Månedsmagasinet på Costa del Sol
Et Málaga i avgjørende endring

Vi har tidligere skrevet om pengene (ca. 15 mill €) som klubben mangler i lønnsbudsjettet for i det hele tatt å få lov til å stille lag ved starten av neste fotballsesong. En drøy måned etter at klubbadministrator José María Muñoz begynte å iverksette dyptgripende tiltak for å spare penger, er problemene like store. Den 19. mai slapp klubben en offisiell uttalelse med følgende innhold basert på en såkalt ERE-tiltak som er foreslått av landets fotballmyndigheter:

«Málaga Club de Fútbol har tatt avgjørelsen om å starte en kollektiv oppsigelsesprosess fra i dag, 19. mai 2020. 

Klubben vil presentere de ansatte med innholdet i prosessen, der kontrakter enten vil sies opp eller suspenderes. Klubben har de siste månedene foretatt en rekke tiltak for å lette den vanskelige økonomiske situasjonen. Som en del av denne helt nødvendige prosessen vil klubben omstruktureres for å sikre Málaga Club de Fútbols videre eksistens.

Vi takker våre supportere og sesongkortholdere for støtten i denne vanskelige tiden, og vi ber om forståelse for den komplekse prosessen som trer i kraft fra i dag. Vår eneste målsetning er å være dedikerte til klubblogoen, og sikre klubbens fremtid.»

Fire avdelinger

Sportsdirektør Manolo Gaspar har forklart at som en del av restruktureringen av klubben, vil man dele opp avdelingene på nytt slik at klubben vil ha fire avdelinger. Målet er å styrke den interne kommunikasjon og samarbeidet på tvers av sportslig, administrativ og øvrige avdelinger slik at klubben er best mulig rustet for tida som kommer.

Som en del av restruktureringen, er planen at klubbens ungdomsavdeling og fotballakademi vil spille en mye større rolle for hvordan klubben handler i fremtiden.

2. Sportsdirektør Manolo Gaspar i Málaga CF. Foto: Málaga CF

Fostrer spillere i egen stall

Málaga har lenge hatt et godt ungdomssystem, og en rekke profilerte spillere er fostret fra egne og yngre rekker. Klubben vil ikke kunne konkurrere med større klubber når det gjelder økonomi, men satser heller på å skape en tilhørighet og trygge, gode rammer der spillerne blir sett både som idrettsutøvere og som mennesker. Håpet er at det vil skape en lojalitetsfølelse og et ønske om å ta steget opp på A-laget fremfor å gå til en annen klubbs akademi. Den samme planen vil gjelde for Málaga CF Femenino, kvinnelaget. Også der må en bygge opp en solid ungdomsavdeling for rekruttering av unge, talentfulle kvinnelige fotballspillere.

Al Thani på ut for godt?

Gaspar legger vekt på en glødende entusiasme og arbeidsvilje internt i klubben, selv om mange nå risikerer å miste jobbene. Gaspar trekker også fram at Málaga som by og klubb har fordeler som vil kunne trekke spillere til klubben også i fremtiden, og ikke minst en lojal supporterskare. Málaga er stadig et relativt stort navn i fotballverdenen. 

Om Al Thani uttalte Gaspar til El Desmarque de Málaga at «Sjeiken? Alt jeg vet, er det vi alle ser på Twitter. Jeg har for mye å gjøre til å ta hensyn til sjeiken». 

Dersom alt klaffer, og José María Muñoz klarer å sikre klubbens økonomi, kan hele klubbadministrasjonen komme styrket ut av Al Thani-æraen.

Økonomiske krav mot sjeiken

Muñoz får nå litt drahjelp av domstolen som har kontaktet sjeik Al Thani med et krav om å komme opp med en tilbakebetalingsplan for 5,4 millioner euro som han og familien har «lånt» fra klubben. Innen dette står på trykk, vet vi mer om sjeiken godtar kravet eller ei. Det blir vel helst ei, om vi kjenner han rett.

I slutten av mai ble det også bestemt at klubbene som vil slite med å overholde lønnsbudsjettene som er et krav for å få stille til start av neste sesong, får noe lenger tid på å få på plass penger. Hele 70 % av klubbene i Segunda División kan slite hardt for å møte kravene fra forbundet. Gaspar forventer derfor at forbundet møter klubben på halvveien for å finne en løsning. I juni vet vi mer. Det blir fryktelig spennende!


Arilds corner 

Når fotballen våkner

Verden er forandret. Vi ser at land etter land kjemper seg igjennom pandemien og begynner å tenke på veien videre. Noe av det første som kommer i gang igjen er fotballen.

Mens vi har vært i karantene, har det i radio, TV, internett og digitale kanaler vært kjemisk fritt fotball. Nå åpner noen land åpner først for trening, så spill i mindre grupper og så matcher uten tilskuere. De forskjellige land har sine løsninger ut fra forholdene.

Presset fra publikum er stort og alle ønsker å oppleve sine helter fra tribunen sammen med andre fans, venner og bekjente og heie sine helter frem.

I tillegg står det store summer på spill. TV og mediaavtaler, publikumsinntekter, sponsor og samarbeidsavtaler, store investeringer som skal betales, lønninger og daglige utgifter, lån…

Alle kjemper for å overleve. Både økonomisk, praktisk, mentalt…De foreløpige løsningene letter litt på trykket, men vi venter selvfølgelig på «normale » tilstander.

Hvordan står det til med Málaga CF ?

Har ikke peiling! Her forgår det et spill som bare de innvidde vet noe om. Dette spillet får gå sin gang.

Det vi er opptatt av er klubbens ve og vel og der våre helter står i fokus. Vi krysser fingere for dem og hele apparatet rundt dem. Alle. Fra topp til bunn, gamle og unge, gutter og jenter.

De kjemper seg igjennom korona-tåka som alle oss andre og ser fram til å komme i gang igjen med fotballen snarest mulig. Vi krysser fingere for dem.

Vi i Peña Oso Polar

Vi er også satt på vent. Vi som medlemmer vet ikke når/om fotballen i Málaga CF kommer i gang igjen. Skal sesongen 2019/20 annuleres, eller? Hva med 2020/21-sesongen?

Og hvordan går det med det sosiale ? Med fester og sammenkomster, turer, årsmøte og julebord. Og selvfølgelig hele pakka som er supporterklubben Peña Oso Polar ?

Alt er usikkert og i konstant endring. Vi får bare holde oss fast og følge med.

Men som medlemmer av verdens største idrett – fotball – kan vi nynne supportersangen til Liverpool FC: «You`ll never walk alone».


Kontakt med La Peña Oso Polar

Vi i Peña Oso Polar – den eneste offisielle norske supporterklubben til Málaga CF – arbeider hele tiden for å gjøre tilbudet til medlemmer og følgere bedre. Vi benytter Facebook og e-post.

Vil du bli med i supportergruppa Peña Oso Polare eller dra på fotballkamp med Málaga CF når serien omsider kommer i gang igjen, ta kontakt på:www.facebook.com/pena-oso-polarE-post: penaosopolar@gmail.com

Av Fredrik Alnæs , Málaga de Noruega

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.