Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Den Norske Skolen (Januar 2021)

-2020 skulle vise seg å bli et år der vi som medmennesker og sosiale vesener ble stilt overfor store prøvelser med store begrensninger i mobilitet, sosialt samvær og fysisk nærhet. men det er nå engang sånn at stilt overfor slike prøvelser, har vi mennesker en tendens til også å vise oss fra vår beste side, til å reise oss og vise styrke, omsorg og medmenneskelighet. Og ikke minst gi hverandre håp. -Ingen kan forutsi hvordan det kommende året vil bli, ingen kan gi noen garantier for at alt blir som før. Men jeg har håp. Jeg har håpet om at uansett hva 2021 vil bringe, vil vi “stå han av” – sammen.

– Avsnittet er Trude Jahrens ord, hentet fra bloggen, Rektors hjørne, på www.dnsmalaga.com

Vi lar rektor Trude Jahrens ord være toneangivende for dette nyttårssinnlegget fra Den Norske Skolen, Málaga. Hele høstsemestret på Den Norske Skolen, Málaga ble nemlig gjennomført med fysisk oppmøte i skolebygget i Benalmádena. Noen begrensninger og tiltak har vært nødvendige, men siden skolen så langt har vært lite berørt av pandemien, har den vært et daglig sosialt holdepunkt for elevene våre. Dette er vi utrolig glade for, og krysser fingre og tær for at vi også gjennom resten av skoleåret greier å unngå hjemmeskole og klasser i karantene. Vi har håp, og troen på at 2021 skal bli et bra år for alle på skolen vår.

Luciatoget sang elever og lærere velkommen grytidlig mandag morgen.

Innholdsrik skole

Under innspurten før juleferien har elevene våre gjort mye spennende, på alle trinn. De yngste elevene har lekt seg med greenscreen og gledet oss med luciakor.  Det har vært juleverksted, intens øving på sang, rap og spill mot juleforestillingen (som i år ble levert digitalt). Flere elever har jobbet med podcastutgivelser, det har vært kreative, rike matteprosjekter, innsamlingsaksjon for røde kors, nyttårsturneringer både på padel- og golfbanen, for å nevne noe. 

Elevrådet arrangerte matvareinnsamling for å hjelpe de fattige i Benalmádena til jul. Her poserer elevene sammen med representantene fra det lokale Røde Kors, som er kommet for å hente varene.

Lokalavis

Et av prosjektene som utmerket seg på tampen av det gamle året er syvendetrinns meget aktuelle avisproduksjon. En 20-siders, meget imponerende avis ble skrevet og produsert av elevene selv, som har jobbet som ekte journalister med å gjøre research, finne relevante saker for avisen, gjennomført intervjuer både internt og via telefon til eksterne kilder. Avisene layout og illustrasjoner er også i stor grad levert av elevene selv.  -Det har vært et utrolig morsomt prosjekt å jobbe med, uttrykker kontaktlærer Magnus Linseth. -Vi har arbeidet tverrfaglig i norsk, samfunnsfag og spansk. Norske og spanske aviser er heldige hvis denne gjengen bestemmer seg for å bli journalister, konkluderer den stolte læreren.

Vi anbefaler leserne av det norske magasinet å gå inn på skolens hjemmeside, www.dnsmalaga.com, og lese avisen til syvendetrinn, som inneholder lokale og aktuelle saker for nordmenn på Costa del Sol.

Gikk du glipp av årets juleforestilling? Den ligger i sin helhet ute på skolens hjemmeside www.dnsmalaga.com.

Ledige skoleplasser

Søk nå! Tiden er straks inne for å levere søknaden, for den som ønsker å sikre seg skoleplasser skoleåret 2021/22. Allerede den 1. februar er fristen for å søke skoleplass. Det betyr ikke at det er umulig å søke senere, men etterdenne fristen danner skolen seg et bilde av pågangen og planlegger bemanning og klassestørrelser utifra elevgrunnlaget. Den tidlige fristen er satt for å sikre at elevene våre det beste mulige skoletilbudet. Søkere som melder interesse etter fristen blir tildelt plasser etter ventelisteprinsippet og kapasiteten på trinnene.

Av Nina C. Kaasin Simarud

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.