Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Sjømannskirken (Juli/August 2020)

Nytt fra Sjømannskirken (Juli/August 2020)

2 minutter med presten

Den tiden vi har sammen

I juli og august er det mange av oss som reiser til Norge, eller andre steder for å treffe familie og venner. Sommerferier er for de heldige fylt av gjensynsgleder. Glede over steder man er glade i, mennesker man har savnet, lukter og smaker som minner om barndom. Slike gjensyn er privilegier vi skal skatte på! Det er som om de minner oss på hva som egentlig er viktig her i livet. I samtaler med folk som vet at de snart skal dø har jeg merket meg at det som virkelig betyr noe – når man ser tilbake på livet sitt – det er relasjonene. Var vi sammen da vi var sammen? Fikk jeg fortalt deg hva du betyr for meg? Ble de irriterende bagatellene for distraherende – eller klarte vi å vise hverandre at vi elsket? Det er kjærligheten mellom oss mennesker som faktisk betyr noe når vi klarer å trekke oss litt ut av de nærsynte problemstillingene og ser livet vårt i en større helhet.  Vi har mulighet til å vise familie og venner at vi er glade i dem når vi treffes i ferien. Hans Børli skriver det så klart:

Junikveld

Vi sitter i slørblå junikveldog svaler oss ute på trammen.Og alt vi ser på har dobbelt liv,fordi vi sanser det sammen.

Se – skogsjøen ligger og skinner rødtav sunkne solefalls-riker.Og blankt som en ting av gammelt sølver skriket som lommen skriker.

Og heggen ved grinda brenner så stiltav nykveikte blomsterkvaster.Nå skjelver de kvitt i et pust av vind,– det er som om noe haster …

Å, flytt deg nærmere inn til megher på kjøkkentrammen!Den er så svinnende kort den stundvi mennesker er sammen.

Caroline LygreSjømannsprest, Costa del Sol


Sommerstengt kirke

Denne spesielle våren har preget oss alle på forskjellige måter, og for Sjømannskirken sin del har inntektstapet ført til at vi ikke kan ha våre faste sommervikarer. Derfor må vi holde sommerstengt i ukene 29, 30, 31, 32 og 33. I den perioden vil også resepsjonstelefonen være stengt. Dersom du opplever en vanskelig situasjon, sorg eller krise, kan du ringe vår beredskapstelefon (tlf. 650 446 348). Den er betjent hele sommeren. Første åpningsdag etter sommeren er onsdag 19. august. Fra da vil kirka holde åpent onsdag, fredag og søndag fra kl. 11 til 14, og gudstjeneste feires på søndager kl. 12. 


Åpningstider fra 19. august

Mandag            stengt

Tirsdag             stengt

Onsdag             11-14

Torsdag            stengt

Fredag              11-14

Lørdag              stengt

Søndag             11-14

Gudstjeneste hver søndag kl. 12.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.