Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Den Norske Skolen (September 2020)

Til tross for at Spania ble rødmerket på kartet igjen av de norske myndighetene, kun få uker før skolestart, har skolen også denne høsten ganske godt belegg. Den siste uken i august møtte 94 elever fra 1. – 10. Trinn til skolestart. Brorparten av elevene er fast bosatt i Málagaregionen og har vært elev tidligere eller har søsken på skolen, men også ca. 20 helt nye familier har valgt skolen vår i høst.

Foreldrene imponerer

Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) tok ansvar og gikk til innkjøp av personlige racketer til alle elevene, slik at de kan kose seg rundt bordtennisbordene i friminuttene. I fjor stod FAU for innkjøp av et nytt bordtennisbord, og de har plantet nydelige blomster i bedene før skolestart. Det er uvisst når foreldrene kan starte opp igjen med servering i kiosken, men som erstatning møtes familiene på stranden og på padelarrangementer. Positiviteten og innsatsviljen er imponerende.

Padel og bordtennis er lovlige aktiviteter som både foreldre og elever kan benytte seg av. Alle har fått hver sin racket å spille med på skolen.

Den nye skolehverdagen

Skolen har forberedt seg godt før skolestart, og har etterfulgt alle råd og krav om smittevern mottatt av kommunen, samt delt seg inn i tre sameksistensgrupper, såkalte kohorter. I praksis vil det si at barnetrinnet 1. – 4. Trinn, mellomtrinnet 5. – 7. Trinn, og ungdomstrinnet 8. – 10. Trinn har fått tildelt egne områder for læring og friminutt, samt egne tider for spising. Også læringsperonalet er tilpasset kohortene. Gode vaner for bruk av munnbind, håndsprit, vask og desinfisering av utstyr er etablert, og den nye hverdagen er igang. Skolen har opprettet en egen Covid-19 ressursgruppe, og ledelsen har løpende dialog med kommunen og forholder seg til vedtatte forbehold og justerer disse fortløpende. Før oppstart fikk skolen besøk av en representant fra et eksternt HMS selskap, som gjennomgikk forholdene for å åpne skolen, og han sa seg meget fornøyd med valgene skolen har gjort i forkant, og hadde ingen betenkeligheter rundt å åpne driften.

Ungdomstrinnet har hatt bli-kjent-dag på stranden denne uken, og mellomtrinnet har hatt grillfest i skolegården. Det er lov å samles i mindre grupper, så lenge det tas hensyn og holdes avstand.

For å begrense antall besøkende har foreldremøtene blitt utsatt til i slutten av september. Den som vil i møte med skolen vår nå, må henvende seg på telefon eller på e-post og forhåndsavtale de møtene som ikke kan tas digitalt. 

Ledige skoleplasser

Har du lekt med tanken om å bil Spania et års tid eller mer med familien? Da råder vi deg til å levere inn søknaden så snart du har bestemt deg. Vi har kapasitet allerede etter nyttår. Søknad for skoleåret 2021/22 kan også sendes nå. Søknadsfristen for å være garantert skoleplass går ut 1. februar. 

Av Nina C. Kaasin Simarud

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.