Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

På sin første pressekonferanse var 46-åringens klare melding at nå var det tid for å samles, ikke splittes. Málaga under Pellicers ledelse var på frammarsj før koronakrisen inntraff, men nå har det dessverre stoppet litt opp. Kan Pellicer og hans støtteapparat redde Málaga fra en katastrofal skjebne i form av nedrykk til Segunda B? Dette er historien om mannen med den beskjedne fotballkarrieren som nå står overfor Málaga CFs største sportslige- og utenomsportslige utfordring noensinne. 

Fra spiller til trener

Sergio Pellicer ble født og vokste opp i Nules, en by nordøst i Spania. Som spiller hadde han en heller beskjeden karriere, og spilte flesteparten av kampene sine i Segunda B. I 1995 kom han til et Málaga i Segunda B og fikk sin debut som spiller nøyaktig 24 år før han fikk sin trenerdebut for klubben i januar. Etter to sesonger på Costa del Sol, gikk veien videre til Cádiz. Både Málaga og Cádiz befant seg på denne tiden i Segunda B. 

Pellicers trenerkarriere har vært preget av jobber på ulike fotballakademier, blant annet i Valencia og Elche, i tillegg til noen opphold som assistenttrener i Alicante og Logroñes. I 2014 returnerer Pellicer til Solkysten og Málaga for å ta over juniorlaget til Málaga. Denne jobben gjør Pellicer såpass bra at juniorlaget vårt skriver historie idet de vinner Copa de Campeones-finalen på straffer mot Sevilla, og dermed kvalifiserer seg til den prestisjetunge turneringen Uefa Youth League. 

Rykker opp

Den påfølgende sesongen stiger Pellicer i gradene og blir assisterende manager for Marcelo ‘’Gato’’ Romero, som blir utnevnt som midlertidig manager etter sparkingen av Juande Ramos. 

Til tross for den korte perioden som assistent-trener under Romero, fortsetter Pellicer som en del av støtteapparatet til både Míchel og José González. Ved nedrykket til Segunda División i 2018, skiller Pellicer og Málaga lag. 46-åringen får jobben som reservelagstrener for Deportivo La Coruña. Her lykkes han ikke nevneverdig, og får sparken midtveis ut i vårsesongen 2019. Men slik som så mange andre som enten er født, eller har bodd i byen Málaga, vender mannen fra Nules tilbake til Solkysten for tredje gang; denne gang som trener for et Atlético Málagueño som nettopp har rykket ned igjen, til Tercera División. 

Sex-video

I januar oppstår plutselig en hendelse som ryster hele fotball-Spania, nemlig den private videoen av trener Víctor Sanchéz del Amo som viser fram kjønnsorganet. Den private videoen av del Amo – ikledd Málaga-skjorte – spres overalt på Twitter, og fører til at Al-Thani og hans daværende nikkedukke, Richard Shaheen sparker Víctor i stedet for å gi ham støtte. 

Store deler av fotball-Spania virket samstemte om at Víctor her var et offer for en kriminell handling, inkludert Luis Rubiales, presidenten for det spanske fotballforbundet. Men Al-Thani – som bare noe dager i forveien hadde blitt åpenlyst kritisert av del Amo for å lyve om prosjektet de skrev under på – viste ingen form for nåde eller moral, og utnyttet muligheten til å kvitte seg med en kritisk røst. Det er nettopp denne hendelsen som gjør at Pellicer blir ansatt som midlertidig manager for Málaga CF. 

Tøffe tider i vente

I en tid der sinnene blant supporterne stod i kok, og den sportslige- og økonomiske situasjonen var katastrofal, greier Pellicer å samle spillerne og supporterne. På kampene Pellicer får før koronakrisen setter inn, oppnår han imponerende resultater. Fasiten viser fire seire og bare ett tap, noe som løfter Málaga oppover på tabellen, men fremdeles med nedrykksplassen rett i hælene. Dette fører i første omgang til en kontrakt ut sesongen, før det i starten av juni blir klart at 46-åringen og hans støtteapparat får kontrakt frem til sommeren 2021, til stor glede for alle i – og rundt – klubben. 

Lusi Hernandéz, som kanskje er Málaga CFs viktigste spiller, uttalte etter to kamper med Pellicer at ‘’han er en ydmyk, ærlig og rolig person som gir både garderoben og klubben nøyaktig det som trengs i dette øyeblikket’’. 

Pellicer og Málaga CF går nå en svært tøff tid i vente. Oppturen laget hadde før utbruddet av pandemien fikk en brå slutt, og realiteten er nå en helt annen. Nå skal det spilles viktige kamper med få dagers mellomrom og med en syltynn tropp. Formen etter oppstarten av ligaen har vært svak, og med få kamper igjen av sesongen kjenner Málaga nedrykket som puster dem i nakken hardere enn noen gang før. Kan Pellicer og hans støtteapparat redde Málaga fra en sportslig katastrofe? Dette blir uten tvil hans største og viktigste oppgave til nå i fotballyrket. 


Arilds corner

Hurra! Fotballen ruller igjen

Fotballen er i gang. Sakte, men sikkert åpnes slusene og alle fotballhungrige trekker et lettelses sukk.

Heltene skal kjempe, slåss og blø for drakta. Flere mål og poeng skal kjempes inn. De skal fullføre sesongen 2019/2020 og håve inn seiere. Opprykk, holde seg eller nedrykk ? Foreløpig ser det ut til at de får kjempe om å bevare plassen midt på tabellen og ruste opp for neste sesong.

Corona-fotball

Alle har vært gjennom tøffe tider. Men fotballen har vist seg å være svært viktig når samfunnet åpner igjen. Matchene går for tomme tribuner. Men alt blir overført på tv, radio og digitale media. Man finner andre måter å følge med på.

Vi som er i Fuengirola og omegn velger å møtes på restaurant La Chispa, vårt faste møtested for fotballen. Her går diskusjonen og sterke meninger høyt, før, under og etter matchene. Alle har sine meninger og taktiske finurligheter. Og dette sammen med litt vått og tørt skapes en livlig, men dannet stemning, ved alle matcher. Trykket har fått en ventil!

Hva bringer framtiden?

Situasjonen i Málaga CF vet vi lite om, så den glemmer vi foreløpig. Men dype funderinger har allerede begynt å gjære:- Hva skjer med spansk fotball?- Når starter serien 2020/2021?- Hvem blir motstanderne?- Kan vi se kampene på hjemmestadion La Rosaleda eller går matchene for tomme tribuner?- Hvor mange kan vi være og kan vi ha våre faste plasser ?- Hvilke spillere har Málaga CF ?

Her er det mye å gripe fatt i og filosofere over utover sommeren og høsten. Den store fotballverdenen legger lista for fotballframtiden. Enorme økonomiske interesser styrer mye av dette.

De store seriene legger premissene for framtiden og de andre følger med, sterkt styrt av media. Hvordan pandemien innvirker på dette vil nok vurderes fortløpende. Må hele fotballen endres? Teknologiutvikling? Fotballkulturen?

Dette og 1000-vis av andre spørsmål dukker opp og vil styre fotballhverdagen fra topp og helt ned til grunnfjellet. Fotballframtiden er uviss.

Oso Polar medstrøms

Vi, som den eneste norsk/svenske og offisielle supporterklubben til Málaga CF, får holde fast i roret og styre gjennom bølger og brått sammen med Málaga CF og heltene.

Hva som møter oss på den andre siden er det umulig å se i dag. Hva som møter oss i neste sesong? Hva med fotballaget? Hva med oss og våre gjester ? Kan vi igjen heie fra tribunen sammen med et fullsatt La Rosaleda og med malaguistas – superfansen ? Ha sosial samlinger og ta en liten «pit-stop» før matchen? Dette blir spennende! Forhåpentligvis sees vi på La Rosaleda. Vamos Málaga!


Kontakt med La Peña Oso Polar

Vi i Peña Oso Polar – den eneste offisielle norsk/svenske supporterklubben til Málaga CF – arbeider hele tiden for å gjøre tilbudet til medlemmer og følgere bedre. Vi benytter Facebook og e-post.

Vil du bli med i supportergruppa Peña Oso Polare eller dra på fotballkamp med Málaga CF når serien omsider kommer i gang igjen, ta kontakt på:www.facebook.com/pena-oso-polarE-post: penaosopolar@gmail.com

Av John Arild Folkvord, Málaga de Noruega

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.