Månedsmagasinet på Costa del Sol

HEI på dere!

Ja, nå er vi for lengst et godt stykke ut i januar 2022- og vi får inderlig håpe at vi alle får et bedre og Corona-vennligere liv framover. Det er i alle fall lov å håpe!

Julen fører ofte med seg forsterkede følelser, mer inderlighet og tid og anledning til kos og samvær med dem man er glad i. Vi håper alle dere har fått dette i rikelig monn.

Når dette skrives i romjulen, er det ikke mange nyheter å komme med for foreningens medlemmer. Julaften ble det avholdt middag i foreningens lokaler. Alle smittevernregler ble fulgt, og det ble meldt om god stemning og ypperlig mat – som alltid når man møtes her!

Vi minner om at etter planen starter det nye året i foreningen fra 10. januar- følg ellers med på Facebook og oppslag om de forskjellige aktivitetene som tilbys – malergruppen, quizkveld, bouling og alpinturer.

Vi håper at vandreturen i det ukjente, spesielle 1800-tallsmiljøet i Malaga går etter planen 9. februar. Det vil være mulig å skrive seg på listen som henges opp i foreningen. Pris 35 euro p.p. som betales ved påmelding. Maks 25 deltakere.

Månedens gode nyhet..
Vi bevarer håpet!

Månedens dårlige nyhet:
Andalucia ser ikke ut å ha fått den våte julen de ønsket seg …

Husk å ta godt vare på hverandre, vær forsiktige, følg smittevernreglene – så møtes vi snart igjen!


Visste du at:
Området rett øst for Feriaplassen, et koselig nabolag med relativt små hus og velholdte hager, har alle gatene oppkalt etter lokale og nasjonale tyrefektere!


Solveig Tandberg (83) tidligere sykepleier

Hilsen fra Solveig Tandberg:

Solveig Tandberg har vært en bauta i Norsk Forening på Costa del Sol i mange, mange år. Hennes gode humør og smilende ansikt har møtt oss utallige ganger – både i foreningen og i andre sammenkomster. Solveig har en egen evne til å utstråle positivitet, inkludere andre og tydelig vise at hun setter pris på oss. Men som alle andre har også hun hatt sine problemer, og i denne nyttårshilsenen forteller hun litt om hva som har skjedd.

Så er året 2021 til ende. Det er ikke alltid slik at alle årene blir som man forventer. Jeg hadde trodd at mannen min og jeg skulle tilbringe denne vinteren i Fuengirola, byen som på en måte har vært vårt andre hjem. Men slik ble det ikke. Det er flere grunner til det, først og fremst sykdom. Men hjertene våre er fortsatt i Spania, slik de har vært i førti år.

Gjennom Norsk Forening har vi hatt og har så mange gode venner, og vi har fått oppleve så mye. Hele tiden har det vært noe å se fram til av aktiviteter, turer, deilige måltider eller sammenkomster med forskjellige temaer. Flere er avhengige av å ha foreningen som et fast tilholdssted. Vi, og mange med oss, sender takknemlige tanker til de som holder hjulene i gang.

Vi vil gjerne få sende en nyttårshilsen til alle i Norsk Forening. Vi ønsker at året 2022 blir et godt år for foreningen. 

Tradisjoner er det beste jeg vet. De er så trygge og gode, noe å se fram til. Nyttårsfeiringen med våre venner hjemme på Nesodden har tradisjon med sprudlevann, reinsdyrsteik, hjemmelagde sanger og raketter klokken 24. Vi har panoramautsikt over fjorden mot Oslo, et vell av fyrverkeri over byen er fantastisk å få oppleve. Hos oss er det nok blitt færre raketter etter som årene har gått, sangkoret har blitt litt mindre, men pianisten vår holder fortsatt takten til glede for oss alle. Og vi glemmer ikke de morsomme nyttårsaftenene i Spania, spesielt i tiden hos Regina i Fuengirola havn. Derfra har vi helt uforglemmelige minner som vi snakker om hver nyttårsaften.

Noen nyttårsforsetter har også jeg. Norsk Forenings skrivegruppe har holdt sammen i flere år. Vi har skrevet mange noveller, men vi er alltid på jakt etter å fornye oss. Det har vært mye snakk om å skrive om sitt liv, og det vil jeg starte på i 2022. Jeg tenker også på at jeg har slik glede av å lese om historiske personer, de som har hatt stor makt i sin tid. Krigshistorie har dominert lesingen min de siste årene, inspirert av forfattere som Alf. R. Jacobsen. I 2022 fortsetter jeg lesingen. Kanskje skal jeg også passe på at jeg ikke glemmer det spanske språket?

Jeg har flere og større ønsker og drømmer for året 2022. Sakte, men sikkert ødelegger vi naturen over hele kloden, men kan dette bli året hvor vi mennesker klarer å snu klimaendringene som vi er i ferd med å skape? Jeg vil ikke at det skal gjøre så vondt å tenke på framtiden.

Godt nytt år!

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.