Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Sjømannskirken (Februar 2023)

Tap ikkje håpet …

Mange er usikre for framtida og med god grunn; Klima, fattigdom, krig, flyktingar og katastrofer.  Men om det kan synest håplaust, så er det framleis håp for verda. For tanken på at ting kan bli betre, tanken om at gode ting kan skje, er med å halde oss oppe.  

Vi er no komne langt ut i februar, men likevel syng adventssangen av Eivind Skeie: Tenn lys – i minnet. Å tenne lys er å håpe, men kva håpet inneheld, kan ikkje samlast i eitt lite notat.  Berre ta eit ark og skriv ned alt du håpar på. Eg trur lista blir lang.   

Då Jesus blei født, hadde israelsfolket det ikkje bra. Dei var under okkupasjon av romarane. Ut frå dei gamle profetiane skulle det bli født ein konge. Dei håpte på at denne kongen skulle kaste ut romarane og skape fred. Men så kom det ein liten baby, eit lite barn i staden. Ein fredsfyrste, ikkje ein mektig militærkonge. Jesus kom for å skape fred, ikkje berre i det vesle landet der han blei født, men fred for alle menneske over heile jorda. Fred i hjerta våre, og fred mellom menneske og mellom land. 

Då er det viktig med håp. Trua på at ting kan bli betre, at vi ikkje må gi opp. Eg vil gi dykk framtid og håp, seier Gud i Bibelen. Der er ei lita legende som illustrerer håpet: Fire lys brann i ein stake. Det var heilt stille, så stille at ein kunne høyre lysa snakke til kvarandre. Det første lyset sukka og sa: «Namnet mitt er fred. Eg skin så klart, men menneska vil ikkje ha fred, dei vil ikkje ha meg.» Lyset blei mindre og mindre, til slutt slokna det heilt. Det andre lyset sa: «Namnet mitt er tru. Men eg er blitt overflødig. Menneska vil ikkje vite av Gud lenger. Det er meiningslaust at eg brenn.» Så slokna det andre lyset. Bedrøva og med lav stemme sa det tredje lyset: «Namnet mitt er kjærleik. Eg eig ikkje lenger krafta til å brenne. Menneska overser meg. Dei ser berre seg sjølv og ikkje andre rundt seg, som dei skulle elske.» Så slokna det tredje lyset og. Eit barn kom inn i rommet, såg på lysa og sa med augo fulle av tårer «De skal då lyse og ikkje slokne.» Då hørdest plutseleg stemmen til det fjerde lyset: «Vær ikkje redd! Namnet mitt er håp og så lenge eg brenn, kan vi tenne dei andre lysa.» Barnet fant fram ein fyrstikk, og ved å hente lys frå flammen til håpet, tente ho alle dei andre lysa igjen.

Leidulv Grimstad

Sjømannsprest på Costa del Sol

Tid for Tanker – onsdager kl. 12 – 12.45

I februar og mars inviterer diakon Solbjørg Skruklien til Tid for Tanker i kirkens bibliotek. Dette er en uformell samling med tid til refleksjon rundt tema som berører oss i livet. På hver samling er det en innledning på ca 10 min, der ulike personer bidrar. Deretter blir det tid til å dele tanker og samtale om temaet.

15.feb. Å leve med sorg og savn. Solbjørg innleder

22.feb. Fastetid – hva betyr det for oss? Leidulf innleder

1.mars Hva er diakoni og hva er behovet her i dag? Solbjørg innleder

8.mars Tema kommer senere – Åpent for forslag

15.mars Inkluderende fellesskap – ulike behov Solbjørg innleder

Kunstutstilling i Sjømannskirkens kafé

Fredag 10. februar åpnet kunstutstillingen Litt av Hvert med gruppen Artic Circle. De har atelier i Fuengirola og er tilknyttet Norsk Forening. Utstillingen varer frem til 30. mars.

Konserter på Sjømannskirken

Konsertstart kl. 19.00 Konsertkafé fra kl. 18.00

Torsdag 16. februar                  

Romantisk aften – Tekster og toner om kjærlighet

Denne kvelden får vi besøk fra Sjømannskirken i Albir. Sanger Hilde Idsø vil synge sanger som ofte er brukt i vielser. Vi får blant annet høre How long will I love you, The rose og Fordi jeg elsker deg. Aud Yngva Aasen leser tekster om kjærlighet fra Bibelen og kirkemusiker fra Sjømannskirken i Albir, Stein M. Mangersnes, spiller brudemarsjer på orgel. Gratis adgang. Kollekt til Sjømannskirken.

Torsdag 23. februar                  

The King of Swing – Felix Peikli

Velkommen til en STOR aften med en av verdens fremste eksperter innenfor stilarten som gav Benny Goodman kallenavnet The King of Swing, Felix Peikli, klarinett. Som kunstnerisk leder for Norsk Jazzorkester og Jazz Music Norway, musikk kurator på Club Gustav (Hotel Amerikalinjen), samt utallige turneer og opptredener internasjonalt som solist og kapellmester, fremfører han virtuose og fengende rytmer og melodier på Sjømannskirken sammen med sin pianist Philip Granly.

Billetter €25,-

Torsdag 9. mars           

Kjell Elvis

Kjell Elvis både ser og høres ut som The King. Men han har også det som bare et fåtall artister har; en spontanitet og utstråling som fanger og begeistrer ethvert publikum. Dette og en fabelaktig evne til å «gripe øyeblikket» gjør konsertene hans til særs varme og gode opplevelser for publikum.

Billetter €20,-

For å kjøpe billetter til konsertene:

https://www.sjomannskirken.no/kirke/costa-del-sol/aktuelt/varens-konserter/

Salmekveld

Torsdag 2. mars kl. 19.00

Kirkerommet skal fylles med vakre toner fra salmeboken denne kvelden. Det blir mye allsang, enkelte soloinnslag og kirkemusiker Magnus Køhn har med seg gjestemusikere til å akkompagnere det hele. Etter sangstunden dekkes det på til kveldsmat. Arrangementet starter kl. 19.00 og har fri entre. Kollekt til Sjømannskirken.

Fastgiveraksjon på Sjømannskirken!

Visste du at vår økonomi i stor grad baserer seg på gaver gitt av våre støttespillere? For å opprettholde de tilbudene vi har på Sjømannskirken på Costa del Sol, med gudstjenester, barne- og ungdomsarbeid, kafé, konserter, beredskap og oppsøkende arbeid samt mye annet, trenger vi din støtte.

Første uken i mars skal vi ha en fastgiveraksjon, og du er herved invitert til å bli med på laget ved å tegne deg som fastgiver.

https://www.sjomannskirken.no/kirke/costa-del-sol/gi/

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.