Månedsmagasinet på Costa del Sol
Norsk Forening Costa del Sol ser lyst på framtiden

Norsk Forening Costa del Sol ser lyst på framtiden

President Gunnar Finholth velkomsthilsen på vegne av Styret:  

Den 14. September blir den offisielle åpningen av Norsk Forening høsten 2020. Det blir en annerledes høst der Corona setter premissene, men Foreningen vil være åpen så medlemmer/fastboende kan ha et samlingspunkt med servering av mat som kjøkkensjefen vil bistå med. Menyen vil bli kunngjort på foreningens Facebook-side.

Ønsker om kvelds-opplegg vil bli vurdert om vi ser at det er behov. Foreningen vil alltid følge de pålagte smitteregler fra myndighetene. Avstand er viktig, og Antibac vil være tilgjengelig ved inngangen. Styret ser fram til en høst hvor alle bidrar til det beste for miljøet, og håper at vi kommer over denne epidemien snarest.

Velkommen til NORSK FORENING

Vennlig hilsen Styret i Norsk Forening Costa del Sol

Formann Ivar Johnsen overrekker pengegaven til Fuensocial.

Vel utført arbeide i sommer

Kjøkkensjef Helen Gusjås og teknisk sjef Jarle Gusjås, reiste tidlig ned til Fuengirola etter ferie i Nord-Norge. Vi har fulgt dem på Facebook. De samlet krefter hjemme, og mye har foregått i Foreningen etter at de kom ned. Vi vil komme til «nye» lokaler. Veggene har skiftet farge og nye skap er innkjøpt, slik at ting har fått et bedre tilholdssted. Også ute har Jarle brukt malerkosten. I tillegg har han vasket ned alle rom.  Ryktene går om at alt er blitt veldig fint. Det er bare å glede seg til å besøke foreningen. 

Målet har vært å ha alt klart til 1. september, slik at Foreningen kunne være åpen noen dager før den offisielle åpningen. Men for at det skal skje, må Foreningen oppfylle de offisielle krav som stilles i Corona-tiden. Bordene må stå med to meters mellomrom slik loven sier. Det blir få bord inne, men fire, fem bord ute under toldoen.

Like viktig som avstand, er Antibac og masker. Alle må ha maske på når de kommer til Foreningen. Helen forsikrer at alt er klart. Den forsiktige for-åpningen kan gi erfaring om hvordan det blir etter den offisielle åpningen. Det hviler et stort ansvar på alle, både medlemmer, andre gjester og de frivillige bak disken, at man er påpasselig angående Covid-19 smitte. Og spennende blir det å se om mange kommer innom.

Første uke vil serveringen bli forholdsvis enkel, sier kjøkkensjefen: Smørbrød og spekemat-tallerken med hjemmelaget potetsalat. Og selvfølgelig vil det serveres nystekte vafler. Det høres fristende ut.

Sensommer i Norge og matoppskrifter i Spania

Dette bildet av naturens gaver kom på mail fra Bodø og jeg sender bildet videre til leserne av Det Norske Magasinet. I Norge meldes det om mye blåbær og sopp, i både nord og syd. Når råvarene er så friske og fristende, er det enkelt å lage noe godt ut av dem.

Det Norske Magasinets nye redaktør, Karethe Linaae, ønsker lage en spalte med spanske og norske matoppskrifter. Det passer oss godt. I Spania er det jo mulig å få tak i nesten alt spiselig. Kanskje noen av våre medlemmer har noen spesialiteter de vil dele med oss andre?

Bildet av naturens gaver fra Nord Norge.

Skrivegruppen har holdt kontakten i sommer. Medlemmene er veldig spente på hvordan høsten blir. Vi møtes digitalt inntil vi kan sees igjen. 

Malegruppen kan ikke si noe om hvordan høsten blir, men alle som har nøkkel til malelokalet vårt kan kose seg og male som tidligere. Det er plass nok til å holde Covid-19-avstand.

Boulegruppen: Alle kan boule så fremt ikke varmen umuliggjøre det. Foreløpig må medlemmene og eventuelle besøkende, ta seg selv til rette. Også her må Covid-19-reglene følges.

Alpingruppen har ikke satt noen dato for start av organiserte turer. Vanligvis starter de i første halvdel av oktober, men i år er det ikke mulig å bestemme noe enda. Beskjeder kommer vanligvis på den enkelte medlems mail.

Hjelpe/Støttegruppen ble dessverre lagt ned i sommer. Driftskapitalen er brukt opp, dessuten er frivillige vanskelig å finne. Ildsjelene Ivar Johnsen og Ivar Brekke, har utført et stort arbeide gjennom mange år med å distribuere hjelpemidler og assistere på mange andre områder. Det vil merkes at gruppen nå er borte. Pengene som ble igjen etter oppgjøret, er gitt til Fuensocial. Det er svært gledelig å høre. 

Solveig Tandberg

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.