Månedsmagasinet på Costa del Sol
Ny eier – ny president – nytt lag!

Ny eier – ny president - nytt lag!

Del

Sommerdrama og drømmer i Málaga CF


Da fase 3 åpnet for ytterligere frihet fra Coronaens tette favntak, dro jeg til Estadio La Rosaleda på Paseo de Martiricos i den nordøstlige delen av Málaga. Jevn trafikk på motorveien og en del veiarbeid ved stadion. Bare få barer og restauranter i området vår åpne.

Mitt ærend betydde bet besøk i Málaga CF-butikken på stadion for å hente COVID 19-solidaritets-skjorter med møte med Cristina, tidligere ansvarlig for sesongkort for La Peña de Dinamarca og nyflyttet til merchandise-avdelingen. Dagen før ringte den rettslige og juridiske administrator av klubben, forretningsadvokaten Jose Maria Munoz Jiminez, på pressemøte for å fortelle om den økonomiske situasjonen – det første siden han utnevntes av en dommer til denne funksjon i kriserammede Málaga CF tilbake i februar.

”Ikke at jeg skal møte pressen fordi jeg ønsker å bli en mediefigur, men jeg har følt at tiden er inne for å gi en orientering nå før La Liga-rekkene gjenopptas og sesongarbeidet 2020-21 er påbegynt”, sa advokaten.

Den japanske landslagsspilleren fikk med en gang navnet sitt på Málaga-skjorter – på japansk.

Medarbeidere skal ut

”Vi ville ikke ha økonomiske problemer, hvis sjeik Al-Thanis og sønnene hans tilbakebetalte de knappe seks millioner euro som de skylder klubben ved å ta opp selvfinansierte lån”, fortalte Jose Maria Munoz Jiminez for samtidig å opplyse om at medarbeiderstaben skal skjæres ned med ca. 50 %. 50 skal ut.

En omstendighet som preger Cristina og alle i organisasjonen. De er utrygge.

”Vi får ikke vite noe, men må lese om det i avisene”, sag hun.

I godt selskap i hans tid som president. Fra venstre Málaga-borgemesteren Francisco de la Torre, skuespilleren Antonio Banderas og til høyre hans nå avdøde far, Lorenzo.

Okazaki-veggen

Bak Cristina, på den ene veggen i Málaga-butikken, er at hav av nye Málaga CF t-skjorter i nye kolleksjoner, som nå er på salg med rabatter på 30, 40 og 50 %. Det fikk meg til å tenke på den veggen for bare ett år siden, da den japanske stjerneforward og berømte ex-landslagsspiller Shinji Okazaki tegnet en 1-årig kontrakt med Málaga CF på en fri transfer fra engelske Leicester City.

Et scoop for den daværende sportsdirektøren Caminero og Málaga CF.

Da var samme veggen prydet med en t-skjorte i Málaga CFs blå-hvite farger med hans navn – også på japansk. Og de solgte som varmt hvetebrød med eksport til hans hjemsogn i Japan.

Men kontrakten måtte i august rives i stykker, da Al-Thani hadde bragt Málaga CFs økonomi i så elendig forfatning at La Liga ikke ville utstede lisens for Okazaki i Málaga CF. Klubbudsjettet kunne ikke romme hans lønn. Tre andre spillere i divisionstruppen led samme skjebne og ble sendt videre til andre klubber.

For Okazaki ble destinasjonen Huesca i nordlige Spania med en posisjon syd for Andorra. En by med bare 53.000 innbyggere – ett av  de laveste for en provinshovedstad i Spania. Okazaki savner storby-miljøet i Málaga og vil gjerne tilbake i neste sesong. Og det vil hans kone og to barn også. 

Fortjener seriøs ledelse

Men mye må skje før det og mitt drømmesenario om et come-back for Fernando Sanz som president for Málaga CF kan lykkes. Al-Thani, som har fått tilbake aksje-majoriteten i Málaga CF ved å kjøpe aksjer av den mindre aksjonær Pusche – ex-presidenten for klubben – skal av retten definitivt ha blitt fjernet fra klubben. Han og sønnene hans er tiltalt for bedrageri og hvitvasking av penger.

Rettsaken har vært fastsatt, men ble utsatt på grund av Corona-lukkingen. Hvis de ikke møter opp utstedes det arrestordre.

Nå står den internasjonale hotellkjeden BlueBay med 49 % av aksjene klar.  Kjedens president, Jamal Iglesias, uttaler:

”Málaga CF fortjener en seriøs ledelse”.

Også andre store investorer har vist interesse for klubben, bl.a. to amerikanske tungvektere.

Advokat Jose Maria Munoz Jiminez – administrer Málaga CF oppnevnt av retten

Málaga er mitt hjem

Heretter kunne Fernando Sanz komme på banen som en populær og karismatisk president. Denne funksjonen satte han spørsmålstegn ved, da den tidligere eieren av Málaga CF, hans far Lorenzo Sanz – ex-president for Real Madrid – for et dusin år siden solgte klubben til sjeiken Al-Thani.

Fernando Sanz var født i Madrid, har spilt for Real Madrid i La Liga og i syv sesonger for Málaga CF – de fleste av disse som lagleder. Han mistet sin far, Lorenzo, til Coronaen i en av de første ukene av pandemien. I dag jobber han for La Liga som direktør for et prosjekt.

Han har alltid sagt ”Málaga er hjemmet mitt”.

En varm sommer som kan by på problemløsninger for Málaga CF og drømmer som går i oppfyllelse.

Det har klubben fortjent.


OM OKAZAKI

Født den 16. april 1986 i Takarazuka i Japan.

Posisjon: Midtbane og forward

Ungdomskarriere:

Takigawa Daini High School i Japan

Seniorkarriere:

2005 – 2010: Shimizu S-Pulse, Japan

121 kamper med 42 mål

2011 – 2013: VfB Stuttgart, Tyskland

63 kamper med 10 mål

2013 – 2015: Mainz, Tyskland

65 kamper med 27 mål

2015 – 2019: Leicester City, England

114 kamper med 14 mål

2019: Málaga CF og videre til SD Huesca

2019 – 2020: SD Huesca

30 kamper med 9 mål.

2020- 2021: Uavklart ved redaksjonens deadline.

2007 – 2008: Japans U-23-landslag

14 kamper og 1 mål

Japans A-landslag siden 2008

119 kamper med 50 mål.

Okazaki er gift med en tysker. Ekteparet har to barn.


SANZ I SPILL

Født den 4. januar 1974 i Madrid

Posisjon: Center forsvarer

Ungdomskarriere:

Real Madrid

Seniorkarriere:

1993 – 1994: Real Madrid C

22 kamper med 0 mål

1994 – 1996: Real Madrid B

47 kamper med 0 mål

1996 – 1999: Real Madrid 

35 kamper med 0 mål

1999 – 2006: Málaga CF

205 kamper med 5 mål

1990 – 1991: Spanias U 17- og U 18-landslag:

3 kamper med 0 mål

Deretter president for Málaga CF inntil Al Thani ankom.

Fernando Sanzs søster, Malula, er gift med den tidligere Real Madrid-spiller Michel Salgado. 


Sjeik Al-Thani – her sammen med hans datter Hamyan – stiller sikkerhet i eiendom i Doha – en by med 2.4 millioner innbyggere.

” Sjeik Al-Thani er konkurs ”

Det er nå forstått at sjeiken Al-Thani som fortsatt på papiret er eier av Málaga CF, er konkurs. I hvert fall av mindretallsaksjonærene i klubben – Association of Small Shareholders (ASA), som eier 3 %. Da dommer Ruiz Gonzales, som har satt den rettslige og juridiske administrator inn i klubben, ba Al-Thani om en tilbakebetalingsplan for de 5.4 millioner euro familie-klanen skylder klubben, sa sjeiken:

30.172,41 euro i måneden tilsvarer 362.069,00 i året.

Det vil si at det vil ta omkring 15 år å nedbetale beløpet.

Al-Thani stilte prioritets-garanti i en eiendom i Doha i Qatar, hvor han bor, verdsatt til 6 millioner euro. 

ASA aksepterer ikke en slik ordning og anser Al-Thani som helt ute av Málaga CF.


Økonomisk status for Málaga CF

  • Sjeik Abdullah Al-Thani og sønnene hans, Nasser, Nayef og Rakan, har trukket ut 5,4 millioner euro av klubbkassen i selvutnevnte lån. Retten i Málaga har krevd dem tilbakebetalt. 
  • 14,2 millioner euro i kontraktmessige lønnsutgifter til spillerne i denne sesongen.
  • Disse omkostningene skal skjæres voldsomt ned i 2020-21. Nok med 10 millioner!
  • En del av spillerne har akseptert lønnsreduksjon.
  • Forsøker å spare 1. million euro ved oppsigelser av medarbeidere.
  • Tap av ca. 4 millioner euro under Corona-krisen. Manglende reklame-, tv- og billettinntekter ved kamper uten tilskuere.
  • Økonomiske krav mot klubben etter oppsigelser. Fra trener Victor, advokat og juridisk rådgiver Juaquin Jofre, sportsdirektør Caminero og nå senest fra den amerikanske advokaten Shaahen, som Al Thani satte som administrerende direktør på høsten 2019, men som den juridiske administrator, Málaga-advokaten Jose Maria Munoz Jiminez, egensindig kastet ut i februar i år.
  • Al-Thani-krav på 12 millioner euro mot den italienske serie A-klubben Lazio for overføringen av den tidligere Málaga-spilleren Jony.
  • Et akademi-prosjekt som skal gjennomføres.
  • Nye investorer forventes å ta over Málaga CF når Al-Thani er ute.

Málaga CF har ikke banket på døren min, sier Kameni.

Kameni: Hvem vil ha meg?

Málaga CFs super-keeperen fra 2012 til 2017, Carlos Kameni, ex-landslagsspiller fra Kamerun, kom tilbake til Málagai fjor etter et par sesonger uten suksess med den tyrkiske storklubben Fenerbache. Han var klar til å spille i Spania igjen – dog for en beskjeden lønn.

Men Málaga CF, som har marokkanske Munir som førstekeeper, meldte seg ikke.

Nå spør Kameni som bor med sin kone og barn på Costa del Sol:

”Hvem vil ha meg. Jeg vil gjerne fortsette min profesjonelle karriere og 36 år er jo ingen alder for en keeper. Fotball er en glede for meg. Bare Gud vet nå hvor jeg kommer til å spille”.

Málaga CF vet at jeg er her, men har ikke banket på døren min…”

Carlos Kameni har spilt for de to franske klubber Le Havre og Saint Etienne og i Spania for RCD Espanyol i Barcelona og altså for Málaga CF.


Iturra jubler her sammen med Duda som nå har blitt sjef for akademiet i Málaga CF

Iturra: Nå stopper jeg karrieren

En av legendene i Málaga CFs storhetstid i Champions League, midtbanespilleren Manuel Iturra, har som 35-årig besluttet å stoppe sin lange internasjonale karriere som også inkluderte store opplevelser med  landslaget i Chile.

Iturra rakk å spille for følgende klubber:

Universidad, Chile, Uniao de Leiria, Portugal, Murcia, Spania, Málaga CF, Spania, Granada, Spania, Udinese, Italia, Necaxa, Mexico, Villarreal, Spania, Maccabi Haifa, Israel, og Deportes Iquique, Chile. I Málaga CF i to omganger, da han også kom ut her i sesongen 2018 for plutselig å bli sendt videre til Villarreal på grund av klubbens økonomiske vanskeligheter.

I Málaga spilte han sammen med navn som Willy Caballero, Joaquin, Demichelis, Santa Cruz, Baptista, Sergio Sanchez, Camacho, Saviola, Lugano, Samu Garcia, Cazorla og Ochoa.

Noen av dem har kommentert om Iturras beslutning på twitter:

Joaquin: ”Hvorfor gå til pensjon, når du er sterkere enn eddik!”

Demichelis: ”Fotballen har mistet en stor fighter med evne til å ødelegge enhver motstandspiller”


Ex Málaga-spiller er blitt dømt for match-fixing

Den første dommen for match-fixing i spansk fotball har falt med en tidligere Málaga CF-spiller involvert.

Det dreier som om den nå 34-årige Xavi Torres fra Alicante som i 2017 spilte for den australske fotball klubben Perth Glory og nå er registrert hos Al-Arabi SC i Kuwait. Tiden hans i Málaga CF fra 2009 – 2012 ble ikke særlig suksessfull med bare 11 kamper som defensiv midtbanespiller.

Sammen med lagkameraten i hans Betis-tid (2013 – 2016) Antonio Amaya ble han dømt til et års fengsel ved provinsdomstolen i Navarra, gitt en bot på 900.000 euro og karantene for all sport i to år.

De var i sesongen 2013-2014 blitt bestukket av Osasuna for å medvirke til at Betis i den siste spillerunden i La Liga vant over Valladolid og tapte til Osasuna, så Pamplona-teamet unngikk å rykke ned fra La Liga.

Det gikk slik, men andre resultater i den siste striden gikk ikke Osasunas vei, så klubben måtte allikevel rykke ned.

Amaya og Torres forlangte bare en million euro av Osasuna, men ”nøyde seg med 650.000 euro – 400.000 etter seieren over Valladolid og 250.000 for nederlaget til Osasuna. Et par topp-figurer i ledelsen i Osasuna ble også dømt.

Da fengselsstraffen er mindre enn to år, skal den ikke avsones, som er vanlig praksis i Spania.


FACTS HER- TURNERINGEN ER BLITT SATT I GANG PÅ NY

Første kamp etter Corona-pausen ble for Málaga CFs vedkommende spilt uten tilskuere på Estadio La Rosaleda. SD Huesca var på besøk og vant 3-1.

Senere start på sesongen 2020-21

Turneringspausen på grund av den alvorlige Corona-krisen har for 2. divisjon betydd at siste spillerunde først avslutter søndag den 19. juli. Og deretter avvikles play off-kampen om opprykning til La Liga. 

Spillerne har krav på tre ukers ferie innen starten på sesongen 2020-21 som er fastsatt til å bli innledet på helgen den 12.-13. september – mot normalt i slutten av august. Så det blir snakk om et sammenpresset turneringsprogram.


Mange tilskuere på La Rosaleda  – nå tilbake!

Málaga CFs tall for de enkelte oppgjør på La Rosaleda:

Málaga CF – Las Palmas: 17.612

Málaga CF – UD Almeria: 18.068

Málaga CF – Rayo Vallecano: 13.611

Málaga CF – Sporting Gijon: 15.272

Málaga CF – Cádiz CF: 17.467

Málaga CF – Real  Oviedo 16.085

Málaga CF – Fuenlabrada: 15.521

Málaga CF – Elche: 13.691

Málaga CF – Tenerife: 14.027

Málaga CF – Lugo 14.700

Andre halvdel av turneringen:

Málaga CF – Ponferradina 12.203

Málaga CF – Mirandes 15.255

Málaga CF – Numancia 13.089

Málaga CF – Racing Santander 24.773 (rabatt-tilbud på billetter)

Málaga CF – Real Zaragoza 22.216

Málaga CF – SD Huesca for lukkede dører

Málaga CF –  Extremadura for lukkede dører


Målscorere

Sadiku 11

Adrian 7

Antonin 3 (spiller nå for Granada)

Lombãn 3

Cifu 1

Mikel Villanueva 1

Pacheco 1

Tete Morente 1

Karantener

Adrian 2 spilledager

Keidi Bare 1 spilledag

Luis Hernandez 1 spilledag

Luis Munoz 1 spilledag

Juan Carlos 1 spilledag

Diego Gonzalez 1 spilledag

Benkhemassa 1 spilledag

Fem på Ukens Lag

Fem Málaga-spillere har klart å komme på Ugens Lag i 2. divisjon i denne sesongen.

Keeperen Munir, 29 år, marokkaner

Strikeren Antonin, 20 år, og spanjol – 2 ganger (spiller nå for Granada)

Venstre back Juan Carlos, 29 år, spanjol

Midtbanespilleren Keidi Bare, 21 år, albaner.

Angriperen Hicham, 19 år, marokkaner


Tribuneplasser får du hos La Peña de Dinamarca

Fotballinteresserte på Costa del Sol i Spania som fra andre land er velkommen til å kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til kamper på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben har tilgang til fine tribuneplasser midt på den ene langsiden – beskyttet for eventuelt regn.

Et lett måltid og matchopplegg på forhånd i restauranten Casa Danesa/Club Danés på Mijas-vejen og bus tur-retur til stadion. 

Medlemsrabatter til alle kamper.

Kontaktpersoner:

Formann Morten Møller

 +34 617 700 424

info@Málaga-support.dk

Sekretær Ole Hansen

+34 621 214 983

kontakt@Málaga-support.dk

La Peña de Dinamarca er den eneste offisielle danske supporterklubben for Málaga CF som er opptatt i Federación De Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den støtter kreftsenteret Cudeca i Benalmádena.  

Klubben tar fortsatt opp nye medlemmer.

Kamper på Estadio La Rosaleda i juli (for lukkede dører):

Málaga CF – Albacete, Málaga CF – Sporting Gijon, Málaga CF – Deportivo La Coruna og Málaga CF – Alcorcon.

Sjekk www.Málaga-support.dk

Av Morten Møller

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.