Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Bli med til postkontoret

Tverrfaglig og lekbasert læring på sitt aller beste: Kontaktlærer for 1. trinn, Cathrine Fjeldly på den norske skolen i Málaga, imponerer med sitt dedikerte engasjement når det gjelder å lage undervisning som slår an hos elevene. Denne gangen har hun tryllet frem et postkontor der elevene utfolder seg og forserer mange fag og læringsmål, samtidig som de leker og koser seg.

På postkontoret kan elevene kjøpe kort eller brevark. Det er et stort bord der hvor det ligger forslag til fine setninger som kan skrives på kortene. Det er lov å tegne litt på kortene, så de blir fine. Etterpå går elevene tilbake til kontoret, der det er køsystem. Elevene trekker et kønummer, og kan bestemme seg for hvilket frimerke de skal kjøpe mens de venter på tur. Det er forskjellige priser, og alle har en liten pose med lekepenger de betaler med. Hvis man har penger til overs, er det også hjemmelagde flaxlodd der, så elevene kan skrape frem flotte premier. Postbilen suser forbi. Den er laget av en plastboks, med plass til mange brev i. Bilen kjøres av en ekte postmann, Isak, som har rolleskilt rundt halsen. Alle elevene har egne postkasser på døra og håper på brev.

På postkontoret kjøper vi fargerike kort, brevark, frimerker og konvolutter, eller flaxlodd. Alle elementene i leken er hjemmelaget. Elevene har vært med å klippe ut frimerkene.
Friden har funnet et setningskort med fotball på, og skriver ordene derifra over på sitt eget kort. “Du er god til å spille fotball”. På kortet står allerede setningene “Du er kul” og “Du er rask”. Han har også tegnet fint på kortet. Leah Birgitte vil skrive «God Jul» til en venn.
Postmannen Isak i tjeneste.

Skoleball

Den danske og den svenske skolen på Costa del Sol var invitert da den norske skolen arrangerte skoleball for ungdomstrinnet i november. Ballet ble åpnet med barnevennlige festbobler i glasset, etterfulgt av tradisjonell og stilfull polonese. Gjestene ble servert deilig middag og dessert, før det ble diskotek og full fest til langt på kveld. Det ble et særdeles vellykket arrangement der de nordiske ungdommene på kysten oppførte seg eksemplarisk, fikk møte hverandre, more seg og bli kjent.

Diskotek i skolens patio. Det var stor stemning når den flotte ungdommen fra de nordiske skolene på Costa del Sol hadde skoleball.
Ballfotografering hører med. Dette er jentene på 9. trinn på Den Norske Skolen, Málaga.

Søk skoleplass nå:

Søknadsfrist for elever skoleåret 2023/24 er den 1. februar. Kort tid etter søknadsfrist, fordeles plassene basert på skolens inntaksreglement, i tråd med friskoleloven. For mer info om søknadsprosessen, se skolens hjemmeside www.dnsmalaga.com. Eventuelle restplasser fylles etter ventelisteprinsippet. 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet