Månedsmagasinet på Costa del Sol
Málaga ønsker online-folket velkommen

Málaga ønsker online-folket velkommen

Málaga WorkBay er Málaga kommunens nyeste initiativ (gjennom det kommunale selskapet ProMálaga) for å lokke nasjonale og internasjonale online-arbeidere – også kalt distansearbeidere – til byen. Dette skjer via tilbud om etableringshjelp for å finne bolig, lege, få NIE nummer, finne skole til barna, møtelokaler og etablere nettverk etc. ved ankomst. Prosjektet skal med andre ord gjøre inngangen til livet i Málaga lettere.

Initiativet er en del av kommunens plan for ny økonomisk vekst. Málaga kommune ønsker å fremstå som en attraktiv og nytenkende by med ideelle fasiliteter for folk som jobber online.  Prosjektet har nettopp blitt presentert av Málagas borgemester, Francisco de la Torre, og Rosa Sánchez, som er byrådsmedlemmer med ansvar for turisme, markedsføring og investeringer. Sammen understreket de byens egenskaper og styrker: den store mengden av allerede etablerte bedrifter, det høye universitetsnivået, den kulturelle bakgrunnen, byens Smart City-modell og, ikke minst, byens teknologipark.

Det nye prosjektet markedsføres intenst – også digitalt med blant annet videoer på sosiale medier og via hjemmesiden www.malagaworkbay.com. Videre har man produsert en reklamefilm, hvor byens nåværende online-medarbeidere forteller om deres erfaringer med å jobbe online fra Málaga. De nevner spesielt byens sikkerhet, klima, livskvalitet, infrastruktur, de internasjonale skolene og den brede kulturen. 

Málaga har i de seneste årene fått gode anmeldelser verden over, blant annet en tiendeplass i organisasjonen The Best European Destinations fra november i fjor med kommentaren:

”Ofte tenker man bare på sol og strand, men byen har mye mer å by på. Málaga er perfekt for familier, men også for digitale nomader, single og par.”

(Kilde: malaga.eu)

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.