Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Sjømannskirken (Juni 2021)

Vi i staben på Sjømannskirken ønsker alle en riktig god sommer!

Sommerstengt kirke

Sjømannskirken har heller ikke i år anledning til å ansette sommervikarer, og vi må dessverre holde sommerstengt. Siste åpningsdag før stengingen blir 11. juli. Vi åpner dørene igjen søndag 15. august kl. 11–14. Vår beredskapstelefon (tlf. 650 446 348) er betjent hele sommeren, og hit kan du ringe dersom du opplever en vanskelig situasjon, sorg eller krise.


St. Hansaften på El Campanario 2021

Vi feirer St. Hans og årets lyseste kveld i patioen på Sjømannskirka 23. juni kl. 18–21 med spekemat, quiz, sommermusikk og hyggelig samvær for liten og stor.

Norsk forenings quizmastere bidrar med quiz av høy kvalitet. Sjømannskirka stiller med spekematasjett med skinke, potetsalat, eggerøre og flatbrød. Det blir kake og kaffe til dessert. Vi har egen barnemeny med pølse, brus og kake, og bassenget er åpent. Musikeren vår, Magnus, bidrar med sommermusikk av blant annet Alf Prøysen.

Du er hjertelig velkommen!

Av hensyn til matserveringen ber vi om påmelding innen mandag 21. juni på www.sjomannskirken.no/sthans. Voksenmeny: €10,– Barnemeny €5,–


To minutter med presten, juni 2021

En liten gutt våknet dagen etter bursdagen sin, slo øynene opp, trakk pusten og sa med lengsel i stemmen: «Nå er det over!»

Sånn kan det kjennes nå i overgangen mellom vår og sommer i kirkeåret. «Festhalvåret», med advent, jul, påske, himmelfart og pinse er bak oss. Vi kaller tida framover for «Treenighetstiden». Den varer helt fram til neste advent og handler om hvordan det å tro på Gud kan påvirke livene våre.

Tekstene vi leser og preker over framover handler om hva det betyr, alt det vi har hørt om han som kom til jorda og ble en av oss, led og døde som en av oss, og som sto opp og ble tatt opp til himmelen. Hva betyr det for oss – her, nå? Gud sier det så sterkt som at vi skal «elske» alle mennesker. Det kan være krevende – ikke alle er likandes, og mange (de fleste) er nokså ulike oss selv. Men vi er likevel bedt om å «elske» alle. Hvordan? Det handler Treenighetstida om.

Hvordan kan jeg, og vi sammen, bruke tiden og kreftene våre slik at andre mennesker får det litt bedre, og jorda får litt færre problemer? Ha det i bakhodet, så er du i Treenighetstidens ånd i sommer.

God sommer!

Jon Aalborg

Sjømannsprest/daglig leder Costa del Sol

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.