Månedsmagasinet på Costa del Sol
Selvkjørende buss i Málaga

Málaga har blitt den første byen i Europa med en selvkjørende buss. I en prøveperiode på en måned vil bussen sirkulere i provinshovedstadens gater. Under premieren demonstrerte bussjåføren, Antonio Padilla, som har over 25 års erfaring fra bransjen, hvordan bussen navigerer i trafikken uten at han behøver røre ved ratt, bremse eller gir. “Jeg nyter virkelig opplevelsen. Det har alle muligheter for samarbeid i fremtiden,” uttalte Antonio Padilla i et kryss hvor bussen stanset av seg selv ved et rødt lys. 

Bussen er 100 prosent elektrisk. På strekningen til og fra Málagas sentralbanestasjon kjører bussen av seg selv. På en viss strekning ved Paseo del Parque kjøres den manuelt på grunn av biltrafikken, mens strekningen Paseo de los Curas kjøres semi-manuelt.

I den neste måneden vil bussen sirkulere tirsdag til lørdag kl. 10-14 og er åpen for offentligheten, hvis man ønsker å prøve en tur. Det krever bare at man reserverer plass på:

www.emtmalaga.es eller www.automost.avanzagrupo.com eller i teltet på Plaza de la Marina.

(Kilde: Diario SUR)

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.