Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Sjømannskirken (Januar 2021)

2 minutter med presten

«Et annerledes nyttår» 

Livet kan snus på hodet for oss alle på svært kort tid, slik hele verden ble vendt opp-ned av pandemien for et lite år siden. «Annerledes» er det ordet som nå ved nyttår oftest brukes om 2020. 

For noen døgn siden mistet noen alt i leirskredet i Gjerdrum. Når dette skrives nyttårsdagen, er det blitt sannsynlig at noen har mistet livet. Det betyr at andre i så fall har mistet sine kjære.  

La oss nå i starten av 2021 tenke både på de som er rammet i Gjerdrum, og på de som er rammet av pandemien. Ikke glem alle de som fortsetter å hjelpe og som står i utsatte jobber eller melder seg som frivillige. 

2021 blir ganske sikkert også et «annerledes år». La oss ta lærdommene vi fikk i 2020 med oss inn i 2021. Ikke la det vi har gått gjennom, være forgjeves! 

Ta vare på hverandre, også når det koster. Ta den praten du vet, spør om noen trenger noe, legg en mynt i koppen til henne utenfor supermarkedet. Vær snill! 

Nyttårsdag er Jesu navnedag. Navnet Jesus betyr «Gud frelser». Hans hender på jorda er våre hender. Bruk dem godt for hverandre. Da er mye gjort. 

Godt nytt år.

Jon Aalborg

Sjømannsprest på El Campanario


Strikkekafe på Sjømannskirken, våren 2021.

Ta med strikketøyet ditt på tirsdager kl 18.00-20.00, og kom for prat, sosialt samvær og strikking!

Strikkekafeen har vært en liten trøst for en del av oss gjennom en stille høst på Costa del Sol. Unge og gamle fra ulike steder langs kysten har møttes og hatt glede av hverandre. Vi fortsetter og møtes på nyåret. Vi tar gjerne imot flere i flokken! Vi tar godt imot nyankomne, så det er ikke skummelt å komme alene.

Sjømannskirken serverer kaffe og noe enkelt til kaffen. 

Gjestehusleder Torbjørg Aalborg er vertskap på kveldene. 

Velkommen!


Lesesirkel på El Campanario, våren 2021

Vi vil gjerne dele og spre leseglede. I disse tider er det vanskelige å møtes til store arrangementer. Vi inviterer derfor til mindre samlinger, slik at vi kan møtes også i krevende tider. 

Hver tredje uke møtes vi for å samtale om en bok vi har lest. Fire leseglade, engasjerende mennesker har sagt seg villige til å innlede om en bok de har lest og som de gjerne anbefaler andre. Etter deres meget korte innledninger, vil vi samtale om bøkene. Vil du helst kun sitte og lytte, er det også lov. Programmet starter klokken 18.00. Magnus Køhn innleder hver kveld med musikalske innslag. 

Første kveld med Lesesirkel er torsdag 11. februar. Kvelden innledes av Einar Askvig, med boken Pesten av Hanne Vibeke Holst.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.