Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Sjømannskirken (September 2020)

Del

2 MINUTTER MED DIAKONEN

LIVET

Livet blir ofte ikke som vi planlegger det. Fra en dag til en annen kan livet bli snudd opp ned. I den tiden vi er i nå med pandemi har nok mange av oss kjent på dette. Planer vi hadde lagt ble ikke noe av, ferien som vi gledet oss til ble kansellert. Bursdagsfeiringen eller bryllupet ble avlyst. Noen har kanskje opplevd slitasje og problemer i samlivet eller økonomiske vanskeligheter. Noen fikk ikke besøk i sommer og har vært alene i flere måneder. Noen har vært syke, andre har mistet sine kjære uten å få være nær og sammen med sin familie.

Livet er uberegnelig på mange måter. Og det er mye som kan tynge oss og gjøre oss fortvilet. Mange kjenner på en usikkerhet, en redsel, andre kan kjenne på ensomhet eller tomhet. 

Jeg tror på en Gud som har sagt at han ønsker å være tilstede i mitt liv uansett hvordan jeg har det, en som kjenner meg bedre enn jeg kjenner meg selv. En som ønsker å gi meg hvile og trygghet, midt i dager som er tunge og vanskelige. Jesus sier: «Kom til meg alle dere som strever og bærer tunge byrder, så vil jeg gi dere hvile.» Matteus 11.28.   Han rekker hendene ut mot oss, ikke bare de som har mye å bære men til alle. Til ham kan vi komme med våre bekymringer og frustrasjoner. Du kan få være sint, gråte, være sliten. Jesus står med utstrakte hender for han har omsorg for oss. 

Jesus ønsker ganske enkelt at vi skal lukke ham inn i vår nød, og invitere ham inn for å lette våre byrder. Han sier «kom».  Han ønsker å gi hvile, tilgivelse, trygghet og fred. 

Solveig Brattgjerd

Diakon, Sjømannskirken Costa del Sol


Åpningstider i høst

Onsdag:            Kl. 11 – 14

Fredag:             Kl. 11 – 14

Søndag:           Kl. 11 – 14  

Gudstjeneste hver søndag kl. 12.


Vil du være frivillig på Sjømannskirken på Costa del Sol?

Kanskje er du ny på Solkysten? Kanskje har du bodd her i en lengre periode? 

Uansett så er du hjertelig velkommen til Sjømannskirken som ligger i Calahonda. For tiden har vi kun åpent onsdag, fredag og søndag kl 11.00-14.00. Da serverer vi alltid vafler og kaffe, og av og til noe mer. 

Sjømannskirken er som samfunnet ellers i stor grad merket av Covid-19. Vi merker at mange nordmenn på Solkysten trenger oss minst like mye som før, og vi må nå arbeide på andre måter. Det er viktig for oss at nordmenn på Solkysten vet om at vi er her for den enkelte. 

Vi merker at mange av våre faste frivillige har reist til Norge for en lengre periode enn vanlig. Det har også dukket opp nye behov som vi trenger frivillige til. Vi trenger derfor nye frivillige! Hvis du er interessert i å bidra, ta gjerne kontakt! En slik kontakt er uforpliktende. Vi kan i første omgang ha en samtale over en kopp kaffe eller på telefon. 

Noen behov har vi identifisert: 

  • ta ansvar for biblioteket, gjerne i samarbeid med en gruppe
  • lede en lesesirkel
  • jobbe i hagen med stell av planter, luking og vanning
  • delta med praktisk arbeid på gudstjenester
  • annet – hva ønsker du å bidra med? 

Vi håper å høre fra deg!

Send mail til Torbjørg Aalborg, gjestehusleder toa@sjomannskirken.no telefon +47 930 40 829 eller +34 650 208 606


Gjestehusdriften innstilles

Gjestehuset er dessverre stengt. Det er veldig beklagelig, men helt nødvendig. «Sjømannskirkens hovedkontor i Bergen i samarbeid med oss her på El Campanario, er svært opptatt av at besøkende på kirken ikke skal bli smittet her, eller bringe smitte inn i kirkerommene», sider gjestehusleder Torbjørg Aalborg. «Selv om gjestehuset er stengt, har kirken åpent onsdag, fredag og søndag. Vi tar smittevern på alvor og ønsker våre besøkende hjertelig velkommen til El Campanario i kirkens åpningstid.» 

Foreløpig er gjestehuset stengt til og med julen 2020. Det er mulig at denne perioden blir utvidet. 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.