Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Sjømannskirken (April 2021)

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

2 minutter med sjømannspresten

Har du noen gang sett en tegning av en and som samtidig er en hare? Det finnes noen tegninger som på kunstferdig måte er laget slik at de forestiller to ting på en gang. Man får gjerne umiddelbart øye på det ene motivet. Og dersom man ser lenge nok, og med litt åpent og kreativt sinn, så får man øye på et annet motiv i det samme bildet. Det er ganske fascinerende. Det er de samme strekene, den samme tegningen og allikevel to forskjellige dyr; and og hare. Er virkeligheten som vi ser også slik iblant? Kan det hende vi går rundt og forholder oss til det vi kan se og ta på, på en bestemt måte, men så er det bare den ene tolkningen av bildet? 

I kirkeåret er vi inne i påsketiden. Den varer helt fra påskemorgen og til pinsa langt ute i mai. Da leser vi tekster om da Jesus stod opp igjen fra de døde og viser seg for disiplene. Disse tekstene har noe vanskelig ved seg, synes jeg. For flere ganger hender det at Jesus viser seg for disiplene uten at disiplene kjenner ham igjen. Hva betyr det? Jeg tolker det som at de ser den andre siden av tegningen. Før Jesus døde så de en profet, en lærer, kanskje Messias. Etter oppstandelsen så de Guds Sønn. En som var sterkere enn døden. En frelser. Både and og hare; både menneske og Gud. Det er som om oppstandelseslyset hjelper dem å se noe mer. Og så blir min bønn at det samme lyset skal skinne i våre kirker og i våre øyne. Som vi synger i påskesalmen Deg være ære: «Frykt ikke mere! Evig er han med. Troens øye ser det. Han gir liv og fred». 

God påsketid og velkommen innom kirka på El Campanario!

Sjømannsprest, Caroline Lygre


Konfirmasjon på El Campanario

Lørdag og søndag i palmehelga feiret vi hele fire konfirmasjonsgudstjenester på El Campanario, og til sammen 20 konfirmanter ble endelig konfirmert. Seks av dem hadde ventet et helt år etter som fjorårets konfirmasjonsgudstjeneste ble avlyst som følge av lockdown. 14 av dem har fulgt undervisning og opplegg på kirka gjennom året. Det ble en flott feiring med høytidelig gudstjeneste og kake i patioen etterpå. Venner og familie som ikke kunne delta, fikk følge gudstjenesten gjennom direkte streaming. 


17. mai på El Campanario

Sjømannskirken feirer Norges nasjonaldag med åpen kirke fra kl. 12 til 18. Det blir tale for dagen, leker for barna, åpen kafé og musikalske innslag. Ytterligere informasjon kommer i nyhetsbrevet og på vår Facebookside. Velkommen til å feire dagen sammen med oss!


Caroline og Torid. Bildet er tatt pre-korona. 

Vårlotteriet trekkes 18. april!

Hvis du er rask, kan du sikre deg lodd i årets Vårlotteri før trekningen 18. april. Blant gevinstene har vi gavekort på en ballongferd, gokartkjøring, inngangsbilletter til Aquamijas og opphold på Sjømannskirkens gjestehus eller Kronen Gaard Hotell i Sandnes. Les mer om lotteriet og gevinstene, og kjøp lodd på www.sjomannskirken.no/vårlotteri.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet