Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Sjømannskirken (Januar 2022)

Del

2 minutter med Sjømannspresten

I begynnelsen av dette nye året stiller jeg meg dette spørsmålet; er jeg en turist i livet? Eller er jeg en pilegrim? Jeg spør helt på ekte, for i Spania er det nok av muligheter til både turisme og pilegrimsvandringer. Om sant skal sies, så elsker jeg å være turist, men pilegrimen kan lære oss noe.

En pilegrim har et annet tempo og annet mål enn turisten. For turisten er attraksjonene målet. Opplevelsene er målet. For pilegrimen er reisen i seg selv et mål. Der turisten blir oppgitt over billettkøen utenfor det gamle slottet, er køen i seg selv en del av veien for pilegrimen. Pilegrimen er til stede i mellomrommene. (Jammen skulle jeg trenge litt pilegrimsperspektiv inn i bilkøene på A7 ved henting i barnehagen). Pilegrimen kan ta omveier, leve litt enklere, ta inn over seg andres meninger og perspektiver. Turisten bor på hotell i luksus for seg selv. Pilegrimen banker på døra og tar imot andres godhet. Turisten, hvis jeg skal fortsette å karikere disse to, vil bare vite at noen har tenkt slik og sånn, da de rev moskeen og bygget kirke, og rev kirken og bygget moskeen. Pilegrimen vil samtidig vende blikket mot sin egen tid, sine egne valg, og la de historiske vinduene stille spørsmål til seg selv. Er jeg med på å rive ned eller bygge opp? Skaper jeg fred eller skaper jeg splid?

Jeg ønsker selvsagt å være pilegrim. Gå langsomt gjennom det nye året og være til stede i mellomrommene og i meg selv. Så da er det vel bare å ta fatt og gå ett og ett skritt. Vil du slå følge?

Caroline Lygre
Sjømannsprest på El Campanario, Costa del Sol.


Kunstutstilling i Sjømannskirkens kafé

Fredag 14. januar var det åpning av kunstutstillingen ‘Mot lysere tider’, ved Astrid Frida Zehetner. Utstillingen vil henge i kafeen til 17. mars.


Konsert på Sjømannskirken

Torsdag 17. februar kl. 19.00
Ytre Suløens Jass-ensemble med Tricia Boutée

Med sin tradisjonelle New Orleans-jazz har Ytre Suløen hatt både nasjonal og internasjonal suksess. Orkesteret ble stiftet i Langevåg i 1973 og er nå inne i sin tredje generasjon med musikere. Dagens medlemmer er Einar Aarø – banjo, Morten Gunnar Larsen – piano, David Gald – tuba, Lars Frank – klarinett/saksofon, Sturla Hauge Nilsen – trompet, Andreas Rotevatn – trombone og Kristoffer Tokle – trommer og Tricia Boutée – vokal. Billettpris €25,- Konsertkafé fra kl. 18.00.


Ny daglig leder på plass 1. februar

Kristin Leite (62), Vikersund, er ansatt som daglig leder ved Sjømannskirken Costa del Sol. Leite kommer fra stillingen som daglig leder på Institutt for sjelesorg ved Modum bad. Hun starter i jobben 1. februar.


Myldrefredag – Annenhver fredag fra 14. januar

Myldrefredag er Sjømannskirkens tilbud rettet mot barn og unge og deres foreldre. Det foregår på Sjømannskirken annenhver fredag mellom kl. 16.00 og 20.00. Datoene for januar og februar er 14. og 28. januar og 11. og 25. februar.

Kl. 16.00               Salg av taco til hele familien
Kl. 17.00               Småbarnssang for 0-6 år
Kl. 17.30               Liv og Røre-samling for 1.-4. trinn
Kl. 18.30               Spillklubb for 5.-7. trinn
Kl. 19.30               Avslutning i kirkerommet for alle

En fredag i måneden har vi ungdomskafé for 7. trinn og oppover, etter Myldrefredag. Info om oppstart kommer!

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.