Månedsmagasinet på Costa del Sol

Norsk Forening har fått mye ros for at den har holdt åpent i hele høst, vinter og vår. Mange er takknemlige for markeringene som er gjennomført i forbindelse med høytider og for at Foreningen i år åpner dørene 17. mai og for quizen.

Heder og annerkjennelse vil nok alle gi Foreningen for at den har overholdt de varierende smittevernreglene for Corona. President Gunnar Finholth, visepresident og kjøkkensjef Helen Gusjås og teknisk sjef Jarle Gusjås har vært til stede i hele denne perioden. Stor takk til dem og alle de andre frivillige medarbeiderne.

Norsk Forening ønsker alle en riktig god sommer!

Velkommen tilbake den 13. september!

Fotograf Ivar Johnsens 17. mai-kake.

Norsk Forening ønsker alle en hyggelig feiring av 17. mai!    

Alle nordmenn føler stolthet over vår Nasjonaldag. Vi feirer Norges grunnlov som vi fikk i 1814. Dagen har blitt feiret med flagg, taler og festligheter over hele Norges land, helt fra Henrik Wergeland gjorde dagen til Nasjonaldag. Og helt stort ble det da Bjørnstjerne Bjørnson og Richard Nordraak i 1870 lanserte vår nasjonalsang: «Ja, vi elsker dette landet», og barna begynte å gå i barnetog. 

Også her på Costa del Sol har nordmenn i mange år kledt seg i bunad og heist flagg og feiret dagen.

Som i fjor, setter Coronaen også i år en stopper for de tradisjonelle 17. mai arrangementene i Norge. Mange setter pris på å følge feiringen på NRK. Vi vil savne å få se barnetogene, og kongefamilien på slottsbalkongen. Men vi har fått vite at det blir lokalarrangementer til glede for store og små, alt etter hva smittereglene tillater. 

Også i Fuengirola skjer det noe. I Norsk Forening heises det flagg og dagen blir markert med en middag som har vært annonsert og planlagt. Det er Helen Gusjås som er dagens vertinne. 

Regina med påskepynten.

Påskelam! 

Foreningen var ikke helt stengt påsken. Skjærtorsdag ble dørene åpnet for trettiseks sprudlende påskegjester. Det ble servert tradisjonsrik lammestek og deilig dessert til gjestene. Det ble rapportert om høy stemning og påskedamene fikk mye ros for serveringen av lammesteken. 

Påskekokkene Helen Gusjås og Randi Brekke.

Quizen i Norsk Forening er populær. Det meldes om at den 14. april var det rekordmange som møtte opp. Det ble satt sammen sju bord. Bildet nedenfor er fra den 7. april. Laget 

St. Halvard, vant denne gangen. Marco, som ofte er vinnerlag, kom langt bak. Men det tok de igjen uken etter.

Vårlig hilsen fra Nord-Norge

Dette vakre blåveisbildet kom sendende fra Bodø. Det er tatt midt i april på en av øyene utenfor byen. Blomstene har ekstra mange kronblad. Blåveis er ikke så vanlig i nord, så det var nok overraskende å finne den heller sjeldne blomsten ute på en forblåst øy. Vinteren er over i Norge. Det er bare å glede seg til å komme hjem til Norge etter en deilig overvintring i Spania. 

Av Solveig Tandberg

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.