Månedsmagasinet på Costa del Sol

Odd Fellow er en mangfoldig organisasjon og har medlemmer av alle trosretninger, raser, kjønn, yrker og evner med over 600 000 medlemmer i over 10 000 loger i 30 land men våre to loger er de eneste Odd Fellow-logene i Spania.

De tre kjedeledd som ses i Odd Fellow Ordenen symboliserer Vennskap , Kjærlighet og Sannhet. Grunnprisipper med visjoner om å være mot andre som du ønsker de skal være mot deg og dine, er i høysetet.

De tre cirkler.

Våre to lokale loger, søsterloge Andalucia nr.1 og broderloge Costa del Sol nr. 1 holder begge til i Fuengirola, og hører til under den Uavhengige Storloge for Kongeriget Danmark, I.O.O.F.

Storsire Erling Stenholdt Poulsen og Storrepr

Hva er Odd Fellow ordenen :

Odd Fellow-ordenen er ikke en religion eller en religiøs forening. Faktisk snakker vi ikke om religion eller politikk i det hele tatt, da dette ofte deler folk

Ordenens hovedmål har både et etisk og et humanitært mål:

  • Ett etisk rettet mot den enkelte
  • Ett humanitært rettet mot det lokale, nationale og internationale – utenfor ordenen.
Storsire Eling Stenholdt Poulsen og Storrepresentant Lill Sander.

Et av våre hovedformål er å drive veldedig arbeid. Dette gjør vi utelukkende i vårt nærområde, hvor hjelpearbeidet vårt har direkte innvirkning på menneskers liv og hverdag. Eksempler på dette er at vi deler ut matposer til jul og annen direkte innsats.

Så vårt arbeide har et humanitært mål samtidig med ,at vi arbeider med oss selv i den personlige utvikling, man gjennomgår ved å delta i vårt arbeid i logen, samtidig med at vi støtter og hjelper hverandre i et fellesskap og nettverk som logelivet også gir.

For å samle inn penger til veldedige formål arrangerer broderlogen også en dugnadsfest en gang i året og i dette året er veldig spesielt fordi vi feirer broderlogens 20-årsjubileum på Costa del Sol. Denne gallafesten finner den sted 18. november i Fuengirola og er åpen for alle og overskuddet går direkte til vårt hjelpearbeid for utsatte i vårt nærområde.

I februar 2023 hadde søsterloge Andalucia nr.1 den glede av å feire vår 25-års stiftelsesdag. Da hadde vi stor fest med gjester fra Danmark, Norge og Sverige, og alle koset seg og gav uttrykk for dette. I forbindelse med Jubileet delte vi ut Donasjoner til blant annet Røde kors, lokalt og Caritas i La Cala med til sammen €5.500,-. Søsterlogen har gjennom alle disse år donert mange penger til lokale organisasjoner, og det vil vi fortsette med å gjøre. Søsterlogen samler inn penger ved hovedsakelig lotterier og basarer.

Jubileumsfesten.

Vi skal ha vår årlige Julebasar den 25. november 2023. Der vil det bli stort lotteri med flotte gevinster. Det vil også bli salgsbod med hjemmelagde julekaker, kransekaker, sild og diverse. Det vil bli mye spennende som skjer.

Vi ønsker ikke å bli oppfattet som en hemmelig og lukket forening. Tvertimot søker Ordenen å være åpen om sitt arbeide. Der er dog enkelte ting, vi holder for oss selv. Den som står foran en innvielse eller en gradetildeling skal ha en unik opplevelse, som vil bli husket resten av livet. Sammenlign med en julegave som ikke er pakket inn. Nei vel? Ingen forventning = ingen spenning.

Odd fellow logene, henvender seg til alle, i alle aldre, fra alle samfunnslag og som søker fellesskap og samhold. Vi har et frirom fra hverdagens travelhet. Her fordyper vi oss i personlige og essensielle emner og slutter alltid våres møter med hyggelig selskapelig samvær. Mange mennesker opplever hverdagen som travel, hektisk og til tider stressende, men i vores Odd fellow loger med både danske, norske, svenske og finske medlemmer, finner vi den indre ro, en dypere mening med tilværelsen og et fast og livslangt holdepunkt i en verden, som ofte er preget av uro og forandringer.

Vi møtes to gange om måneden, fra januar til mai og fra september til desember

Vi møtes også til uformelle sammenkomster på cafe eller restaurant og utflukter utenom logeaften for at alle kan ta del i det vi står for, selv om de ikke er medlemmer. Vi er sammen på tvers av forskjellige hverdager, interesser og dagligdags problemer.

Hva kreves for å bli medlem? En vilje til å jobbe med seg selv for å bli et bedre medmenneske og et hjerte som er åpent for å være der som støtte og hjelp for de som trenger det.

Interesserte kan ta kontakt på email info@costa-del-sol.oddfellow.dk eller sende os en besked via vår lokale Facebook-gruppe https://www.facebook.com/groups/oddfellowscostadelsol

Du kan lese mer om Odd Fellow på www.oddfellow.dk

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.