Månedsmagasinet på Costa del Sol
KULTUR & HISTORIE: Kulturhistoriske vandringer

KULTUR & HISTORIE: Kulturhistoriske vandringer

I samarbeide med kommunens utlendingskontor arrangerer Pia Bruun en rekke tematurer i Mijas med fokus på de sidene av byen som bare de færreste kjenner.

«Mijas er mye mer enn esel-drosjer og hvitkalket landsbyromantikk. Faktisk tør jeg påstå at selv om du har bodd på kysten i mange år eller kommer her jevnlig, så vil vi kunne vise deg sider av byen som du ikke ante eksisterte,» sier Pia Bruun.

Og det er hensikten med byvandringene: ”Vi besøker arbeidende kunsthåndverkere, opplever et gjensyn med Mijas innen 1960-årenes turistboom, og kikker tilbake til al-Andalus og den muslimske Mijas.» 

I mai har du dessuten mulighet til å besøke en av de få lokale økologiske vinprodusentene i Mijas. Vi kjører til La Alquería og ser hvordan får og gjess holder ugress vekk fra vinmarkene.

‘Skjulte vannveier og sofistikerte hydrauliske systemer’ er tittelen på en tur i samarbeid med professor og antropolog Juan Porras. Vi hører hvordan innbyggerne gjennom århundrer har utnyttet lokale kilder til vanning og irrigasjon. Vi finner gamle vannveier, vanndepoter, kanaler, brønner og fontener og stiller så spørsmålet: Hvor ble vannet av? Denne turen er på spansk med oversettelse til engelsk.

Se program for datoer, tider, varighet og priser. Påmelding: pia.bruun@gmail.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.