Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Med hjertet i halsen satt 3. trinn og ventet spent på at noen skulle banke på døren. De hadde nemlig fått et brev på kodespråk som fortalte at romvesenene skulle komme på besøk. Romvesenene var på befaring, for de hadde sett fra verdensrommet at menneskene på jorda har noe rart som kalles religion, og at de bestemmer ting sammen, noe som heter demokrati.

3. trinn forberedte flotte presentasjoner av religionene kristendom og jødedom, og tegnet forskjellige bilder av kirker som de skulle vise til romvesenene. De var mer enn klare da det endelig banket på døra. Det var et romvesen som hadde kidnappet, og nå kom bærende på, selveste rektor Trude!

Selvfølgelig var det lett å se at det bare var en tulledrakt som gjorde at det så ut som Trude ble båret av et romvesen, men rektor sto i rollen slik at leken ble spennende og engasjerende. Presentasjonene ble fremført med seriøsitet og overbevisning, mens Trude oversatte informasjonen på romvesenenes språk

Demokrati og medborgerskap var hovedtema en hel uke i november. Spennende innfallsvinkler gjennom sentreringsfagene samfunnsfag og KRLE, hektet elevene på. Rektor Trude Jahren hadde skrevet et inspirasjonsdokument for lærerne om romvesen-historien. Lærerne sto fritt til å bruke dette, eller lage egne læringsstier om demokrati og medborgerskap. Det ble en uke med høyt læringstrykk, engasjement og lek – slik vi foretrekker det, både store og små, på Den Norske Skolen, Málaga.

Godt nytt år!

Høsten 2022 var hver eneste skoleplass på skolen fylt opp. Det vil si at vi har hatt 140 elever, og for første gang har skolen vært fulldelt. Det vil si at ingen klasser har vært sammenslått, og at alle alderstrinn har hatt egen kontaktlærer. Det er aller første gang i skolens historie.

-Selv om 2023 banker på skoleporten, er vi kun halvveis i skoleåret og har egentlig ingen nye nyttårsløfter. Vi har de samme målene og de samme løftene hvert år. Vi skal fortsette det systematiske arbeidet med å lage best mulig skole og opprettholde de høye ambisjonene vi har på elevenes vegne, uansett om de er her et halvt år eller går her hele skoleløpet ut, skrev Trude Jahren i sin nyttårstale.

Ikke minst på dager med avslutninger og andre fellesarrangementer har alt gått overraskende greit, takket være foresatte, ansatte og elever som har samarbeidet og stilt opp med en imponerende innsats, stort engasjement og positivitet, sier Trude, og legger til at hun spesielt vil takke FAU (foreldrenes arbeidsutvalg) som har engasjert seg veldig i elevenes sosiale miljø, både i og utenfor skolen.

Stor pågang etter elevplasser Den 1. februar er søknadsfrist for skoleplass skoleåret 2023/24, og en søknad levert innen fristen høyner sjansene for å få tilbud om en plass. Elever ved skolen har benyttet fortrinnsretten sin innen fristen den 10. desember, og det ser ut til at vi fortsatt har noen ledige plasser som tilbys nye søkere som har søkt innen fristen. Deretter fordeles plasser etter ventelisteprinsippet. Les mer om søknadsprosessen på skolens nettside, www.dnsmalaga.com.

Vi har hatt et flott første halvår, med rekordmange elever. Juleavslutningen gikk knirkefritt takket være alle som gjør en formidabel innsats, for hverandre og for skolen vår.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.