Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Fra åpningsdagen

Foreningen er åpen mandag – fredag på 11.00-14.00. Lørdag kl. 11.00 -15.00.

Gjeldende smittevern-regler må ivaretas til enhver tid.

Boulegruppa. Spillingen kom i gang så snart Foreningen åpnet igjen. Lars Thorbjørnsen møter dere på boulebanen bak Foreningen, mandag, onsdag og fredag kl. 11.00. 

Fotballgruppa. Er det aktuelle kamper, åpner Foreningen dørene for TV, mat og drikke. Dag og klokkeslett postes på Facebook og i Foreningen.

Fuengirola-Quizen. Hver onsdag kl. 19.00. Quiz-mastere er Arne Bjørndal og Tone Elizabeth Hølland.

Fuengirola-Quizen tilbake til Norsk Forening

Etter to år pause, ønsker Norsk Forening igjen velkommen til Fuengirola-Quizen. Mange ønsket Quizen tilbake da Foreningen utvidet lokalene med den store toldoen. Frivillige i Foreningen, med Helen og Jarle Gusjås, Randi Brekke og Lill M. Sander i spissen, legger til rette for vellykkede seanser. Quiz-masterne Arne Bjørndal og Tone Elisabeth Hølland er ansvarlige for konkurransen. Første quiz var 9. september. Alt fungerte storartet og at alle frammøtte var strålende fornøyde. 

Lett blanding-lagets glade vinnere og Quiz-master Tone Elisabeth.

Vår entusiastiske Arne Bjørndal forteller litt om dette gjenoppståtte Quizen i Norsk Forening:

Stedet der vi arrangerte quiz før pandemien er lagt ned, så vi måtte finne nytt lokale. Flertallet ønsket å returnere til Foreningen, mens Sjur Espen ønsket å fortsette i havna. Løsningen er ikke ideell for nå arrangeres to quizer på samme dag og tidspunkt. Siden vi tidligere arrangerte quiz i Norsk Forening på onsdager, har vi beholdt samme dag og tidspunkt. Det hadde vært best for alle om de quizene kunne vært arrangert på ulike dager, men mindretallet er ikke med på det, så er det ikke annet å gjøre! Jeg tror at flere som kommer på quizene i dag, gjerne også kunne tenke seg å dra på den andre.

Samarbeidet med Foreningen har gått som smurt. Foreningen stiller mannsterkt opp og serverer variert og god mat og all slags drikke. Alle nøye med å overholde Corona reglene som gjelder på serverings- og utesteder, så ingen problemer med dette.

Vi har en del gjengangere når det gjelder lag, og i år har «Lett blanding» etablert seg. Men flere kommer med gode navn: som gjengangeren «Quiz Concept» 

Vi prøver å lage quizene slik at alle kan svare på flere ting. Samtidig er jo dette en konkurranse med mye heder og ære til vinnerbordet, så vi må ha spørsmål som skiller «klinten fra hveten». Men Tone Elisabeth og jeg vet jo godt at aldri noen skal gå poengløse fra våre quizer.

Quizen er åpen for alle som gjerne vil pirre de små grå, nyte mat og drikke i hyggelige og sosiale omgivelser. Det som er viktig er at folk som har lyst, kommer til Foreningen og blir med. Det er mest moro når det er fullt hus.

Det lille intervjuet

Gullgutten Ingvar Thorsholt, ”Verdens beste boule-banemester”

Ingvar Thorsholt ble i fjor på Boulegruppas 25 års-jubileum, kåret til  ”Verdens beste boule-banemester – ikke uten grunn. Ingen har som han, i årevis, raket baner, plukket søppel og kjøpt sand for egne penger, for å holde boulebanene våre i topp stand. Han står med raka i handa og tar i mot spillerene tre ganger i uka. Denne staute karen som ønsker alle vel, er en av Boulegruppas beste spillere som kan slå vekk en uønsket kule fra motspilleren. Men så er han også Gullgutten med et skap fullt av pokaler, 16 fra Boulegruppa og 8 førstepremier!

Født i 1933, og oppvokst på en bondegård i Siljan med mye slit og barnearbeide, har har nå blitt 87 år. Han har svennebrev som snekker, selv om det ikke ble hans yrke. Etter militære, Befalskole og plikttjeneste, drev han sammen med fire andre et Pukkverk i Kongsbergområdet. Dette ble solgt til Veidekke AS i 1990. Senere arbeidet han i egen skog nord for Kongsberg.

Jon Einbu, Norsk Forenings-venn, Det Norske Magasin-skribent og Ingvars tur/boule/bestevenn.

Etter at han ble pensjonist i 1999, har Ingvar tilbrakt 20 vintre i Fuengirola. På begynnelsen hadde han en bobil, som kom til god nytte da han hjalp med flyttingen Foreningen til sine nåværende lokaler i 2003. De siste årene har han hygget seg her med samboeren, svenske Ulla. Hjemme venter tre barn og fire barnebarn. 

Han har hatt mange fine bussturer med Foreningen, samt egne bilturer og gåturer i de nære fjellområdene, og selvsagt Boulegruppa. Her traff han Jon Einbu, som ble hans beste tur-venn og bestevenn. Foruten å vinne flere boulekonkurranser, hadde vennene mange fantastiske vandreturer som Einbu skrev om i Det Norske Magasinet. 

Ingvar viser et bilde fra toppen av Mulhacen i Sierra Nevada (3481 moh) i oktober 2009, og sier at han gjerne ha dette bildet på trykk, til minne om sin venn som gikk bort i 2018. 

Ingvar poengterer at Boulegruppas konkurranseregler var slik at man kunne velge lagkamerat. Ingvar og Jon ble et radarpar. Reglene ble senere forandret til kvinne-mann og i dag er det trekning om lagkamerat.   

Ingvars andre hobbyer er bla. konkurranseskyting, fiske og elgjakt. Ingvar var den yngste på laget, og den eneste gjenlevende. Han har en reinokse-fortelling på lager. Disse dyrene blir veldig tamme og kan lære seg enkelte triks. Da han var på leirskolen Langedrag med barnebarnet sitt, sto de i lang iskrem-kø. Sammen med dem sto en reinokse pent i køen og ventet på tur. Da det var hans tur, fikk han en Krones-is uten papir i munnen. Den gikk han pent bort til plenen og spiste den fra bakken. Deretter gikk den tilbake og stilte seg på nytt i køen.

En annen stor hobby er bærplukking. Han viser bilde av ”dagens fangst”, flere bøtter med tyttebær, og ei stor bøtte med multer. Han er nok det vi ville kalle en samler. Han nevner frimerker. Fra elgjaktene har han tatt vare på gevirer. På hytta er veggene fulle. Trekkspill samler han også på. Da en trekkspillsamling ville blitt solgt billig på en auksjon, syntes han det var for ille for selgeren. Enden ble at han kjøpte samlingen på 20 trekkspill til en anstendig pris og nå spiller han trekkspill når og hvor som helst, også på boulebanen! 

Verdens beste boulebane-mester.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet