Månedsmagasinet på Costa del Sol

Prosessen førte til oppdelingen i fire nye avdelinger med tettere bånd, bedre og kortere kommunikasjonslinjer og en mer helhetlig drift av klubben, både administrativt, sportslig og økonomisk.

Halve spillerstallen bort

Nå har turen kommet til å gjøre store endringer i sportslig avdeling. Det sies at 14-15 av de profesjonelle A-lagsspillerne har fått tilbud om å terminere kontraktene dersom en enighet om nye kontrakter med betraktelig lavere lønn ikke kan oppnås i forhandlingene som vil foregå de neste 20 dagene. 

Den første spilleren som måtte finne seg en ny klubb var Alex Mula (Fuenlabrada). I tillegg ryktes det om at Munir, Juankar, Cifu, Cecchini, Luis Hernández, Lombán, Boulahroud, Diego González, Rolón, Renato Santos, Dani Pacheco, Juanpi og Adrián skal ha fått beskjed om at de etter all sannsynlighet kan finne seg nye klubber innen kort tid. 

Det forventes også at Keidi Bare og nevnte Diego González selges innen kort tid til henholdsvis Espanyol og Granada.

To millioner kan spares

Denne prosessen kan spare klubben for to millioner euro, og føre til en betydelig reduksjon av lønnsbudsjettet. Sportsavisen MARCA mener det kan dreie seg om 5 millioner euro i besparelser, og et lønnstak på 200.000 euro i året, men der de fleste vil få langt mindre i lønn. De som ikke godtar nye avtaler, vil få sine kontrakter terminert. 

Spillernes interesseorganisasjon meldte kort tid etter at nyheten ble sluppet at de motsetter seg avgjørelsen. De viser til at spillerne har rettmessige krav som vil føre til at klubben kan bli pålagt strenge sanksjoner, som at ingen nye spillere kan registreres for spill dersom de nåværende spillerne velger å stå på sine krav. 

Nyheten skal ha slått ned som en bombe i garderoben, og flere føler seg lurt av dommeradministrator Muñoz etter at de fleste spillerne ble med på lønnskutt tidligere i år for å hjelpe klubben. Forbundet skal også frykte den presedensen som settes av Málaga dersom dette tillates. Plutselig kan alle klubber i økonomiske problemer sette spillernes rettigheter til side for raske kutt i lønnsbudsjettet, sies det.

På leting etter erstatninger

Málaga CF er samtidig godt i gang med prosessen med å finne rimelige erstatninger for spillerne som nå forsvinner. Når dette skrives har Ismael Casas, Cristo og Juande alle signert kontraktsforlengelser og proffkontrakt med klubben. Keeperen Kellyan har også signert en ny avtale, før han ble lånt ut til Ibiza ut kommende sesong. 

Det meldes videre at Larrubia antageligvis blir nestemann til å få proffkontrakt. Langt mer rutinerte Orlando Sá har kommet inn på spissplassen. Portugiseren er 32 år gammel, og har en fortid i klubber som Braga, AEL Limassol, Legia Warsawa, Reading, og Standard Liege. Han er tiltenkt å erstatte den rollen Armando Sadiku hadde forrige sesong. Nevnte Sadikus kontrakt med Levante ble terminert tidligere i sommer, men Málaga vil ikke være i nærheten av å kunne tilby en god nok kontrakt til å lokke albaneren tilbake til Solkysten.

Endringer på midtbanen

På midtbanen er det forventet at det vil skje store endringer, og sannsynligheten er stor for at det har skjedd før denne saken kommer på trykk. Cristian er allerede hentet inn på lån fra Extremadura. Den 24 år gamle spanske midtbanespilleren var sentral på nedrykkslaget Extremadura forrige sesong og har en fortid bl.a. i Atlético de Madrid-systemet. Alberto Escassi, Dani Barrio og Iván Calero kan være de neste som signerer for Málaga – alle fra nedrykkslaget Numancia.

Uansett hva som skjer de kommende dagene og ukene, vil dette være en skjebnetid for klubben der forventninger og forhåpninger for de neste årene blir formet utfra hva sportsdirektør Manolo Gaspar og dommeradministrator José María Muñoz kan få til. Det skal satses på egne talenter ispedd rimelige signeringer for spillere med rutine. Men vil Málaga CF bli en klubb som kan reise seg fra asken, eller vil «Los Boquerones» være dømt til spill i andredivisjon – La Segunda, eller det som verre er? Det blir ekstremt spennende å følge med på!

Vamos Málaga!


Arilds corner 

På´n igjen – eller?

Fotball, verdens største idrett, rulles nå i gang i land etter land. Men alt er ikke som før. Treningsgrunnlaget for profesjonelle fotballspillere kan være så som så, klubbene har kuttet på antall spillere, trenere, administrasjon, osv. Vi sitter litt med hjertet i halsen …

Ta også med at det økonomiske grunnlaget for klubbene ofte er forvitret, at samarbeidspartnere og sponsorer har trukket seg og at pessimismen råder. Men det verste er at matchene i mange tilfelle må spilles for tomme eller delvis tomme tribuner.

Det som redder noe av økonomien er at avtalene med TV, radio, digitale media, abonnementsordninger o.l. gir inntekter.

Men stemningen på stadion, opplevelsene, atmosfæren, suset fra alle oss på tribunen, sangene, jubelen og feiringene er borte. Alle savner dette. Men det kommer forhåpentligvis igjen …

Men hva skjer med Málaga CF?

Málaga CF og heltene holdt seg i La Segunda (andredivisjon) etter en berg- og dalbanesesong der de med svake hjerter måtte koble ut i perioder.

Gamle eiere og ledelse har fått sparken. Nye koster har kommet inn og skal stable alt på beina og igjen. Nye eiere skal inn, økonomien skal på plass, samarbeidspartnere og sponsorer, administrasjon og organisasjon, spillere – nye som gamle. Alt må være klart før seriestart.

All gammel moro må det ryddes opp i. Alle involverte parter, store og små, må man komme til enighet med. Det politiske- og administrative livet må spille på lag. Hel provinsen, Málaga by, næringslivet o.a. må trekke sammen for å komme videre. Det gjøres en formidabel jobb daglig for å få alt dette på plass. Litt av en jobb. Vi krysser fingere.

Hva skjer med Peña Oso Polar?

Foreløpig ligger vi på været og ser det hele an. Vi skal selvfølgelig opprettholde vårt Oso Polar med alle de verdier og tradisjoner som er opparbeidet over mange år. Organisasjonen med styre og stell og medarbeidere med forskjellige oppgaver skal være der. Vi håper gamle medlemmer vil være med videre og at nye kommer til. Når det gjelder utgangspunktet – Málaga CF – får vi fortløpende informasjoner og vi forholder oss til det.

Informasjon om utvikling i Málaga CF, seriestarten, adgang til matcher, medlemskap i Peña Oso Polar, aktiviteter, osv. vil fortløpende bli publisert på våre Facebook-sider. Miljøet skal bevares og utvikles!

Hva med framtiden?

Tja! Det eneste vi føler oss sikre på er at fotballverdenen vil bestå. Spørsmålet er i hvilken form. Fotballen vil alltid være med oss. Vi må bare tilpasse oss og få det beste ut av det når vi er ferdig med Corona-tåka.


Kontakt med La Peña Oso Polar

Vi i Peña Oso Polar – den eneste offisielle norsk/svenske supporterklubben til Málaga CF – arbeider hele tiden for å gjøre tilbudet til medlemmer og følgere bedre. Vi benytter Facebook og e-post.

Vil du bli med i supportergruppa Peña Oso Polare eller dra på fotballkamp med Málaga CF når serien omsider kommer i gang igjen, ta kontakt på: www.facebook.com/pena-oso-polar 

E-post: penaosopolar@gmail.com

Av Fredrik Alnæs, Málaga de Noruega

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.