: www.facebook.com/dennorskeskolen/

Av Nina C. Kaasin Simarud

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.