Månedsmagasinet på Costa del Sol
La Urracas kjøkken – Bacalao

Så har vi kommet til marsmåned. Når dette skrives, sitter vi på La Urraca i et lenge etterlengtet regnvær og det er surt og kaldt. På en slik dag passer det perfekt med en bacalao. Nå har vi forstått at det er et risikoprosjekt å foreslå en oppskrift på Bacalao har. Det er nesten like skummelt som Paella. Det er mange meninger om hvordan en god bacalao skal lages. Men det er bare å sette pris på matmangfoldet, så vi tar sjansen på å lansere vår versjon av denne tradisjonsretten.

Å si at det er vår versjon, er en sannhet med modifikasjoner. Sannheten er at vi fikk en basisoppskrift fra Restaurant Lofotmat i Henningsvær. Denne har vært utgangspunktet for vår versjon. Så med basisoppskrift fra Lofoten, norsk klippfisk og med spanske smaker, er vel kanskje ikke risikoen så stor likevel. Vi synes iallfall dette er knallgodt.


Bacalao

Oppskrift til 4 personer

800 gr Avsaltet, beinfri klippfisk
2-3 fedd Hvitløk
1 stk Rød paprika, skivet og delt i to
1 stk Grønn paprika, skivet og delt i to
1 stk Løk, skivet og delt i to
4-6 stk Modne tomater (gode bokstomater kan også brukes).
½-1 ts Røkt paprikapulver, picante
½-1 ts Røkt paprikapulver, dulce
1 ss Sukker
Ca ½ liter God fiskekraft
600 gr Poeter i terninger

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.