Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Sjømannskirken (Januar 2023)

Del

Høyt skydekke

Har du noen gang hørt meteorologen melde at kommende uke ventes ekstra høyt skydekke?  At nå gjelder det å komme seg ut. At det i de nærmeste dagene blir det gunstige forhold til å heve blikket og se seg omkring. Til å la blikket saumfare horisonten. Til å si farvel til gamle begrensninger. Til å sette seg nye mål.  Til ikke å la andre begrense deg. 

Kanskje ikke. Men det du har hørt om og ikke minst opplevd, er lavt skydekke.
Det er som om et lokk legger seg klamt over oss. Vi får ikke øye på horisonten. Sansene når ikke fram til rett adresse, men kommer tilbake uten at de har med seg noe nytt. Noen ganger føles det som om skodda følger med inn i kroppen vår når vi puster inn.

Noen har opplevd religiøst lavt skydekke, der de fikk kristendommen tredd nedover ørene som en stram og kløende lue på en tåkete vinterdag. Og for å fri seg fra dette lave skydekket, har de vent ryggen til alt som heter både himmel og kristenmanns blod.

Jeg vet ikke hvorfor det blir slik. Men kristendom er ikke å leve under lavt skydekke. Og ikke under dekke av noe som helst annet heller. Under dekket av å være from og ha riktige meninger. Det blir det bare slit ut av. Det er strevsomt å holde tunge skyer oppe ved hjelp av egne armer.

Bibelens langtidsvarsel for livet vårt lyder slik: «For så høyt har Gud elsket verden …»

Dette varslet om høyt religiøst skydekke handler om at jeg er fri å være den jeg er. 

Fri til å leve under en åpen himmel ingen kan ta fra meg. For jeg er: Fri i forhold til fortid.

Fri her og nå. Fri framover.

Derfor: Fortsatt godt nyttår – under høyt skydekke!


Øyvind Kvarstein

Vikarprest på Sjømannskirken Costa del Sol


Kunstutstilling i Sjømannskirkens kafé

Utstillingen Refleksjoner ved Gunnvor Sørhus vil henge fremme til 9. februar. Gunnvor har hatt flere separate utstillinger og utstillinger i grupper i Norge og i Andalucia. Hun er medlem av gruppen Artic Circle. Hun jobber for det meste med akryl og olje, maler mest figurativt, men også abstrakt.

Fredag 10. februar kl. 12.00 blir det åpning av ny kunstutstilling med gruppen Artic Circle. Gruppen er tilknyttet Norsk Forening og har holdt på i snart 16 år. Utstillingen varer frem til 30. mars.


Konserter på Sjømannskirken

Konsertstart kl. 19.00 Konsertkafé fra kl. 18.00

Torsdag 9. februar

Dylan og Cohen – to stemmer om livet og kjærleiken

Velkommen til konsert med sanger og tekster fra artistene Bob Dylan og Leonard Cohen. Mange har et nært forhold til de sterke låtene og tekstene Dylan og Cohen har laget, og denne kvelden blir et godt knippe av disse tolket og presentert av Oddi Nessa (sang/gitar), Vera Henriksen (sang), Åsmund Orten (tekstlesing) og Magnus Køhn (piano).

Billetter €15,-                                     

Fra top venstre: Oddi Nessa, Vera Henriksen, Åsmund Orten og Magnus Køhn. 


Torsdag 16. februar               

Romantisk aften – Tekster og toner om kjærlighet

Denne kvelden får vi besøk fra Sjømannskirken i Albir. Sanger Hilde Idsø vil synge sanger som ofte er brukt i vielser. Vi får blant annet høre How long will I love you, The rose og Fordi jeg elsker deg. Aud Yngva Aasen leser tekster om kjærlighet fra Bibelen og kirkemusiker fra Sjømannskirken i Albir, Stein M. Mangersnes, spiller brudemarsjer på orgel. Gratis adgang. Kollekt til Sjømannskirken.

Stein M. Mangersnes, Hilde Idsø og Aud Yngva Aasen.

OBS! NYE ÅPNINGSTIDER: ONSDAG-LØRSDAG 11.00-15.30

SØNDAG ER LIK SOM FØR.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.